|

کف و سقف بورس برای سکه

طی خبر منتشر شده توسط مدیریت بازارهای مشتقه وصندوق های کالایی، روز چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ قرارداد های اختیار خرید و فروش سکه طلا در بازار مشتقه بورس تهران با سررسید ۱۸ دی ماه ۱۴۰۱ در سه قیمت متفاوت منتشر می شوند.

اقتصاد کف و سقف بورس برای سکه

بر اساس خبر منتشر شده توسط مدیریت بازارهای مشتقه وصندوق های کالایی، روز چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ قراردادهای اختیار خرید و فروش سکه طلا در بازار مشتقه بورس تهران با سررسید ۱۸ دی ماه ۱۴۰۱ منتشر می‌شوند.

 علاقه مندان به بازارهای آپشن می‌توانند در ۳۰ دقیقه ابتدایی معاملات روز چهارشنبه با شروع معاملات این اوراق به خرید و فروش آن بپردازند. این قراردادها بدون دامنه نوسان بازگشایی می‌شوند و درقالب سه قرارداد خرید و سه قرارداد فروش، به قیمت‌های چهارده، پانزده و شانزده میلیون تومان دسته بندی شده‌اند. سررسید هر شش قرارداد یکسان است اما در قیمت سررسید و ارزش روز معامله متفاوت هستند. اختیار سکه۰۵.۲۳

قرارداد اختیار معامله سکه طلا

قراردادهای اختیار معامله سکه طلا که به آن‌ها آپشن سکه نیز می‌گویند، قراردادهایی هستند که به خریدار این حق را می‌دهند تا در روز سررسید قرارداد سکه طلا را بسته به نوع قرارداد بخرد یا به فروش برساند. فروشنده موظف است در صورت درخواست خریدار، سکه طلا را به خریدار بفروشد یا از خریدار بخرد. در واقع با استفاده از قراردادهای آپشن خرید، می‌توان سقفی برای قیمت خرید سکه در آینده تعیین کرد؛ به نحوی که سکه را هرگز بالاتر از قیمت توافقی (اعمال) در لحظه انجام معامله، در آینده خریداری نخواهید کرد.

از سوی دیگر، با استفاده از قراردادهای آپشن فروش، سکه را پایین تر از قیمت توافقی به فروش نخواهید رساند. اولین گام برای معاملات آپشن سکه طلا، دریافت کد مشتقه کالا است. علاقه‌مندان به فعالیت در بازار آپشن سکه طلا، پس از کدگیری، می‌توانند از طریق سامانه‌های آنلاین مشتقه کالا یا از طریق سفارشات تلفنی، اقدام به معامله کنند.

درخصوص قیمت نیز هر کدام از این قراردادها دارای دو مبلغ هستند. مبلغ اول قیمت قرارداد در روز سررسید است که می توان به آن قیمت بر اساس نوع اختیار در روز سر رسید معامله کرد. اما مبلغ دیگری که از اهمیتی به اندازه قیمت سررسید قرار داد بهره مند است ارزش روز اختیار معامله است.

ارزش اختیار مبلغی است که در زمان خرید برگه اختیار معامله خریدار موظف به پرداخت آن به فروشنده است. در ارتباط با قرار دادهای اختیار معامله باید توجه داشت که بحث فروشنده و خریدار اوراق با بحث اختیار خرید و فروش مجزا است و هر برگه یک خریدار و یک فروشنده دارد در حالی که می‌تواند برگه اختیار خرید یا فروش باشد.

معامله گرانی که قیمت از سطح مورد نظر آنها عبور کرده باشد می توانند گزینه اختیار خود را فعال نکنند اما در صورتی که معامله‌گران آپشن‌های خود را اعمال نکنند، مبلغ پرمیومی که در هنگام معامله پرداخت کرده بودند سوخت می‌شود.

منبع: اکو ایران
کدخبر: 271097

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین