قیمت دلار/ قیمت ارز/ بازار دلار
مقصر گرانی دلار پیدا شد / بازار به کدام سمت می رود؟
احتمال انتخاب دوباره ترامپ به عنوان رئیسجمهور، باعث نوسانات در ارزش دلار شده است.
تحلیل بازارهای دارایی در سالهای اخیر نشان میدهد که بهطور معمول، افزایش حجم تقاضای دلار در پایان سال منجر به افزایش نرخ شاخصها میشود. تحلیلگران بر این باورند که در این بازه زمانی تمایل افراد به تغییر شکل سرمایه خود افزایش یافته و اقدام به خرید ارز و طلا میکنند.
از سوی دیگر در ماههای گذشته پس از تشدید درگیریهای نظامی در نوار غزه، سطح کلی ریسکهای سیاسی در بازار افزایش یافت. برخی تحرکات نظامی دیگر مانند حملات موشکی در دریایسرخ و پاسخ بهاین حملات این ریسکها را تشدید کرد و در نتیجه انتظارات تورمی فعالان بازار رشد کرد. رشد سطح انتظارات تورمی با تقویت بخش تقاضا موجب رشد شاخصهای ارزی و طلایی میشود.
علاوه بر موارد ذکر شده، بررسی معاملات بورس در هفتههای اخیر گویای آن است که برخی از سرمایهگذاران در حال ترک صندوقهای درآمد ثابت هستند. کارشناسان نخستین مقصد این افراد را بازار ارز و طلا میدانند. از جمله دیگر اخبار اقتصادی مهم برای بازار ارز مساله افزایش هزینه تجارت با عراق است.
چندی پیش خبری منتشر شد که بانک مرکزی عراق مبادله صرافیها با ۵ کشور از جمله ایران را محدود کرده است. برآورد فعالان اقتصادی نشان میداد که این مساله میتواند هزینه تامین ارز از این کشور را افزایش دهد.
به عنوان آخرین مورد از عوامل رشد سطح تقاضا برای ارز و افزایش قیمتها در این بازار میتوان به مساله انتخابات آمریکا اشاره کرد. دونالد ترامپ رئیسجمهور پیشین آمریکا که در دوره ریاستجمهوری خود تحریمهای اقتصادی شدبازار یدی را علیه ایران وضع کرده بود، در تبلیغات انتخاباتی خود مجددا سیگنالهای منفی جدیدی را مطرح کرده که برخی از فعالان بازار معتقدند این سیگنالها بر بازار کشور تاثیر خواهد داشت.
افزایش نرخ ارز به دلیل ریسکهای بین المللی
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در پایان هفته گذشته از دلایل رشد نرخ ارز پرده برداشت؛ به گفته وی، بخش عمده نوسانات ارزی روزهای اخیر ناشی از تحولات نظامی منطقه است، بهویژه پس از حمله یمن، سطحی از نااطمینانی در کشورهای منطقه ایجاد شده که با فروکش کردن التهابات، میتوان شاهد بازگشت آرامش به بازار ارز بود.
به نظر میرسد توقف کشتیرانی چینیها در آستانه سال نوی چینی و رشد تقاضای درخواست در حوزه حمل و نقل دیگر عامل موثر در رشد نرخ ارز است.
عوامل موثر بر قیمت دلار
قیمت دلار تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. برخی از این عوامل عبارتند از:
اقتصاد کلان: عواملی مانند رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، تورم و نرخ بهرهگیری میتوانند بر قیمت دلار تأثیرگذار باشند. افزایش رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری معمولاً منجر به تقاضای بیشتر برای دلار و افزایش قیمت آن میشود.
سیاست پولی: تصمیمات بانک مرکزی در مورد نرخ بهرهگیری و تورم نیز میتواند تأثیر گذار باشد. افزایش نرخ بهرهگیری معمولاً منجر به افزایش ارزش دلار میشود.
عوامل جهانی: عواملی همچون نرخ ارزهای دیگر، قیمت نفت، وضعیت سیاسی و اقتصادی دیگر کشورها و تحولات جهانی میتوانند بر قیمت دلار تأثیرگذار باشند.
تجارت بینالملل: حجم تجارت بینالمللی و صادرات و واردات کشورها نیز میتواند بر قیمت دلار تأثیرگذار باشد.
رویدادهای سیاسی: رویدادهای سیاسی مثل انتخابات، تحولات سیاسی و روابط بینالمللی نیز ممکن است بر قیمت دلار تأثیرگذار باشند.
تحولات بازار سرمایه: عوامل مانند نرخ بهرهگیری، عملکرد بازار سهام و سایر بازارهای مالی نیز ممکن است بر قیمت دلار تأثیرگذار باشند.
با توجه به این عوامل، قیمت دلار معمولاً به طور پیچیدهای تحت تأثیر قرار میگیرد و پیشبینی آن نسبتاً دشوار است.
ارسال نظر