|

پیش بینی بازار ارز در هفته پیش رو

وضعیت حساس قیمت دلار / چه کسانی این هفته نقره داغ می شوند؟

قیمت دلار هفته سوم مهر را با پرش به کریدور ۵۰ هزار تومانی آغاز کرد و در این منطقه ماندگار شد. در روزهای اخیر سیگنال‌های بین‌المللی ورای پیش‌بینی بازارها عمل کرد و شارپی‌ قیمت‌ها را بالا برد، اما تلاش سیاست‌گذار برای باز پس‌گیری محدوده‌های قیمتی قبلی چندان بی‌تاثیر نبود.

اقتصاد وضعیت حساس قیمت دلار / چه کسانی این هفته نقره داغ می شوند؟

قیمت دلار هفته سوم مهر را با پرش به کریدور ۵۰ هزار تومانی آغاز کرد و در این منطقه ماندگار شد. در روزهای اخیر سیگنال‌های بین‌المللی ورای پیش‌بینی بازارها عمل کرد و شارپی‌ قیمت‌ها را بالا برد، اما تلاش سیاست‌گذار برای باز پس‌گیری محدوده‌های قیمتی قبلی چندان بی‌تاثیر نبود.

 قیمت دلار دیروز و در آخرین معامله هفته اخیر با کاهش ۳۰۰ تومانی با رقم ۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خود پایان داد. این اسکناس نیمه ابتدایی هفته سوم مهر را با روند شارپی و رشد‌های بیش از هزار تومانی سپری کرد و تا میانه کانال ۵۳ هزار تومانی نیز پیش رفت.

درگیری اسرائیل و حماس و گسترش این رخداد در منطقه خاورمیانه باعث شد درهفته جاری،‌ بازارهای مالی با رشد بازدهی به کار خود پایان دهند. هر چند سه روز پایانی این هفته قیمت دلار کاهش داشت اما به منطقه مورد دلخواه سیاست‌گذار یعنی کانال ۴۹ هزار تومانی برنگشت.

از نگاه فعالان اقتصادی، علاوه بر عوامل و سیگنال‌های مثبت سیاسی درباره عدم دخالت ایران در جنگ اخیر، در دو روز گذشته قیمت درهم لیدر کاهش قیمت دلار بوده است. به عقبده این دسته از معامله‌گران، بازارساز با عرضه درهم قیمت دلار را پایین کشید و کنترل کرد. در روز چهارشنبه، اول درهم کاهش پیدا یافت و با کاهش حباب درهم قیمت دلار عقب‌نشینی کرد.

کارشناسان اقتصادی علاوه بر تاکید بر ماهیت اخبار مربوط به جنگ اخیر در خارج شدن بازارها از شرایط باثبات، اما دلیل اصلی رشد شارپی قیمت دلار را، نگرانی از متهم کردن ایران در ایجاد تنش میان حماس و اسرائیل می دانستند. به نظر می‌رسد این دیدگاه در جامعه جهانی با تاکید رهبری نسبت به عدم دخالت در این مساله کمی تعدیل شد.

در عین حال، مقامات آمریکایی تاکنون چند بار تاکید کرده‌اند که شواهدی مبنی بر دست داشتن ایران در درگیری در سرزمین‌های اشغالی، پیدا نکرده‌اند. اما در مقابل، برخی نمایندگان مجلس سنا خواستار توقف دسترسی کشور به منابع آزاد شده در قطر شده‌اند. در همین رابطه، برخی رسانه‌های آمریکایی به نقل از منابعی مدعی شدند، آمریکا با قطر به توافق رسیده‌ است تا دسترسی جمهوری اسلامی به شش میلیارد دلار پول آزادشده در توافق تبادل زندانیان، متوقف شود.

سخنگوی مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل در پیامی در واکنش به خبر رسانه‌های امریکایی درباره توقف دسترسی ایران به پول های بلوکه شده در قطر منتشر کرد، نوشت: «دولت ایالات متحده آمریکا می‌داند که نمی‌تواند از توافق تخطی کند. این پول به حق متعلق به مردم ایران است که برای دولت جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است تا دریافت همه نیازهای ضروری برای ایرانیان را تسهیل کند.»

در این میان، بازارساز هم در هفته‌ای که رو به پایان است، تلاش کرد که با تزریق سنگین ارز به بازار، قیمت دلار را کنترل و کاهشی کند که در این مورد تا حدودی نیز موفق بود. با وجود این، معامله‌گران صبور بازار، همچنان در انتظار اخبار سیاسی هفته آینده هستند. کامبیز افسری، فعال بازار ارز نیز با اشاره با روند صعودی قیمت دلار  گفت: «با وجود افزایش قیمت دلار اما روند عرضه و تقاضا در بازار در تعادل قرار داشت. این در حالی است که رصد اخبار توسط معامله‌گران ضربان‌های خرید و فروش در بازار ارز را مشخص کرد.»

منابع مالی به ایران سرازیر شد!

این در شرایطی است که بانک مرکزی نیز به طور پیوسته سعی در تزریق اخبار مربوط به آزادسازی منابع ایران از سایر کشورها و در اختیار گرفتن این پول‌ها داشت.

در همین راستا روز گذشته و پس از پایان کار بازارها، بانک مرکزی از در اختیار قرار گرفتن بیش از ۱۰ میلیارد دلار در عراق و مذاکرات در خصوص تامین منابع از طریق فاینانس با چین خبر داد. در روزهای گذشته نیز وزیر امور خارجه در نشست رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه از در اختیار گرفتن ۳۹۰ میلیون پوند مطالبه ایران از دولت انگلیس در مسیر رسمی بانکی از طریق سوئیفت خبر داد.

با این وجود برخی رسانه‌ها به صحبت‌های جانت یلن در روز چهارشنبه ۱۹ مهر در حاشیه نشست سالانه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در مراکش اشاره کردند که به خبرنگاران گفت: « تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران، به‌دلیل حمله حماس به اسرائیل منتفی نیست. اگرچه هنوز تصمیم قطعی در این زمینه گرفته نشده، اما همه گزینه‌‌ها برای تحریم ایران روی میز است.»

دلار چه کسانی را نقره داغ کرد؟

در حالی که برخی کارشناسان اقتصادی در روزهای افزایشی‌ دلار در ابتدای هفته معتقدند بودند که روند قیمت‌ها بعد از مدتی به دلیل فروکش‌ کردن بُعد روانی جنگ درگرفته، فروکش خواهد کرد و این پیش‌بینی نیز درست از آب درآمد؛ اما به نظر می‌رسد معامله در بازار ارز به راه رفتن بر لبه تیغ تیزی مانند شده که معامله‌گران حرفه‌ای بازار را از هر اقدامی منصرف کرده است. آنها ترجیح می‌دهند در بازار پرتلاطم روزهای اخیر همچون خریداران عجول روزهای اخیرنقره داغ نشوند.

با این وجود بسیاری از فعالان بازار ارز احتمال بازگشت این اسکناس به کریدور ۴۰ هزار تومانی را کم می‌دانند. آنها معتقدند در صورتی که اخبار مساعد در حوزه رفع تحریم‌ها و مذاکرات برجام روانه بازارها شود دلار به قیمت ۴۹ هزار تومانی قبلی برخواهد گشت. این عده احتمال وقوع این رخداد را نیز بسیار کم می‌دانند.

تحلیلگران بازارهای مالی محدوده ۵۲ هزار و ۵۰۰ تومانی را خط مقاومت جدید قیمت دلار می‌دانند و قیمت ۵۱ هزار و ۲۰۰ تومانی را خط حمایتی این اسکناس توصیف می کنند.

 

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 309570

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین