|

گزارش اختصاصی گسترش نیوز؛

ارز دیجیتال بده کالا بگیر / رمزارزها گره واردات را باز می کند؟

اولین ثبت واردات در مرداد ماه سال جاری، به ارزش ۱۰ میلیون دلار انجام شد و بعد از مدت‌ها چالش بر سر استخراج رمزارزها و ارزهای دیجیتال بالاخره توسط نهادهای دولتی واردات با استفاده از رمزارزها مجوز گرفت.

اقتصاد ارز دیجیتال بده کالا بگیر / رمزارزها گره واردات را باز می کند؟

واردات کالا با استفاده از رمزارز امکان‌پذیر می‌شود. خبری کوتاه اما همه جانبه‌ای که می‌تواند صنعت تجارت را در کشورمان با توجه به بودن در شرایط سخت تحریمی متحول کند. چالش مهمی که سالیان سال در دوران تحریم تجارت کشورمان با آن سرو کار داشت و همچنان نیز دارد، محدودیت ارز است. رمزارزها نقش موثری بر دور زدن بی‌دردسر تحریم‌ها داشتند.

در همین راستا علیرضا پیمان پاک معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در ۱۷ بهمن ماه سال جاری وعده استفاده از ۵۰ میلیون دلار رمزارز به منظور واردات و به صورت پایلوت توسط بانک مرکزی خبر داد. بر این اساس در بازه زمانی ۲ تا ۳ هفته آینده، مراحل استفاده از ارزهای دیجیتال در حوزه تجارت به طور رسمی آغاز به کار خواهد کرد.

نحوه ثبت واردات با استفاده از رمزارزها

براساس قانون پولی و بانکی کشور قبل از این امکان چاپ و انتشار پول فقط در اختیار بانک مرکزی بود. سیاست‌های اقتصادی کشور تا مدت‌ها بر سر موضوع استخراج، انتشار ارزهای دیجیتال و تولید رمزارزها توافق نظر نداشتند اما بالاخره با بررسی اثرات مثبت این اتفاق دولت این راهکار را پذیرفت. بنابراین بهره برداری از رمزارزها برای کسانی که واجد شرایط بودند، امکان‌پذیر شد.

واجدان شرایط برای ثبت واردات به وسیله ارزهای دیجیتال

اولین ثبت واردات در مرداد ماه سال جاری، به ارزش ۱۰ میلیون دلار انجام شد و بعد از مدت‌ها چالش بر سر استخراج رمزارزها و ارزهای دیجیتال بالاخره توسط نهادهای دولتی واردات با استفاده از رمزارزها مجوز گرفت. بر مبنای مصوبه بانک مرکزی ارزهای دیجیتال استخراج شده در مراکزی که مجوز داخلی دارند، فقط جهت پرداخت‌های ارزی و به نیت واردات قابل استفاده خواهد بود. لازم به ذکر است که این واردات باید طبق قوانین ارزی و واردات کشور انجام شود. ممکن در مراحل اولیه این امکان فقط برای استخراج کنندگان رمزارز باشد اما در ادامه حتی افرادی که تولیدکننده ارز دیجیتال نیستند هم می‌توانند از این روش استفاده کنند. این افراد با خرید رمزارز از استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال، می‌توانند در زمینه واردات کالا فعالیت داشته باشند.

مراحل ثبت واردات به وسیله ارزهای دیجیتال

طبعیتا برای انجام ثبت واردات توسط ارزهای دیجیتال به یک سامانه نیاز است. سامانه جامع تجارت ایران به نشانی ntsw. ir در دسترس متقاضیان است. البته این سامانه صرفا برای ثبت واردات با رمزارزها طراحی نشده و کاربردهای دیگری نظیر رتبه‌بندی اعتباری، دریافت شناسه کالا، خرید و فروش ارز و سنجش اعتبار نیز در این سامانه قابل انجام است.

علیرضا پیمان پاک معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در همین رابطه گفت: متقاضیان واردات به وسیله رمزارزها با ورود به سامانه جامع تجارت در قسمت سفارش خود می‌تواند اعتبار از محل رمزارز استخراج شده را ذکر کند. بعد از این مرحله رمزارز به نحوی که قابل مشاهده باشد به سمت طرف خارجی معامله، منتقل خواهد شد و بعد کالای مورد نظر دریافت می‌شود. نهایتا در بازه زمانی ۲ تا ۳ هفته ساز و کار دریافت پول و بعد انتقال آن به واردکننده آماده‌سازی می‌شود و در دسترس واردکنندگان و صادرکنندگان متقاضی قرار خواهد گرفت.

امکان واردات خودرو با بیت‌کوین

شهریور ماه سال جاری بود که سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت از مصوبه دولت درباره آزادسازی واردات به وسیله مرزارزها خبر داد. بر این اساس در دولت آیین نامه جامعی در زمینه واردات با رمزارزها تصویب شد. قبل از این وزارت صمت فقط به برخی واحدها مجوز تاسیس صادر کرده بود تا این واحدها بتوانند استخراج رمزدارایی را انجام دهند. لازم به ذکر است که این مراکز رسمی استخراج بیت‌کوین، تحت نظارت وزارت صمت فعالیت داشتند و همچنین مجوز فعالیت‌شان براساس وزارت صمت صادر شده بود. فاطمی تاکید کرد که اگر قیمت خودروهای وارداتی در بازار بیش از آن قیمتی باشد که آن خودرو در خارج از کشور به فروش می‌رود، این تفاوت قیمت در قالب سود بازرگانی به خزانه دولت واریز خواهد شد. بنابراین به وسیله واردکنندگان خودرو محلی برای سوءاستفاده یا ایجاد رانت نخواهد بود.

کلام آخر

در تمام دنیا وقتی ابزار جدیدی مخصوصا در زمینه تجارت و اقتصاد معرفی می‌شود، شکل سنتی گذشته در گذشت زمان جای خود را با روش جدید عوض می‌کند. مخصوصا وقتی ابزار جدید ساده تر، فراگیرتر و کم هزینه‌تر باشد، استقبال بیشتری توسط متقاضیان و فعالان در تجارت تجربه می‌شود. اقتصاد وابسته به دلار کشور ما نیز باید همین منوال را در پیش بگیرد و از این پتانسیل در جهت توسعه تجارت بهره‌برداری کند. اجرایی شدن قوانین و مصوبه‌های جدید طی پشت سر گذاشتن موانع حتما چاره ساز خواهد بود.

کدخبر: 286849 سارا سمیع شمس

ارسال نظر

 

آخرین اخبار