|

آخرین هفته فروردین‌ماه به مذاق دلار و سکه خوش نبود

این هفته طلا و بورس بازدهی مثبت و نسبتا قابل توجهی داشتند اما بازدهی دلار کمی بیشتر از یک درصد بود و بازدهی سکه نیز منفی شد. به نظر می‌رسد در واپسین روزهای فروردین ۱۴۰۲( از ۲۴ تا ۳۱ فروردین) بازارهای مالی در رخوت بهاری به سر می‌برند.

اقتصاد آخرین هفته فروردین‌ماه به مذاق دلار و سکه خوش نبود

طلا این هفته به مدد نوسانات قیمت طلای جهانی و رسیدن به محدوده دو هزار دلاری بیش از ۱۴ درصد رشد داشته است. هر چند انس جهانی طلا نیز در محدوده مذکور سرگردان است و هنوز در بالای کانال دو هزار دلاری قفل نشده است.

بعد از پایان تعطیلات نوروز بازار سکه اقبال خود را برای رشد قیمت از دست داد. به نظر می‌رسد این بازار که همواره میان مردم برای سرمایه‌گذاری شیرین و پربازده بوده جای خود را به بازار بورس بخشیده است.

برخی معامله‌گران بازار فلز گرانبها معتقدند افزایش قیمت سکه در ۶ ماهه دوم سال گذشته باعث شده که زور پس‌اندازهای خانگی مردم به خرید از بازار سکه نرسد. علاوه بر این رونق بورس و سود چشمگیر خرید خودرو از کارخانه باعث شده جهت حرکت بازار با وضوح بیشتری به سمت سهام و خودرو بچرخد.

قیمت دلار

روز پنجشنبه ۲۴ فروردین‌ ماه دلار با قیمت ۵۰ هزار و ۸۵۰ تومان بسته شد. بعد از گذشت یک هفته این اسکناس آمریکایی روز گذشته ۳۱ فروردین با قیمت ۵۱ هزار و ۴۰۵ تومان به کار خود پایان داد.

در هفته‌ای که گذشت قفل شدگی قیمت دلار در محدوده ذکر شده یک روز در میان در مثلث رفت و برگشتی گرفتار بود. دلار در آخرین هفته فروردین‌ماه با بازدهی ۱/۰۹ درصدی و افزایش قیمت ۵۵۵ تومانی همراه بود. دلار آمریکا نتوانست در بازار تهران به کانال ۵۲ هزار تومانی ورود کند. منطقه‌ای که به اعتقاد معامله‌گران بازار ارز، اگر شکسته ‌می‌شد می‌توانست تا حدودی رخوت بهاری بازارهای مالی را بشکند. فعلا امید افزایشی‌های بازار به پایان تعطیلات عید فطر است.

قیمت طلا

قیمت طلا روز پنجشنبه، ۲۴ فروردین‌ماه، دو میلیون و ۵۸۲ هزار تومان‌ بود. این در حالی است که هر گرم طلا در روز ۳۱ فروردین، با قیمت دو میلیون و ۶۰۵ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. بازدهی این بازار در آخرین هفته فروردین  ۱۴.۱۸ درصد بود و افزایش قیمت۲۳۳ هزار و ۶۰۰ تومانی داشته است.

قیمت سکه

قیمت سکه امامی در روز پنجشنبه ۲۴ فروردین با قیمت ۳۱ میلیون و ۶۰۱ هزار تومان معامله ‌شد. روز گذشته ۳۱ فروردین این قطعه ۳۱ میلیون و ۵۸۶ هزار تومان قیمت خورد. این قطعه از سکه طی یک هفته گذشته با بازدهی منفی و کاهش قیمت ۱۵ هزار تومانی همراه بوده است. این بازار ۰.۰۵ درصد بازدهی منفی داشت.

گفته می‌شود یکی از مهمترین دلایل تثبیت قیمت در کانال‌های فعلی، رفتار معامله‌گران بزرگ است. این عده تحت تاثیر درجا زدن قیمت دلار، بازار سهام را برای سرمایه‌گذاری جذاب‌تر دیده‌اند.

با این وجود طلا و سکه به دلیل نقدشوندگی بالا و عدم کنترل دولت بر این بازار، همواره برای سرمایه‌گذاران جذاب است.

بورس

معاملات بورس هفته چهارم فروردین‌ماه نشان می‌دهد که شاخص کل مانند هفته‌های گذشته توانست بار دیگر افزایش ارتفاع دهد. به طوری که در این هفته نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با رشدی ۶.۶ درصدی به سطح دو میلیون و ۳۲۴ هزار وحدی رسید.

شاخص کل هم‌وزن نیز در این هفته بازار، بیش از ۹.۷ درصد رشد کرد و در ارتفاع ۷۶۰ هزار و ۷۵۴ واحدی ایستاد.

بیشترین بازدهی هفته

نگاهی به معاملات هفته چهارم بازار سرمایه حاکی از آن است که تپکو با افزایش ۴۳ درصدی به سطح ۳۰۹ تومان رسید. گفتنی است مقاومت پیش روی این سهم سطح ۳۸۵ تومان است. در صورت عدم عبور سهم از این سطح، نزدیکترین حمایت برای سهم ۲۵۲ تومان شناسایی شده است.

حآسا و وگستر دیگر نمادهایی هستند که در این هفته بازار، سود خوبی نصیب سهامداران خود کردند و حدود ۴۰ درصد رشد کردند.

کمترین بازدهی هفتگی

بررسی معاملات هفته چهارم بورس نشان می‌دهد که فماک در این هفته بدترین عملکرد را میان سهام بورسی ثبت کرده است.

تحلیل تکنیکال این سهم نشان می‌دهد که ۱۲۰۷ تومان نزدیکترین سطح موجود برای حمایت از این سهم است.

 

منبع: اقتصاد ۱۰۰
کدخبر: 292248

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین