گزارش اختصاصی گسترش نیوز
رتبه بندی شرکت های برتر ایران با ۳۳ شاخص / مقام اول نصیب کدام شرکت شد؟
IMI100 با ارزیابی ۳۴ شاخص و با اولویت به شاخص "فروش" به ارزیابی شرکتهای ایرانی با هدف ایجاد شفافیت و توسعه کسب و کارها از سوی سازمان مدیریت صنعتی میپردازد.
بیستششمین دوره معرفی شرکتهای برتر ایران یا IMI100 از سوی سازمان مدیریت صنعتی در مرکز همایشهایی صداو سیما با حضور مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی کشور، وزیر اقتصاد، وزیر صمت، مدیر عامل ایدرو و جمعی از مسئولان و فعالان اقتصادی و صنعتی در حال برگزاری است.
در ابتدای این همایش مصطفی مومنی، مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به اینکه مهمترین هدف این سازمان در اجرای رتبهبندی شرکتها ایجاد شفافیت است، ادامه داد: در ImI100 براساس دادههایی که براساس گزارشهای حسابرسیشده بهدست آمده بهدنبال کمک به فضای کسبوکار کشور هستیم.
وی با تاکید بر اینکه این ارزیابی براساس گزارشهای حسابرسی شده شرکتها در سال ۱۴۰۱ انجام شده، گفت: شاخص فروش اصلیترین شاخص برای معرفی شرکتهای این دوره بوده است. البته کمیته علمی همایش روی شاخصهای جدید برای ارزیابی شرکتها متمرکز است که در آینده بتوانیم شرکتها را با شاخصهای دیگر نیز موردسنجش قرار دهیم. مومنی با اشاره به اینکه گزارش امسال چند خبر خوب را به همراه دارد، اظهار کرد: با وجود اینکه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل نرخ رشد همراه با تورم، کاهشی بود، اما نرخ واقعی فروش، افزایشی بود و به نظر میرسد در یک سال گذشته قدری تورم و قیمتها کنترل شده است. براساس گزارش IMI100 شاهد افزایش حدود ۱۱ درصدی نرخ واقعی فروش بودهایم که به نظر میرسد ناشی از رشد تولید، افرایش بهرهوری یا افزایش ارزشافزوده. بوده که البته نیاز به بررسی علمی و دقیقتر دارد.
مومنی ادامه داد: خبر خوب بعدی حضور شرکتهای دانش بنیان در بین ۱۰۰ شرکت اول است. از آنجا که این ۱۰۰ شرکت برتر به واسطه سهمی که در تولید و صنعت کشور دارند به نوعی موتور محرک اقتصاد ایران هستند، حضور دانشبنیانها در بین آنها اتفاق خوبی به شمار میرود.
مومنی در پایان با اشاره به اینکه گزارش ImI100 بیست و ششم امیدوارکننده بود، اظهار کرد: نتایج بررسیهای رتبهبندی شرکتها برای این دوره از IMI100 در آینده نزدیک برای کمک به سیاستگذاران، صنعتگران، محققان و پژوهشگران منتشر خواهد شد.
مهمترین شاخص در رتبهبندی شفافیت است
در ادامه این همایش مجید درویش، دبیر بیست و ششمین همایش رتبهبندی شرکت های برتر ایران نیز با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده از سوی سازمان مدیریت صنعتی در دوره بیست و ششم اظهار کرد: مهمترین شاخص در رتبهبندی شرکتهای برتر کشور، شفافیت و فرایند رتبه بندی است. این فرایند براساس رتبه بندی بین المللی فورچون انجام میشود که البته IMI100 به نام ایران شناخته میشود.
دبیر بیست و ششمین همایش رتبه بندی همچنین گفت: شاخص فروش در رتبه بندی، نشاندهنده سهم شرکتهای تاثیرگذار در اقتصاد کشور است و از این رو اهمیت دارد. در واقع در این رتبه بندی آمار و ارقام مرتبط با ۵۰۰ شرکت برتر کشور مورد ارزیابی قرار میگیرد تا روند فعالیت آنها را در طول سال ها رصد کنیم.
صدور بخشنامههای شبانه در دولت سیزدهم حذف شد
سید احسان خاندوزی امروز (دوشنبه) در بیست و ششمین دوره همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران در مرکز همایش های صدا و سیما، اظهار داشت: امسال نیز مانند سال گذشته رشد اقتصادی مثبتی را تجربه خواهیم کرد. بر این اساس در ۱۶ فصل رشد متوالی رشد اقتصادی خواهیم داشت.
