|

گفت‌وگوی گسترش نیوز با کارشناس بازار مسکن؛

پیش بینی بازار مسکن تا آخر سال / فرصت طلایی برای خریداران خانه مهیا شد

عبدالرضا قشقایی، تحلیلگر حوزه مسکن با توجه به رکود تورمی بازار و شاخص های اقتصادی، در خصوص وضعیت قیمت خانه تا پایان سال به خریداران یک توصیه جالب ارائه داد.

اقتصاد پیش بینی بازار مسکن تا آخر سال / فرصت طلایی برای خریداران خانه مهیا شد

نرخ ارز می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر قیمت مسکن داشته باشد. افزایش نرخ ارز معمولاً باعث افزایش هزینه مصالح و تجهیزات وارداتی می‌شود که در نتیجه هزینه‌های ساخت‌و‌ساز را بالا می‌برد. این امر می‌تواند به افزایش قیمت مسکن منجر شود؛ زیرا سازندگان سعی می‌کنند این افزایش هزینه‌ها را از طریق قیمت فروش به مصرف‌کننده منتقل کنند.

همچنین، در شرایطی که اقتصاد وابستگی زیادی به واردات داشته باشد، تضعیف ارزش پول ملی می‌تواند به کاهش قدرت خرید مردم منجر شود، که این مسئله نیز می‌تواند تقاضا برای خرید مسکن را کاهش دهد و در نهایت بر قیمت‌ها تأثیر منفی بگذارد.

 علاوه بر این، نوسانات نرخ ارز می‌توانند بر اعتماد سرمایه‌گذاران و تمایل آنها برای سرمایه‌گذاری در بخش مسکن تأثیر بگذارند، که این موضوع نیز در نهایت روی عرضه و تقاضا و قیمت‌های مسکن اثر می‌گذارد.

در کشورهایی که بخشی از بازار مسکن آنها متکی به سرمایه‌گذاران خارجی است، نوسانات نرخ ارز می‌تواند تأثیر مستقیمی روی جذابیت سرمایه‌گذاری در آن کشور داشته باشد. اگر ارزش پول ملی کاهش پیدا کند، ممکن است سرمایه‌گذاران خارجی کشور مورد نظر را به‌عنوان بازاری جذاب‌تر برای دستیابی به ملک با قیمت‌های نسبتاً ارزان‌تر ببینند، که این امر می‌تواند به افزایش تقاضا برای خرید مسکن و در نهایت افزایش قیمت‌ها منجر شود.

در این راستا گفت و گویی با عبدالرضا قشقایی، کارشناس حوزه مسکن انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

قشقایی-کارشناس-مسکن

علت اصلی ثبات موجود در بازار

عبدالرضا قشقایی درباره رکود موجود در بازار مسکن و تاثیرات احتمالی بر قیمت‌ها گفت: درحال حاضر، قیمت مسکن در تهران به حدود یک هزار و ۵۰۰ دلار رسیده که در سقف قیمتی خود قرار دارد، وگرنه بازار مسکن قیمت های بالاتری را نیز تجربه می‌کرد. موضع گیری های اخیر دولت در این خصوص را به شخصه نپسندیدم و بر این باور هستم که دولت نباید این وضعیت را مثبت ارزیابی کند. ثبات قیمت ها بر مبنای رکود بازار را نبایستی یک دستاورد درنظر گرفت و به آن افتخار کرد.

او در خصوص ثبات قیمتی در بازار مسکن طی هفته های گذشته بیان کرد: علت اصلی و تاثیرگذار بر ثبات موجود در بازار را تحولات نرخ ارز می‌دانم. حتی با وجود بهای بالای خانه، افزایش نرخ دلار می تواند منجر به رشد قیمت مسکن شود و در این مسئله تردیدی وجود ندارد.

قیمت-مسکن-در-ایران

هیچ‌گونه کاهش قیمتی نداشتیم

کارشناس حوزه مسکن ادامه داد: در بحث مصالح ساختمانی و تغییرات قیمتی در این بخش نیز چنین وضعیتی حاکم است. هرگونه تحولی می تواند به افزایش قیمت مصالحی نظیر فولاد و سیمان منجر شود. پس از این افزایش قیمت، رشد بهای مسکن حتمی است و از دست کسی نیز کاری ساخته نیست.

قشقایی در ارتباط با آمارهای اخیر پیرامون کاهش قیمت خانه توضیح داد: من با این تحلیل‌ها موافق نیستم و معتقدم که هیچ گونه کاهش قیمتی در این حوزه ایجاد نشده است. درحال حاضر معامله خاصی صورت نمی گیرد و درصورت شکل گیری معامله نیز کسی قیمت پایین ارائه نخواهد کرد، مگر اینکه فروشنده نیاز شدید مالی داشته باشد تا به این دلیل، تن به فروش با نرخ پایین‌تر بدهد.  

سرمایه-گذاری-در-ترکیه

خرید ملک در ترکیه چه بلایی بر سر بازار مسکن می‌آورد؟

وی در مورد وعده دولت مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن عنوان کرد: به عقیده من، این قبیل وعده‌ها را نباید خیلی جدی گرفت؛ چون این وعده و وعیدها هیچ گاه رنگ واقعیت به خود نگرفته و اساسا دولت در سال های گذشته این مطلب را ثابت کرده که در مدیریت بازار مسکن ضعف های محسوسی دارد. درصورت بازگشت درآمد نفتی کشور به زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، می توان تا حدی از این وعده را عملی دانست.

کارشناس راه و شهرسازی در رابطه با خرید ملک توسط ایرانیان در ترکیه و تاثیرات احتمالی آن بر اقتصاد کشور مطرح کرد: فرآیند خرید ملک در کشوری مثل ترکیه، درنهایت منجر به افزایش قیمت مسکن خواهد شد. از آن جایی که برای خرید مسکن در ترکیه نیاز به دلار وجود دارد، درصورت افزایش تقاضا برای تهیه ارز، نرخ دلار صعودی می شود. با افزایش قیمت دلار در بازار، بهای خانه در ایران به شکل فزاینده‌ای رشد پیدا می کند؛ بنابراین این اقدام ایرانیان جهت خرید ملک در ترکیه، تاثیر منفی بر بازار مسکن کشور می گذارد.

مشاور-املاک

پیش بینی بازار مسکن تا پایان سال

قشقایی در پیوند با قیمت مسکن تا پایان سال به گسترش نیوز گفت: معتقدم که بدون ترس از خطرات احتمالی و برای مصرف، باید از فرصت خرید خانه بهره برد. در حال حاضر هیچ نشانه‌ای مبنی بر کاهش قیمت در بازار دیده نمی شود و نباید به برخی اظهارات بی‌اساس در این باره توجه کرد.

او در پایان اضافه کرد: کاهش قیمت باید به صورت واقعی رخ دهد تا مردم اثرات آن را حس کنند؛ به این شکل که با تورم ۵۰ درصدی، قیمت ملک ۳۰ درصد رشد داشته باشد، با ادامه این روند تا ۴ سال، میانگین قیمت مسکن ۱۵۰۰ دلاری به ۱۰۰۰ دلار خواهد رسید و به کف قیمتی خود نزدیک می شود. با توجه به فروش نفت و وضعیت کنونی نرخ ارز و سایر شاخص های اقتصادی در کشور، ثبات در قیمت مسکن را تا پایان سال پیش بینی می کنم.

کدخبر: 315238 سهیل مافی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین