|

دولت ۶ هزار میلیارد به بانک‌ها پرداخت می‌کند؟

دولت اگر بخواهد امسال اعتبار ۴۰ هزار میلیاردی ودیعه مسکن را، با نرخ سود ۱۳ درصد پرداخت کند بیش از ۶ هزار میلیارد تومان باید مابه التفاوت ۱۳ تا ۱۸ درصد سود متعارف بانکی را به بانک‌ها پرداخت کند و اگر نکند، به رشد پایه پولی و نقدینگی و تورم منجر می‌شود.

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرد که وام ودیعه مستاجران با نرخ سود ۱۳ درصد پرداخت می‌شود که ۵ واحد درصد کمتر از نرخ متعارف شورای پول و اعتبار است.

این بدان معنا است که مابه التفاوت این نرخ سود را دولت می‌پردازد. البته در حالی شخص وزیر راه و شهرسازی از کاهش نرخ سود وام ودیعه مستاجران خبر داده که در خبر بانک مرکزی هیچ اشاره‌ای به این موضوع نشده است. یعنی ظاهرا نرخ سود یارانه‌ای اعلام از سوی قاسمی، صرفا در حد پیشنهاد بوده و هنوز نمی‌توان آن را به عنوان خبر رسمی تلقی کرد.

حتی در یکی از اخبار منتشر شده از سوی بانک مرکزی اشاره شده بود که نرخ سود وام ودیعه مسکن ۱۸ درصد است.

سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان، اعتبار برای پرداخت وام ودیعه مسکن با نرخ ۱۳ درصدی اختصاص یافته بود که محاسبات با احتساب بازپرداخت ۵ ساله نشان می‌دهد، این سود یارانه‌ای ۱۶۰۰ میلیارد تومان برای دولت بار مالی به همراه داشت.

با توجه به اینکه بنا به گفته مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، اعتبار تسهیلات ودیعه مسکن امسال با رشد ۴ برابری به ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

محاسبات نشان می‌دهد در صورتی که تسهیلات ودیعه مسکن امسال با نرخ سود ۱۳ درصدی پرداخت شود، دولت بیش از ۶ هزار میلیارد تومان با اختصاص تسهیلات یارانه‌ای مسکن تعهد جدید ایجاد می‌کند که اگر پرداخت نکند این میزان به بدهی دولت به بانک‌ها اضافه می‌شود و نتیجه آن رشد پایه پولی، نقدینگی و بعد تورم خواهد شد.

 

 

 

کدخبر: 269140

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین