|

انفجار قیمت سیب زمینی / نرخ شکر ۲ برابر شد!

بررسی نرخ کالاهای اساسی در پایان فروردین نسبت به ماه مشابه سال قبل نشان می‌دهد که طی یک سال گذشته بیشترین افزایش نرخ مربوط به سیب زمینی است.

اقتصاد انفجار قیمت سیب زمینی / نرخ شکر ۲ برابر شد!

بر اساس گزارش کارگروه رصد و پایش نرخ اقلام اساسی و پر مصرف بازار کشور منتهی به ۳۰ فروردین که از سوی انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان منتشر شده، از بین ۵۲ کالایی که در ۹ گروه بررسی شده‌اند، نرخ ۴۵ کالا در یک سال گذشته بین پنج (گوشت گوساله و موز) تا ۱۶۷ (سیب زمینی) درصد افزایش و نرخ سه نوع لاستیک هم بین یک تا ۱۰ درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش نرخ گروه محصولات پروتئینی شامل گوشت مرغ، تخم‌مرغ، گوشت گوسفند و گوساله و گوسفند و گوساله زنده در پایان فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بین پنج تا ۵۳ درصد افزایش یافته است.

تخم‌مرغ، صدرنشین گرانی در گروه محصولات پروتئینی

بر این اساس طی یک سال گذشته نرخ هر کیلو گوشت گوساله با پنج درصد افزایش به حدود ۱۵۳ هزار تومان، هر کیلو گوشت گوسفندی با ۲۴ درصد افزایش به بیش از ۱۶۱ هزار تومان و هر کیلو گوشت مرغ تازه با ۲۱ درصد افزایش به ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. همچنین در این مدت نرخ هر کیلو گوساله و گوسفند زنده ۳۳ و ۲۴ درصد افزایش یافته است. اما بیشترین افزاریش نرخ در گروه محصولات پروتئینی مربوط به تحم مرغ است که نرخ هر کیلو از آن ۵۳ درصد افزایش به حدود ۲۵ هزار تومان رسیده است.

گروه لبنیات شامل انواع شیر، پنیر و کره نیز در یک سال گذشته بین ۲۴ تا ۶۴ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش مربوط به شیر پاستوریزه بطری کم چرب به نرخ ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان به ازای هر لیتر بوده است. بر این اساس نرخ هر کیلو شیر خام و شیر استریل پاکتی نیز به ترتیب با ۴۵ و ۲۴ درصد افزایش نسبت به فروردین سال قبل به نزدیک به لیتری ۷۰۰۰ و ۱۶ هزار تومان رسیده است. نرخ پنیر ۴۰۰ گرمی و کره ۱۰۰ گرمی پاستوریزه نیز با افزایش ۴۶ و ۲۸ درصدی طی یک سال گذشته به حدود ۲۱ و ۱۳ هزار تومان رسیده است.

قیمت شکر نزدیک به ۲ برابر شد

افزایش نرخ گروه قند، شکر و چای نیز طی یک سال گذشته ۱۳ تا ۹۳ درصد بوده است. در این مدت نرخ هر کیلو قند ۷۰ درصد، شکر فله ۸۱ درصد، شکر بسته‌بندی ۹۳ درصد و انواع چای بین ۱۳ تا ۱۷ درصد افزایش یافته است. بنابراین در پایان فروردین امسال نرخ هر کیلو قند به حدود ۲۵ هزار تومان، شکر ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و چای به ۱۳۴ تا ۱۳۹ هزار تومان رسیده است.

روغن مایع بیشتر از روغن جامد گران شد

در این میان از بین انواع روغن، نرخ روغن نیمه جامد ۴.۵ کیلویی با ۹ درصد افزایش در یک سال گذشته به حدود ۹۰ هزار تومان رسیده است. اما نرخ روغن مایع آفتابگردان معمولی و سرخ کردنی ۲۷ و ۲۶ درصد افزایش یافته و به بیش از ۱۴ هزار تومان رسیده است.

بررسی نرخ گروه کالایی غلات و حبوبات شامل انواع برنج، ماکارونی و حبوبات در یک سال گذشته نیز حاکی از افزایش ۱۴ تا ۱۴۶ درصدی نرخ این کالاهاست. بر این اساس برنج ایرانی یعنی هاشمی و طارم با ۱۴۶ و ۱۳۷ درصد افزایش طی این مدت به ۸۴ هزار تومان رسیده، اما این افزایش نرخ در برنج خارجی شامل هندی و پاکستانی کمتر یعنی حدود ۲۷ و ۳۱ درصد بوده و نرخ این دو محصول در فروردین ماه امسال به حدود ۳۰ و ۳۲ هزار تومان رسیده است. نرخ ماکارونی ۵۰۰ گرمی نیز با ۵۴ درصد افزایش در این مدت به حدود ۹۴۰۰ تومان رسیده است.

