|

برنج خارجی گران شد + جزئیات

دبیر انجمن واردکنندگان برنج از افزایش قیمت برنج در روزهای گذشته خبر داد.

اقتصاد

مسیح کشاورز  دبیر انجمن واردکنندگان برنج درباره انتشار اخباری مبنی بر واردات برنج آلوده به سم آرسنیک اظهار داشت: این اخباری که هر از چند گاهی مطرح می‌شود کار کسانی است که می‌خواهند برای مردم دغدغه ایجاد کنند، اکنون بیشترین واردات برنج ما از هند و پاکستان بوده و اصول ما این است که سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد تمام آزمایش‌های شیمیایی و فیزیکی را انجام و بعد اجازه می‌د‌هند برنج وارد کشور شود. حال احتمالا از یک و نیم میلیون تن برنجی که وارد کشور می‌شود باتوجه به اینکه در هندوستان در جاهای مختلف برنج کشت می‌شود و همچنین با توجه به آب سطحی و نوع خاک این کشور؛ آرسنیک برنج با استاندرد ایران همخوانی نداشته و بعضا بالای ۱۵۰ ppm باشد.

برنج‌های سمی برگشت می‌خورند

وی با بیان اینکه قطعا برنج آلوده به سم آرسنیک برگشت داده می‌شود، افزود: در نامه‌هایی که محرمانه و یا غیرمحرمانه بین وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی رد و بدل شده موضوع برگشت خوردن چند محموله برنج وارداتی از هند که آلوده بوده مطرح شد که در فضای مجازی این موضوع مستمسک قرار گرفته که آرسنیک برنج هندی بالا است، در حالی که اکنون با آرسنیک بسیار پایین‌تر از استاندارد ایران هم برنج وارد کشور می‌شود و مردم نباید دغدغه داشته باشند.

۳۶۰ آیتم آزمایش می‌شود

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد ۳۶۰ آیتم را آزمایش می‌کنند، مشکلی از این بابت نیست و برنج در سلامت کامل وارد کشور و توزیع می‌شود، البته سال‌های قبل هم برخی به این سناریو دامن زدند زیرا برایشان منافع دارد و در نظر داشتند جلوی برنج وارداتی را بگیرند و قیمت برنج داخلی را بالا ببرند.

هیچ محموله آلوده‌ای وارد بازار نشده است

وی تاکید کرد: محموله‌های آلوده به سم آرسنیک وارد بازار نشده و برگشت خورده است.

تاکنون ۱ میلیون ۲۰۰ هزار تن برنج وارد کردیم

کشاورز در ادامه درباره میزان واردات برنج گفت: تا بهمن ماه بخش خصوصی ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد کرده، امیدواریم در این ماه هم دولت کمک کند حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن از نیاز کشور را وارد کنیم.

برنج چقدر گران شد؟

وی با اشاره به قیمت برنج وارداتی بیان داشت: قیمت‌ها به تناسب نرخ ارز و قیمت‌های جهانی در روزهای اخیر  ۱۰ تا ۲۰ درصد بالا رفته است، قیت توزیع عمده بین ۴۰ تا ۵۵ هزار تومان است و با اختلاف ۵ هزار تومانی در بازار مصرف توزیع می‌شود، همچنین به تناسب نوع برنج هندی و پاکستانی قیمت‌ها نیز تفاوت دارند.

از کدام کشورها واردات داریم؟

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: ۶۰ درصد برنج وارداتی از هند و ۴۰ درصد نیز از پاکستان است، واردات از تایلند هم با توجه به اینکه نمی‌توانیم انتقال پول انجام دهیم و هزینه بالا می‌رود بسیار ناچیز است.

 

منبع: دیده بان ایران
کدخبر: 289093
  • ناشناس ارسالی در

    قیمت برنج وگوشت سر به فلک کشیده اونوقت ا براهیم رئیسی با کارت ملی به صرافی های را نت خوار ودزد و دلالها ارز وطلای بیت الما ل خیرات می کند.

  • ناشناس ارسالی در

    همه چیز داره گران می‌شود شما وعهده دادید به مردم ما بازار شب عید داریم کنترل میکنیم جنس‌ها دارن هر روز گران میشوند از مرغ بگیر تا حبوبات بس چی شد این همه قول دادید الان همه سکوت کردین مردم با این گرانی چکار باید بکنند چرا به فکر مردم نیستید حتی شما یک یارانه عیدی به مردم ندادید

ارسال نظر