نرخ مسکن / قیمت خانه / بازار مسکن
افزایش قیمت مسکن نزدیک است / خواب دولت برای مردم
دبیر کانون سراسری انبوهسازان گفت: در یک کشور که علنا اعلان میشود تورم به میزان ۴۰ درصد وجود دارد، مسلماً این مقدار از تورم بر همه بازارها تأثیرگذار خواهد بود.
وضعیت فعلی بازار مسکن مناسب نیست؛ این دیدگاهی است که کارشناسان حوزه مسکن اخیراً مطرح میکنند. طبق نمودارهای تعداد پروانههای ساختمانی، بازار مسکن از سال ۹۰ تا به امروز شاهد کاهش قابلتوجهی در صدور پروانههای ساخت واحدهای مسکنی بوده است.
محمدصادق الحسینی، کارشناس اقتصادی میگوید: وضعیت بازار مسکن هم خوب نیست؛ نمودار تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده در شهر تهران در ۲۳ سال اخیر نشان میدهد که هیچوقت اوضاع به این خرابی نبوده است.
وی تاکید میکند: این در کنار سایر متغیرها، یعنی اواسط سال بعد مسکن دوباره دچار مازاد تقاضا میشود؛ مگر اینکه قانون مالیات بر عایدی سرمایه ابلاغ شود که کلا بازیها را بههم میریزد.
فرشید پورحاجت، دبیر کانون انبوهسازان مسکن در همین خصوص میگوید: آنچه که بدیهی است، تا پایان سال ۹۲ روند تولید مسکن به صورت خیلی مناسب شکل میگرفت، اما از سال ۹۲ تاکنون متاسفانه در نحوه تولید و عرضه مسکن، شرایط خوبی را دنبال نکردیم و این روند تا امروز نیز تداوم داشته است.
وی با بیان اینکه شاید امروز شرایط حتی نسبت به سالهای گذشته بدتر شده است، میافزاید: ما امروز در شرایطی قرار داریم که تولید مسکن در کشور با توجه به شرایط اقتصادی پرتلاطم، برای بخش خصوصی کشور فراهم نشده است و اگر بازار رصد شود، میبینیم سازندگان به نوعی از این بازار مهم خارج میشوند. این میطلبد که مجلس و دولت یک برنامهریزی مشخصی را انجام دهند.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن تصریح میکند: رییس کمیسیون عمران مجلس عنوان کرده که تمام قوانینی را که مدنظر بوده، در حوزه مسکن برنامهریزی کردیم. من در پاسخ به این نماینده مجلس میگویم شما از منظر نگاه دولتی و دولتمردان، مجموعه قوانینی را در کشور وضع کردید و یک مسیری را برای تولید مسکن در کشور فراهم کردید که امروز این مسیر منتج به هدف و نتیجهگیری مثبت نشده است.
پورحاجت عنوان میکند: بر همین اساس، امروز با کاهش ساخت مسکن در کشور روبهرو هستیم؛ با وجود تمام صحبتهایی که اعلام میکنند، این مشکل، یکی از موضوعاتی است که مجلس و دولت به آن پاسخ دهند.
وی متذکر میشود: ما اعتقاد داریم که بخش گستردهای از این افزایش قیمت مسکن که در کشور رخ میدهد، سناریوی از پیش تعیین شده توسط نهادها و دستگاهها و به طور خاص، دولت است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان یادآور میشود: دولتها متاسفانه با نگاه درآمدی به حوزه مسکن نگاه میکنند و علاوه بر اینکه افزایش قیمت خانه را دامن میزنند، ریسک سرمایهگذاری در تولید مسکن کشور را به شدت افزایش دادهاند و یکی از عوامل اصلی کاهش تولید مسکن نیز همین موضوع است.
پشت درهای بسته مینشینند و برای بخش خصوصی برنامهریزی میکنند
پورجاجت با اشاره به تهدیداتی که بازار مسکن با آنها روبهرو است، میگوید: بزرگترین تهدید در حال حاضر این است که امروز بالغ بر ۱۳ میلیون جوان در کشور داریم که یا به سن ازدواج رسیدهاند و یا از سن ازدواجشان گذشته و مسکن میخواهند.
وی میافزاید: علاوه بر این، اگر بررسی کلی داشته باشیم، حدود ۶، ۷ میلیون مسکن در کشور کم داریم. این میزان کمبود در کشور، همیشه به عنوان یک پازل، تاثیر خود را در افزایش قیمت نشان میدهد و به راحتی و بدون در نظر گرفتن بخش خصوصی، تولید این حجم از مسکن قابل حل نیست.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان عنوان میکند: متاسفانه این عزم امروز وجود ندارد؛ نه از طرف بخش خصوصی، بلکه عزمی از طرف دولت و مجلس وجود ندارد. پشت درهای بسته مینشینند و برای بخش خصوصی برنامهریزی میکنند.
