|

انتخابات هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران باطل شد؟

عضو اتاق بازرگانی مشهد» در خصوص برگزاری انتخابات هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در روز گذشته (یکشنبه ۲۸ خرداد ماه) اظهار داشت: آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیئت نمایندگان اتاق ایران و شهرستان‌ها که در مورخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱ با حضور اعضای شورای‌عالی نظارت به تصویب رسید، لازم‌الاجرا بوده و نسخ قبلی آن بلااثر است.

احمد ایماندوست، عضو اتاق بازرگانی مشهد» در خصوص برگزاری انتخابات هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در روز گذشته (یکشنبه ۲۸ خرداد ماه) اظهار داشت: آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیئت نمایندگان اتاق ایران و شهرستان‌ها که در مورخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱ با حضور اعضای شورای‌عالی نظارت به تصویب رسید، لازم‌الاجرا بوده و نسخ قبلی آن بلااثر است.

وی افزود: اعضای این شورا شامل وزرای صمت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و رییس سازمان ملی استاندارد ایران و ریاست وقت اتاق ایران به همراه دو نایب رئیس اتاق ایران هستند.

این عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: مورد اول که شفاف سازی نشده در خصوص انتخابات اتاق خرم‌آباد است که مطابق بند ۴/۳ مندرج در ماده ۳ آیین‌نامه، صریحاً قید شده که در خصوص اتاق شهرستان تعداد داوطلبان هیئت رئیسه حداقل باید دو برابر منتخبان باشد که شامل ۱۵ نفر برگزیده از بین ۳۰ نفر داوطلب می‌شود.

ایماندوست تصریح کرد: حال آنکه در اتاق خرم آباد ۱۷ نفر اعلام نامزدی کردند که طبق شنیده‌ها ۲ نفر دیگر یز تقاضای انصراف داشتند که موفق به این کار نشدند و از ۴۹ آرای اخذ شده ۱۵ نفر از ۱۷ نفر به عنوان هیئت نمایندگان برگزیده شده‌اند که این موضوع به نظر می‌رسد با آیین‌نامه یاد شده مغایرت دارد.

وی با اشاره به اینکه منتخبان باید شامل پنج نفر از بخش بازرگانی، پنج نفر از صنعت، سه نفر از کشاورزی و دو نفر از معدن باشد، توضیح داد: طبق آیین‌نامه حداقل تعداد کاندیداها باید ۳۰ نفر باشند که آقای سلاح‌ورزی یکی از ۱۵ نفر از برگزیدگان گروه معدن از اتاق بازرگانی لرستان است که با ۴۴ رای از میان ۱۷ نامزد بوده‌اند. در نتیجه نه‌تنها عضویت هیئت نمایندگان نامبرده که پیش نیاز نامزدی هیئت رئیسه می‌باشد، دارای شبهه بوده و غیر شفاف است، بلکه نحوه نامزدی در انتخابات هیئت رئیسه نیز غیرشفاف به نظر می‌رسد.

عضو اتاق بازرگانی همچنین با اشاره به تبصره مندرج در بند ۷.۲آیین‌نامه فوق در خصوص تشکیل و نحوه فعالیت هیئت رئیسه نمایندگان اتاق ایران، تاکید کرد: بر اساس این آیین‌نامه، انجمن نظارت اسامی نامزدها را در هیئت رئیسه به وزارت اطلاعات را اعلام و نظر کتبی را اخذ و ملاک اقدام قرار می‌دهد که عدم اعلام نظر مکتوب وزارت اطلاعات ظرف مدت ۱۰ روز کاری از زمان استعلام به منزله موافقت تلقی است.

ایماندوست با بیان اینکه این مکتوب از طریق پیامک به داوطلبان اعلام می‌شود، ‌تصریح کرد: در انتخابات سراسری ۲۰ اسفند اتاق‌های بازرگانی هیچ فردی حق نداشت پیش از تایید صلاحیت اعلام کاندیداتوری کند و حتماً پس از دریافت پیامک اهلیت تجاری امکان تبلیغات وجود داشت که رعایت نیز شد.

وی تصریح کرد: در هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران تایید صلاحیت به جای انجمن نظارت توسط وزارت اطلاعات انجام می‌شود که با توجه به اخبار منتشر شده، حسین سلاح ورزی در این مرحله رد صلاحیت شده بود و در این خصوص شفاف سازی صورت نگرفت که آیا ایشان پس از تایید صلاحیت توسط وزارت اطلاعات در انتخابات شرکت کردند یا خیر.

عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: همچنین «جهانگیر سنجابی» دبیر و سخنگوی انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ایران در انتخابات روز گذشته (یکشنبه) نیز در جلسه انتخابات اعلام کرد که مسئولیت نامزدی سلاح ورزی برای ریاست اتاق ایران بر عهده خود ایشان است.

ایماندوست افزود: تعداد اعضای انجمن نظارت بر انتخابات سراسری انتخابات اتاق بازرگانی کشور ۵ نفر هستند که یک نفر نماینده وزیر صمت و ۴ نفر دیگر توسط ریاست وقت اتاق بازرگانی ایران منصوب شده‌اند.

وی با بیان اینکه بنا بر تبصره مندرج در ماده ۷.۲ باید انتخابات هیئت رئیسه اتاق ایران شفاف سازی شود، تاکید کرد: به عنوان اعضای قدیمی اتاق بازرگانی خواستار شفاف سازی در زمینه رعایت دقیق آیین‌نامه مصوب شورای نظارت مربوطه هستیم که چطور اعلام شده این شخص رد صلاحیت شده و هیچ خبری از تایید صلاحیت مجدد توسط وزارت اطلاعات در دست نیست.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: این سوالاتی است که وجود دارد و شفاف سازی نشده است و بدون هیچ پیشداوری تقاضای شفاف سازی و نظارت بر رعایت کامل آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیئت نمایندگان را داریم.

منبع: ایرنا
کدخبر: 297827

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین