|

گفتگوی گسترش نیوز با دبیر انجمن فین تک؛

ورود ایران به بازار رقابتی رمزارزها جدی شد

نقی پور فر؛ دبیر انجمن فین تک گفت: آینده تجارت بین‌المللی در دنیا بر مبنای بلاک چین و رمز ارز است. شرکت دیلویت (Deliotte) پیش‌بینی می‌کند که در حوزه تأمین مالی تجاری به صورت عمده از فناوری بلاک چین استفاده خواهد شد. این بازار بالغ‌بر ۱۰ تریلیون دلار ارزش دارد.

اقتصاد ورود ایران به بازار رقابتی رمزارزها جدی شد

از دی ‌ماه سال گذشته بحث رمز ارز ملی و همکاری‌های تجاری از طریق ارز دیجیتال با چند کشور، خصوصاً روسیه مطرح شد. در همان روزها علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: رمز ارزها می‌توانند وسیله‌ای برای انتقال اعتبار صادرکننده به واردکننده کالا باشند، چرا که در بازارهای اصلی ما مانند روسیه، چین، هند و جنوب شرق آسیا، استفاده از رمز ارزها رواج دارد. بانک مرکزی ایران هم چندین بار وعده رمز ارز ملی را مطرح کرد اما هنوز عملی نشده است و در آخرین وعده قرار است، شهریور ماه از رمز ارز ملی رونمایی شود. در روزهای اخیر نیز الکساندر براژنیکوف، رئیس انجمن بلاک چین روسیه گفت: به ‌زودی نمایندگی خود را در ایران دایر خواهیم کرد. نهایتاً با برگزاری اجلاس فعالین و انجمن‌های رمز ارز کشورهای پیمان بریکس (روسیه، چین، هند، ترکیه) در ایران، اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های رمز ارز و فعالین بلاک چین تأسیس شد. در خصوص همکاری بین‌المللی گفتگویی با مصطفی نقی پور فر؛ دبیر انجمن فین تک داشتیم که در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.  

همکاری ۳ جانبه برای توسعه تجارت 

نقی پور فر؛ دبیر انجمن فین تک در گفتگو با گسترش نیوز گفت: بخش خصوصی ایران، کشورهای روسیه و ترکیه گام‌های مثبتی را در بحث فناوری برداشته‌اند. ۳ کشور با هدف کمک به تسهیل واردات تجاری به حوزه بلاک چین و رمز ارز ورود کرده‌اند. نگاه ما به این اقدامات مثبت است. مقامات روسیه با آغوش باز در ایران حضور پیدا کرده‌اند و باید از این فرصت استفاده کنیم. 

نقی-پور

نقی پور اظهار کرد: آینده تجارت بین‌المللی در دنیا بر مبنای بلاک چین و رمز ارز است. شرکت دیلویت (Deliotte) پیش‌بینی می‌کند که در حوزه تأمین مالی تجاری به صورت عمده از فناوری بلاک چین استفاده خواهد شد. این بازار بالغ‌بر ۱۰ تریلیون دلار ارزش دارد. 

وی افزود: بانک‌های غربی کنسرسیوم‌هایی تشکیل داده‌اند تا از این فناوری به خوبی بهره‌مند شوند. ایران، روسیه و ترکیه می‌توانند موفقیت‌های خوبی را ایجاد کنند. ۳ کشور با همکاری هم الگوی خوبی برای تجارت در دنیا می‌شوند.  

دبیر انجمن فین تک تأکید کرد: در ایران بیش از دستورالعمل و قانون، نیازمند تغییر مدل ذهنی متولیان حکومتی و رگلاتوری هستیم. این روند باید اولویت اصلی کشور باشد. اگر در این مسیر حرکت کنیم، در نبود رگلاتوری بخش خصوصی یاری‌ دهنده خواهد بود. بخش خصوصی توانایی تهیه پیش‌نویس دستورالعمل‌ها برای قانون گذران را دارد. مشکل اصلی به نظر من پارادایم ذهنی است که ما را از فرصت‌های موجود دور کرده است. در نتیجه تحریم‌ها فشار جدی برای ما داشته است. امیدوارم با همکاری‌های بیشتر روند تغییر پارادایم ذهنی تسریع شود. 

روابط ایران و روسیه در بحث فناوری

بهمن ماه سال ۱۴۰۰ بود که جلیل جلالی فر، عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: پیشنهاد شده به دلیل تحریم‌ها از طریق استفاده از ارزهای دیجیتال ملی ایران و روسیه تبادلات تجاری انجام شود اما فعلاً مقررات روسیه این اجازه را نمی‌دهد.

علی صالح‌آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی ایران در تیرماه سال جاری ضمن اشاره به توافق ایران و روسیه برای استفاده از ارز‌های ملی در مبادلات اقتصادی بین دو کشور گفت: موضوع استفاده از ارز‌های ملی، یکی از محور‌های مهم رایزنی با مقامات بلند پایه اقتصادی روسیه بود و به زودی شاهد اجرایی شدن تفاهم‌های به دست آمده خواهیم بود. 

دو هفته پیش نیز عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با همتای روسی خود گفت: با امضای اسناد همکاری بین ایران و روسیه، همکاری‌های دو جانبه در حوزه «ارتباطات و فناوری اطلاعات» توسعه می‌یابد. همچنین در حاشیه مذاکره با وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه چهار سند همکاری بین شرکت‌های ایرانی و روسی و یک سند نیز بین دو وزارت خانه به امضا رسید.

کدخبر: 270351 رویا رئیسی

ارسال نظر