پورحاجت ادامه میدهد: در واقع پشت درهای بسته تصمیمهایی میگیرند که خروجی آن، مثبت نیست. از همه بدتر این است که متاسفانه ما در کشوری هستیم که به لحاظ ساختاری، حتی به مصوبات مجلس هم تمکین نمیکنند.
وی متذکر میشود: مصداق بارز آن، سیستم ناکارآمد بانکی است که با وجود اینکه قانونگذار مصوب کرد ۲۰ درصد منابع بانکی در حوزه مسکن و ساختمان استفاده شود و مردم از تسهیلات بانکی استفاده کنند، اما متاسفانه نه زور دولت به بانکها میرسد و نه زور مجلس. فقط صحبتها را رسانهای میکنند و میگویند بانکها قرار است تسهیلات بدهند.
پورحاجت یادآور میشود: همین امروز بخش تولید کشور منتظر دریافت تسهیلات مناسب بدون بگیر و ببند است. این در حالی است که این شرایط وجود ندارد.
همچنان افزایش قیمت، بازیگر اصلی اقتصاد کشور است
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با پیشبینی وضعیت بازار مسکن، میگوید: ما کماکان تورم را در بازار مسکن داریم؛ کمااینکه امروز براساس آنچه که رصد کردیم، طی ۱۰، ۱۵ روز گذشته مصالح ساختمانی با افزایش قیمت مواجه شدند.
پورحاجت میافزاید: شاید بخشی از این موضوع هم برمیگردد به مسایلی که در رابطه با گاز وجود دارد. دو نهاده سیمان و فولاد، امروز تقریبا به یک نقطه ثبات قیمتی رسیدند؛ هر چند که امروز بحث افزایش هزینههای باربری را هم داریم.
وی عنوان میکند: مسکن هم یک کالای کاملا تولیدی است و نهادههای تولید، تاثیر مستقیم روی افزایش قیمت میگذارد. بر این اساس، افزایش قیمت به عنوان بازیگر اصلی در کشور وجود دارد.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان تصریح میکند: در کشوری که به راحتی اعلام میکنیم ۴۰ درصد تورم در کشور وجود دارد، به طور قطع این ۴۰ درصد تورم تاثیر خود را روی تمام بازارها میگذارد؛ کمااینکه در سال آینده هم تورم در اقتصاد ما بازیگر اصلی است و متاسفانه اقداماتی هم که تا به امروز انجام شده، منتج به کاهش تورم نشده است و یا اساسا اگر کاهشی هم صورت گرفته، چشمگیر نبوده است.
ایشان جز یک سری اراجیف چیز دیگری نگفته و بلد نیست . فقط جو می دهد و دنبال منافع انبوه سازان است . مسکن تا چند سال آینده رو به کاهش و افت خواهد بود
سلام،اگر دولت ها دست از احتکار زمین بردا رند وسازمان ترمزی نظام مهندسی هم دخالت ن کند وشهر سازی به صورت مسطح ویک طبقه وویل ایی ساخته شود ،با توجه به نیاز به تاسیسا ت زیربنایی وسرویس دهی ارگان های ذیربط هم چرخه تولید فعال می شود هم بیکاری محو می شود وهم قیمت ساخت وساز به بیش از نصف قیم ت آپارتمان سازی می رسد.
سلام خسته نباشید من 37ساله هستم داری 3فر زند هستم ومستجرم و تحت بهزیستی هستیم من وپسرم برای یک خانه 50متری مندم وکا. کنم حتا برای مستجری پول پیش خانه مندم چکار کنم خواهشن پیگر باشید تشکر
بعضی دروغ میگید .نه ببخشید هفت روغ میگید .
مرگ بر رسانه های هوچی
مگر خبر دیگری جز گرانی زیاد بصورت روزانه و ماهیانه خبر دیگری هم هست؟
با افتتاح مسکن ملی مستاجران از بند دلالا ن آزاد خواهند شد،و خانه های دلالان جای ن گهداری گربه سانان خواهد بود!
