ریزش قیمت دلار در راه است؟
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه، گفت: پیشبینیها نشان میدهد که نرخ دلار تحت تاثیر چنین اتفاقی تا حد زیادی کاهش پیدا میکند، البته این گشایش رخ داده در بلندمدت به نفع بازار سهام است.
روز جمعه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.
براساس این بیانیه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانههای دو کشور بعد از ۷ سال قطع رابطه توافق کردند.
بنا بر این گزارش، شنیدهها از فعالان اقتصادی حاکی نیز از آن است که گشایش در روابط بین بانکی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و تسهیل عرضه منابع وسیع درهم از طریق امارات بخشی از نتایج ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان خواهد بود.
کانالهای تلگرامی و بازار غیر رسمی ارز پس از اعلام توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه به آن واکنش نشان دادند، به طوری که نرخ دلار عصر روز گذشته از کانال ۵۰ هزار تومانی به کانال ۴۷ هزار تومان سقوط کرد.
«احسان عسگری»، کارشناس بازار سرمایه در مورد تاثیر توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه بر بازار ارز و بورس، اظهار داشت: زمانی که ریسک سیاسی در کشور کاهش یابد با ۲ تاثیر مهم این اتفاق در کاهش تحریمها و افت نرخ دلار مواجه خواهیم شد.
وی افزود: پیشبینیهای انجام شده نشان از آن دارد که نرخ دلار تحت تاثیر چنین اتفاقی و نیز کاهش ریسک سیاسی کشور تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: با توجه به چنین اتفاقی به نظر میرسد هر گشایش که در کشور رخ دهد در بلندمدت به نفع بازار سهام خواهد بود، اما کاهش قیمت دلار به صورت مقطعی و با شدت زیاد ممکن است برای مدتی شرکتهای صادرات محور را تحت تاثیر قرار دهد.
عسگری تاکید کرد: البته باید توجه داشت که نرخ ارز بازار غیر رسمی در صورتهای مالی برخی شرکتهای بورسی تاثیری ندارد و این نرخ لحاظ نمیشود که با ریزش آن، سود آوری شرکتها با کاهش مواجه شود و نرخ بازار نیما و یا مرکز مبادله ارز و طلای ایران در صورتهای مالی شرکتها تاثیر دارد.
وی گفت: اگر فرض را بر این بگیریم که نرخ تولید و فروش تغییر نکند؛ بنابراین درآمد ارزی شرکتها به دلیل کاهش قیمت دلار کاهش پیدا میکند، اما این موضوع باید مدنظر باشد که گشایش سیاسی میتواند طرح توسعه شرکتها را افزایش دهد و دسترسی به منابع سرمایهگذاران خارجی را بیشتر کند، اما به طور حتم همه این مسایل کنار یکدیگر برای بازار سرمایه بسیار مثبت خواهد بود.
دولت نقش خود را در ریزش دلار حتما ایفا م یکند. ولی امارات با عربستان در سیاست خار جی کمی متفاوت هست حتی در یمن مشخص هست. ا گر امارات نقش تخریب خرید طلا ایران را اد امه ندهد کافی است.و اینکه سرمایه به ایرا ن بدهد یا کمک کند تحت سیاست خودش هست.ولی اگر عربستان ضمانت بانکی ایران را بکند آ ن زمان امارات حتما بگوش خواهد بود.