وی افزود: با مرور شاخص های اقتصاد کلان در ۲ سال اخیر مشخص می شود که ما دشواری های خارجی و داخلی در ۶ سال اخیر را پشت سر گذاشتیم؛ دشواری خارجی بخش مهمی است که پا برجاست، اما با سیاست های رییس جمهور که در حوزه توسعه روابط و اقتصاد با کشورهای همسایه صورت گرفته است، شاهد گشایشهای اقتصادی هستیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در وزارت اقتصاد با کلیدواژه تسهیل و تامین بسیار سر و کار داریم، گفت: از دام رکود و رشد اقتصاد پایین خارج شده ایم و در مسیر بلندمدت قرار گرفتهایم برای اینکه تولید ملی و درآمد سرانه ارتقا پیدا کند و راه بسیاری در پیش داریم.
خاندوزی اضافه کرد: تلاش ها و سیاست هایی که در ۲ سال گذشته رقم خورده منجر به رشد تولید و خروج از رکود در سرمایه گذاری داخلی و خارجی شده که قابل مقایسه با سال های گذشته نیست.
وی با اشاره به تسهیل در سطح محیط کسب و کار گفت: در درگاه ملی مجوزها تسهیل را ایجاد کردیم و امسال تداوم این وضعیت و فعالیت فعالان اقتصادی را در پیش گرفته ایم. در گذشته قهر نظام اداری با تولیدکنندگان و صادرکنندگان وجود داشت که این موضوع رفع شد و با تمرکز بر تسهیل به دنبال رونق تولید هستیم.
وزیر اقتصاد گفت: ابتدای امسال مصوبه ای در هیات وزیران داشته ایم که باید به صورت شفاف مقررات در درگاه ملی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان اعلام شود و دیگر دستورالعمل های یک شب نداشته باشیم. در همین راستا امسال بخش نامه های کمرگی ۵۰ درصد کاهش داشت و برای سال آینده نیز این روند ادامه می یابد.
خاندوزی با بیان اینکه، بازیگران اقتصادی توانسته اند از دام رکود خارج شوند که به خاطر ورود شرکت های دانش بنیان است، گفت: نیازمند همفکری بین بخش دولتی با بخش صنعتی و شرکت های برتر هستیم تا به کیفیت رشد اقتصادی دست یابیم و کالاها قابلیت رقابت پذیری در عرصه بین المللی باشد.
وی ادامه داد: برای شرکت های بزرگ اقتصادی تامین انرژی و مالی مهم است که نیازمند تدابیر مشترک هستیم تا اولویت به تولید در مقابل مصرف مورد توجه قرار گیرد.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در وزارت اقتصاد تلاش کرده ایم تامین مالی بانکی را با کنترل نقدینگی فراهم کنیم، گفت: ابزارهای متفاوت را برای شرکت های خوش نام و معتبر در دستور کار قرار دادیم، در ۹ ماه سال گذشته ۲۱۰ هزار میلیارد تومان شرکت های غیر دولتی از بازار سرمایه بود که امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از ظرفیت تامین مالی بورس استفاده کرده اند که امسال امیدواریم به ۵۰۰ هزار میلیاردتومان دست یابیم.
۲۸ درصد تامین مالی از طریق بازار سرمایه انجام شد
خاندوزی بیان کرد: سال گذشته ۲۸ درصد تامین مالی بانکی جدید برای بخش های غیر دولتی از طریق بازار سرمایه صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه دولت از حضور ایران در ۵۰۰ شرکت برتر دنیا حمایت می کند، گفت: از اینکه شرکت های بزرگ سرحلقه جذب سرمایه گذاری خارجی در کشورمان باشند حمایت ویژه ای خواهیم انجام داد ضمن اینکه از شرکت های بزرگ می خواهیم برای خوشه سازی و زنجیره های مرتبط صنعتی اقدام کنند.
وزیر اقتصاد گفت: روحیه جمعی باید مورد توجه قرار گیرد تا سایر صنایع نیز به مرحله رقابت پذیری برسند. همچنین بایستی از منابع داخلی شرکت ها برای سرمایه گذاری ها استفاده شود ضمن اینکه دولت از فعالان اقتصادی حمایت می کند بر این اساس در تبصره ۲ لایحه بودجه معافیت مالیاتی از محل سود انباشته را برای شرکت ها در نظر گرفته ایم که اولویت ما رشد اقتصادی هر چند از نظر درآمدی برای دولت نقصان ایجاد شود.
مهدی کویتی، ضمن تبریک کسب این موفقیت و سربلندی، در خصوص اهمیت اخذ سطح زرین این جایزه ملی گفت: طی فرایندی، اظهارنامه و عملکرد فرایندهای اقتصادی و مالی شرکت به مرکز جایزه ملی مدیریت مالی ایران ارائه شد و از سوی ارزیابان این جایزه بهطور کامل موردبررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتیجه بررسی ارزیابان نشان داد که فولاد مبارکه هم از منظر شفافیت گزارشگری مالی و هم از منظر فرایندها و کنترلهای مالی، کفایت و لیاقت دریافت این جایزه ملی را دارد و امروز خرسندیم که این جایزه ملی به گروه فولاد مبارکه تعلقگرفته است.
ارسال نظر