باید دست دلالان از این بخش بسته شود با دریافت مالیات های کمر شکن بطوریکه دیگه کسی جرات نداشته باشه در این بخش احتکار بکنه من اشخاصی را سراغ دارم که چندین واحد مسکونی خریدم خالی انداختن کنار اسناد هم بنام هریک از افراد خانواده بطور کلی وقتی امنیتی برای محتکرین در این بخش نباشه سرمایه دارها ناچعرا که سرمایه هاشون را بکشم داخل بورس تولید صنعتی و یا بانکها که اینکار به نظرم کار درستی است چون این جامعه سرمایه دار ایرانی نه وجدان دارن نه شرافت فقط بفکر نزول واختکار وگرانفروسی و کمقروشی هستند بابا دولت طالبان برید ببینید کسی. جرات احتکار و کم فروشی و گرانفروشی. ندا ه پدر اون طرف را درمیارن کسی جرات چنین کاری ندارد ما هم باید امنیت این شیادان را بهم بریزیم هرکسی سرمایه ای داره ببره بزار توی لنرس یا توی بخش تولید و صنعت در نهایت نشد بزارن بانک که بانک استارت بخش تولید را بزنه
اد مهای بیسواد دراین اشفته بازار کشور با خریدوفروش مسکن وماشین پول مفت بدست میار ن درحالیکه جوانان نخبه کشور حتی خواب خان ه وماشین وکارمناسب روهم نمیبینند چقدرازا ین اموال رااقایان مفت خور باخود به ان دن یا میبرید عمردنیا خیلی خیلی خیلی کوتاهه اما فعلا خودرابه خواب وندانستن زده اید
برپدرت لعنت که باعث گرانی هستین
کارشناسان محترم نظری که برای افزایش قیمت بازار مسکن اعلام میکنید همین الان امکان خرید خانه وجود ندارد وای به زمانیکه قیمتها باز هم افزایش یابد.
درتبریز وشهرک اندیشه دردیوار بنگاههان وبه تبعیت ازآنان که تعیین کننده قیمت مسکن دردیوار هستند فروشندگان هم ازتابستان امسال تاکنون قیمتهای دوسه برابری ثبت میکنند ودیوار هرکی هرکی شده واینگونه افزایش قیمت میشود حالا رکود هست اینگونه کردند اگه رکود نبود ۱۰برابر قیمتهزارسال هم افزایش میدادند عامل اصلی افزایش دلبخواهی وغیرقانونی قیمت مسکن فقط دیوار دیوار دیوار که رقابتی وتعیین قیمت دلبخواهی وماندگاری این قیمتهاست توسط بنگاههان وبه تبعیت ازآنان فروشندگان هستند ودیواربه حال خودرها شده کسی رسیدگی نمیکند انگار دیوار مانند چاقو وتفنگ دست اینان هست ومردم رازخمی وکشتند وآنان که اعتراض به رکود دارند میخاستند ۱۰برابر امسال قیمتها راافزایش دهند نتونستند دوبرابرش کردند رکود بخاطر این قیمتهای دلبخواهی وهرکی هرکی هست فروشندگان وبنگاههان میگند مال خودم هست دوست دارم هرقدردلم خواست قیمت بگم تونخر ومردم قدرت خرید نصف این قیمتها راندارند وام اوراق هم به درد نمیخورد توان بازپرداخت وخرید اوراق نیست
از دولت محترم می خوام این اقایی که تبلیغ گرانی می کند اموال ایشون رسد بشه شاید د رحال ساختمان سازی هستند و یا واحد زیاد د ارن یه کارمندی که ماهیانه ده تومن حقوق م یگیره چجوری میتونه خونه بخره خود شما علن ا با گفتن چنین حرف هایی به گرونی دامن می زنید اصلا نباید چنین حرف هایی ویا قیمت گ زاری نشر داده بشه چون باعث گرانی وتورم م یشه راه کار این است باید بنگاهایی خصوصی جمع وبجای ان بنگاهای دولتی دایر ودر ان م ثلا کارشناس خرید ویا اجاره دایر بشه وقیم ت رو در هر منطقه خود دولت تعیین بکنه
این که می گوید ،وضع مسکن خوب،نیست ،باید گفت تولید مسکن مهر ،نهضت ملی ،وانبوسازان ،وپیمانکاران وخودمردم دارند واحدخودرا چ ندطبقه می کنند ومی سازند ،،الان عرضه فر اوان ولی تقاضا کم وخریدار نیست ،،چون مال کان مسکن یک میلیاردی را می خواهند به ۵می لیارد بفروشند، ،،گرانی فوق العاده نجومی وحبابی، وافسار گسیخته ، عامل اصلی رکود ب ازار مسکن است ،،،باید قیمت هادحداقل ۵۰ د رصد بشکند وافت کند وبه قیمت تقریبا واقعی برسد ،تاشاید باز هم با توجه به نبود نقد ینگی بصورت پایاپای یا کالا به کالا معامل اتی شکل بگیرد ،،وگرنه سال آینده رکود شدی دتر وممکن به کما می رود ..