از بین انواع حبوبات نیز در یک سال گذشته نرخ عدس، نخود، لوبیا چیتی و لپه، به ترتیب ۷۳، ۷۰، ۳۸ و ۱۴درصد افزایش یافته است. به طوری که درپایان ماه قبل نرخ انواع حبوبات یاد شده در محدوده ۴۷ تا ۴۹ هزار تومان بوده است.

افزایش ۵ تا ۱۶۷ درصدی گروه میوه، صیفی و مواد غذایی

گروه مورد بررسی بعدی در گزارش انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان میوه، صیفی و مواد غذایی است که طی یک سال گذشته بین پنج تا ۱۶۷ درصد افزایش نرخ داشته‌اند. بیشترین افزایش نرخ در این گروه، در مدت یاد شده مربوط به سیب زمینی است که با افزایش ۱۶۷ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل به نزدیک ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده و بعد از آن گوجه فرنگی با ۱۵۰ درصد و رب گوجه‌فرنگی با ۱۰۱ درصد افزایش نسبت به سال قبل در رتبه دوم و سوم قرار می‌گیرند. نرخ این دو محصول در پایان فروردین به حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ و ۳۲ هزار تومان رسیده است.

از بین سایر میوه، صیفی و مواد غذایی در یک سال گذشته نرخ پیاز زرد ۸۸، آب آشامیدنی بطری ۷۳، خرما ۶۸، سیب قرمز و زرد ۴۲ و ۳۷ درصد و پرتقال ۱۷ درصد افزایش یافته است.

شوینده چقدر گران شد؟

در گروه شوینده‌ها نیز نرخ انواع پودر دستی و ماشینی ۲۴ و ۲۱ و دستمال‌کاغذی ۳۶ درصد افزایش یافته، به طوری که نرخ انواع پودر ۵۰۰ گرمی در پایان فروردین حدود ۱۱ تا ۱۵ هزار تومان و نرخ دستمال کاغذی ۲۰۰ برگ حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان بوده است.

قیمت کاغذ آ چهار بسته‌بندی نیز نیز در مدت یاد شده ۳۳ درصد افزایش یافته و نرخ بسته ۵۰۰ عددی این محصول به نزدیک ۸۷ هزار تومان رسیده است.

همچنین بررسی نرخ گروه مصالح ساختمانی طی یک سال گذشته حاکی از افزایش ۴۶ درصدی نرخ سیمان خاکستری، ۲۴ درصدی میلگرد و ۳۴ درصدی گچ سفید، ۱۵ درصدی تیرآهن و ورق سیاه است.

افت نرخ لاستیک

در این میان در گروه تایر و روغن موتور نیز طی یک سال گذشته شاهد افت یک درصدی نرخ لاستیک پژو، ۹ درصدی لاستیک پراید و ۱۰ درصدی لاستیک سمند هستیم. اما نرخ انواع روغن موتور ۵۵ تا ۵۶ درصد افزایش داشته است.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 258122
  • ناشناس ارسالی در

    سلام برعالی جنابان خداقوت بااین افزایش ق یمت !بیاییدمردم رازنده زنده گورکنیدتاراح ت بشیدوخودتون باشیدواختلاس و...

  • علي ارسالی در

    سلام . انصافا انگار نه انگار دولتي مستقر است و مسئولي وجود دارد .عجب هرج و مرجي هست .

  • سیامک ارسالی در

    رسانه های بی وجدان ما بجای محکم کردن اتحاد بین مردم در الایندگی فکری گوی سبقت را از دشمنان ربوده اند ننگ شان باد

  • ایرانی ارسالی در

    این افزایش ها دسترنج جناب رئیسی است قول داد سفره برای مردم نزاره خالی بمونه

  • ناشناس ارسالی در

    کارتون ازنفرین وناسزا گذشته بی رحم ها وا گذارتان میکنیم به خدا سخت ترین اخرت دران تطارتان هست با جهنمی که برای مردم ساختین

  • جواد ارسالی در

    خدایا شکرت، که این مسئولین را به ما داده ای، خدا یا این مسئولین را غنیمت گرگ بیابان نکن

  • ناشناس ارسالی در

    کدام قله ازفضاحت وبی مبالاتی مانده که فت ح نکرده باشین واقعا ازجان مردم بدبخت چی میخواهید با مشت ولگد وسیلی افتاده اید به جان معیشت مردم

ارسال نظر

 

آخرین اخبار