خبر مهم عشقی برای جاماندگان سهام عدالت
مجید عشقی با حضور در اولین قسمت برنامه «صف اول» شبکه خبر در سال ۱۴۰۲ به سوالات مختلفی پاسخ داد و در بخشی از سخنان خود گفت: بازار سرمایه در بلند مدت بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها دارد و افرادی که با فروش دارایی مورد نیاز خود وارد بورس میشوند، با رفتار هیجانی زیان میکنند. اگر برخی توانایی تحلیل ندارند، به صورت غیرمستقیم و از طریق صندوقها، سرمایهگذاری کنند.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر در مورد ابزارهای غیرمستقیم سرمایهگذاری اظهار کرد: یکی از دلایل اتفاقات سال ۹۹ را میتوان ورود افرادی دانست که با مخاطرات بازار آشنا نبودند، به همین دلیل یکی از راهبردهای ما در سال ۱۴۰۱ این بود که ابزارهای سرمایهگذاری غیرمستقیم را فراهم کنیم.
وی افزود: هر شخصی که وارد بازار سرمایه میشود براساس سن، میزان سرمایه و... ریسک پذیریاش متفاوت است. ما در سال ۱۴۰۱ صندوقهای سرمایهگذاری پررسیک و کم ریسک اعم از اهرمی، تضمین اصل سرمایه، صندوق اوراق دولتی، املاک و مستغلات و بخشی را معرفی کردیم.
عشقی اضافه کرد: صندوقهای بخشی، صندوقهایی هستند که در یک صنعت خاص سرمایهگذاری میکنند و وجود این صندوقها انتخاب افراد را براساس میزان ریسک پذیریشان، متنوع میسازد. برنامه ما در سال ۱۴۰۲ این است که این صندوقها را عمق ببخشیم و متنوعتر کنیم.
مجید عشقی ادامه داد: هرگونه ورود و خروج هیجانی به بورس باعث ضرر و زیان سهامداران خواهد شد؛ به خصوص آنکه برخی از افراد از منابع مالی که به آن احتیاج دارند، وارد بازار سرمایه میکنند، که امری اشتباه است.
وی تصریح کرد: برخی اشتباههای رایج دیگر در بحث سرمایهگذاری در بورس عبارتند از: ورود به سهمهای پرریسک، سرمایهگذاری در تک سهم و استفاده از مشاورههای غیرتخصصی در فضای مجازی. قطعا بازار سرمایه در بلندمدت، بیشترین بازدهی را در مقایسه با بازارهای دیگر دارد؛ اما این بلندمدت میتواند سه سال و حتی بیشتر باشد.
عشقی ادامه داد: کسانی که دارایی مورد نیاز خود را میفروشند و وارد بورس میشوند، معمولا نمیتوانند نگاه بلندمدت به بورس داشته باشند و به همین خاطر نوسانات این بازار را تحمل نمیکنند و با رفتارهای هیجانی، باعث زیان دیدن خود میشوند.
مجید عشقی در پاسخ به این سوال که نوسانات ارزی چه تاثیری بر بورس میگذارد، گفت: اثر نوسانات ارزی در همه شرکتها یکسان نیست. حتما باید سرمایهگذارانی که به صورت مستقیم سهام خریداری میکنند، در این زمینه دقت کنند.
وی افزود: در بازار سرمایه بعضی شرکتها از افزایش نرخ ارز سود میکنند و برخی نیز ضرر میکنند و برای برخی از شرکتها نیز تفاوتی ایجاد نمیکند. لذا باید با تحلیل درست وارد بازار سرمایه شد. اگر برخی توانایی تحلیل ندارند، به صورت غیرمستقیم و از طریق صندوقهای سرمایهگذاری سرمایهگذاری کنند.
تخصیص سهام عدالت به جاماندگان پس از اعلام سازمان خصوصیسازی و دریافت اسامی از نهادهای حمایتی
رئیس سازمان بورس در خصوص بحث تخصیص سهام عدالت به جاماندگان گفت: بر اساس قانون، بخشی از افرادی که زیرمجموعه نهادهای حمایتی بودهاند، مشمول سری دوم تخصیص سهام عدالت شدند که نزدیک به سه و نیم میلیون نفر هستند.
وی ادامه داد: پس از آنکه هیئت واگذاری سازمان خصوصیسازی، سبد سهام برای عرضه به جاماندگان را مشخص کرد و فهرست اسامی دریافتکنندگان توسط نهادهای حمایتی اعلام شد، سازمان بورس از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی، عملیات تخصیص سهام را انجام میدهد. جزئیات بیشتر باید توسط سازمان خصوصی سازی اعلام شود.
تلاش میکنیم امسال نیز سود سهام عدالت شرکتهای غیربورسی پرداخت شود
مجید عشقی گفت: سود سهام عدالت شرکتهای غیربورسی، نزدیک به سه سال بود واریز نشده بود که با همراهی دوستان و مصوبات شورای عالی بورس این سود به مجموع دریافتی سود شرکتهای بورسی اضافه و در اسفند ماه پرداخت شد. در سال جاری تلاشمان این است همراه با سود شرکتهای بورسی، این سود بازهم پرداخت شود.
اگر قیمت خودرو متناسب شود ما اصراری به عرضه خودرو در بورس کالا نداریم
مجید عشقی در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا اظهار کرد: در بحث خودرو موضع سازمان بورس این است که این محصول باید با کیفیت و قیمت مناسبی به دست مصرفکننده برسد و تولیدکننده نیز آسیب نبیند.
سلام توروخدا کی میخواین سهام عدالت جاماندگان نهایت های حمایتی رو بدهید یا ثبت نام کنید ماهم نیازمندیم بخدا نداریم افرادی هستن که وضعیت خوبی دارن ولی سود میلیونی سهام براشون پرداخت میشه ولی ما که تحت پوشش بهزیستی هستیم جز جاماندگان سهام عدالت هستیم .هیچ کمکی نمیشود توروخدا به فکر ماهم باشید
باسلام مایک خانواده هفت نفره هستیم من خودم برای تمام افراد خانواده ام ثبت نام کردم وهر هفت نفر ثبت شدند تا اینکه بعد از چند سال که دوباره اعلام کردند شماره حساب بانکی باشماره تلفن را با مشخصات را وارد کنید دوباره خود من یک به یک اینکار را کردم ووقتی ثبت میشد میرفتم به اسم ومشخصات بعدی تا هر هفت نفر را ثبت کردم تا اینجا هیچگونه مشکلی نبود ولی وقتی بعداز مدتی که رفتم وسهام هر کدام از افراد خانواده ام را چک میکردم درست بود فقط آخرین خواهرم که کد ملیش را وارد میکردم مینوشت جزئء مشمولین نیست مگر همچین چیزی امکان داشت خودم مشخصات حتی شماره حساب بانکی شماره شبا شماره تلفن همه چیز را دونه به دونه ثبت کردم هر جا هم مراجعه کردم فایده نداشت الان چه کار باید انجام بدم که این خواهرم هم به حقش برسد من مجبور شدم بگم هر چیزی سهام عدالت به من داد مال تو ولی این انصاف است حالا کسی که ثبت نام نکرده میگیم قصور از خودش بوده اسم اینکار را میشه چی گذاشت خواهش میکنم راهنمایی کنید