گسترش نیوز گزارش میدهد؛
اقدام ویژه سازمان تعزیرات برای جلوگیری از گران فروشی
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: با اصلاح قانون نظام صنفی و قانون حقوق مصرف کنندگان متاسفانه اختیارات نظارت بر بازار و کشف تخلف ازسازمان تعزیرات سلب شد.
احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در نشست خبری افتتاح سامانه برخط سازمان تعزیرات حکومتی که در محل سازمان تعزیرات حکومتی برگزارشد، اظهار داشت: نزدیک به ۲۰۰ روز است که این مسئولیت را برعهده گرفتم و در این مدت ٨ راهبر ارائه کردیم که برنامه هایی برای آن تدوین شد. ۲ راهبرد که یکی از آنها صورت گرفته و دیگری در دست اقدام است. راهبرد تسریع دسترسی مردم به خدمات سازمان تعزیرات حکومتی که غفلت شده بود و راهبرد هوشمندسازی رسیدگی ها که بعنوان راهبرد دوم در اولویت است. همچنین یکی از اقدامات صورت گرفته ارتقا و بازطراحی سامانه ١٣۵ است.
تخلفات بالای یک میلیون تومان از حوزه تعزیزات خارج است
وی با اشاره به چالش های پیش رو سازمان گفت: چالش های بسیاری در مسیر سازمان تعزیرات قرار دارد که یکی از آنها این است که با اصلاح قانون نظام صنفی و قانون حقوق مصرف کنندگان متاسفانه اختیارات نظارت بر بازار و کشف تخلف از سازمان تعزیرات سلب شد و به لحاظ قانونی این سازمان به مرجع رسیدگی به تخلفات تبدیل شده است. در نتیجه وظیفه کشف تخلفات نظارت به بازار به نهاد های دیگر محول شده است. نظارت، بازرسی و کشف تخلف دیگر وظیفه سازمان تعزیرات حکومتی نیست و تنها ظرفیت قانونی برای سازمان تعزیرات در میدان و نظارت بر بازار ماده ١٩ آیین نامه سازمان است که اعلام می کند می تواند شعب سیار داشته باشد. این شعب سیار باید در معیت بازرسان موظف به نظارت باشند و این ظرفیت را در قالب گشت های مشترک است.
وی در ادامه گفت: این شرایط میراثی است که از گذشتگان به ما رسیده است مانند گرانی های اخیر که بقول اقای رئیسی برای تورمی است که از دولت گذشته به ما به ارث رسیده است. چالش بعدی این است که با اصلاح قانون نظام صنفی رسیدگی به برخی از تخلفات از سازمان تعزیرات سلب شده است. تخلفات بالای یک میلیون تومان از حوزه تعزیزات به هیئت صنفی محول شده است که دارای نمایندگان وزارت صمت و نهاد های دیگر است و تعزیرات تنها بعنوان عضوی از هیئت حاضر است. سازمان به لحاظ اقدامات مدیریتی و سخت افزاری به اقدامات مورد انتظار نرسیده است و این سازمان در بدترین شرایط قرار دارد.
۴۹ درصد شهرستان فاقد اداره تعزیرات
اصانلو با بیان اینکه ۴۹ درصد شهرستان ها فاقد اداره تعزیرات هستند افزود: از ٢٨٠ شهرستانی که دارای اداره تعزیزات هستند ١٠٠ شعبه فاقد نیروی دفتری است که میشود حدود ۳۵ درصد و رئیس شعب شهرستان های مجاور برای رسیدگی اقدام می کنند. ٧٠ درصد ساختمان های ما استیجاری و در بدترین شرایط ممکن است این شرایط میراثی است که از گذشتگان به ما رسیده است. در راستای برنامه های تحولی تلاش هایی صورت گرفته است که ادارات جدید و جذب نیرو درراستای این اقدامات است. ما در کشور ٣٢٠ رییس شعبه داریم. میزان وارده پرونده های ما ٣۶٠ هزار و ٢۴٣ مورد است. ۱۴۲ هزار و ۵۴٧ بازرسی در ۶ ماه اخیر داشتیم و در ایام نوروز ۵۵ هزار گشت مشترک داشتیم که این آمار با توجه به تعداد رئیس شعب بی سابقه است.
اصلاح سامانه ١٣۵
رئیس سازمان تعزیرات در خصوص اصلاح سامانه ١٣۵ تصریح کرد: قبل از اصلاح سامانه ١٣۵ با یک محدودیت آیین نامه ای مواجه بودیم به همین دلیل برای اصلاح آن تلاش کردیم و در کمتر از یک ماه پس از اصلاح این سامانه بازطراحی شد. قبل از طراحی سامانه جدید دسترسی مردم بسیار سخت بود و باید شکایت حضوری می کردند و یا به سامانه ١٢۴ وزارت صمت اعلام می کردند و حتی در آن سامانه امکان پیگیری شکایت وجود نداشت. در سامانه جدید به محض اعلام شکایت مردمی، شکایت ها به شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود و همه مراحل از طریق پیامک به شاکی اعلام می شود.
وی گفت: مردم می توانند شکایت خود را از طریق موبایل ثبت کنند. با تماس به سامانه ١٣۵ لینکی برای آن ها ارسال می شود و با ثبت اطلاعات شکایت امکان ثبت دارد.
از پروانه کسب عکس بگیرید
اصانلو با اشاره به الزام ثبت فاکتور یا کاغذ پرداخت برای رسیدگی به شکایت و دریافت عکسی از پروانه واحد صنفی افزود: همه اصناف باید پروانه کسب را در دید مردم قرار دهند تا مردم بتوانند بلافاصله به ما شکایت خود را اعلام کنند. رای رسیدگی به صورت پیامک به متخلف داده می شود و او نیز در صورت تجدید نظر بدون حضور درخواست خود را اعلام کند و نیازی به حضور افراد دیگر نیست.
وی بابیان فاز دوم برنامه ریزی شده گفت: در فاز دوم، برنامه ریزی شده است که بتوانیم باشگاه ناظران مردمی را در این سامانه ایجاد کنیم تا مردم ناظر سازمان باشند. مشوق هایی را برای ناظران مردمی در نظر می گیریم.
رئیس سازمان تعزیرات در پایان گفت: هدف سازمان این است که دست گران فروشان از جیب مردم کوتاه شود.
ارسال نظر