قیمت بنزین/بنزین سهمیه/کارت بنزین
واردات بنزین زیان بار است / لزوم تنوعبخشی به سبد سوخت
رئیس انجمن صنفی سیانجی اعلام کرده است که در شرایط فعلی، واردات بنزین به ضرر کشور است.
ناترازی بنزین در کشور یکی از مشکلات بزرگی است که باید بر طرف شود و در شرایط فعلی نیاز است تا به سبد سوختی کشور توجه ویژه ای شود.
رئیس انجمن صنفی سیانجی تاکید کرد: ۵۰ درصد ظرفیت صنعت سیانجی بدون استفاده مانده و هیچ توجهی به ظرفیت این صنعت نمیشود و این در شرایطی است که لزوم تنوعبخشی به سبد سوخت بیش از گذشته رخنمایی میکند.
محسن جوهری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه علیرغم وجود ناترازی بنزین و بلااستفاده بودن نیمی از ظرفیت عرضه سوخت سی ان جی، رویکرد دولت نسبت به توسعه صنعت سیانجی و جایگزینی بیشتر این سوخت پاک و ارزان با بنزین تغییر نکرده است، اظهار کرد: در شرایط فعلی که واردات بنزین زیان بسیار زیادی به اقتصاد کشور وارد میکند، بی توجهی تصمیمگیران حوزه انرژی به توان داخلی صنعت سی ان جی موجب نوعی خود تحریمی شده است.
وی با اشاره به وضعیت تولید سیانجی، گفت: تولید مانند گذشته است و همچنان تنها با نیمی از ظرفیت مشغول بهکار هستیم.
جوهری با بیان اینکه همچنان مشکلات در حوزه تبدیل خوروها وجود دارد، گفت: مطالبات پیمانکاران تبدیل خودرو پرداخت نشده است و برنامه مشخصی برای پرداخت مطالبات وجود ندارد و خودروسازها نیز همچنان رویکرد جدی برای تولید خودروهای دوگانهسوز ندارند.
وی افزود: در این میان برای واردات خودروهای دوگانهسوز نیز هیچگونه مشوقی تعیین نشده، اما اگر این چالشها برطرف شود، میتوان ناترازی بنزین را حل کرد.
رئیس انجمن صنفی سیانجی با بیان اینکه سال گذشته برای کاهش مصرف بنزین و افزایش تقاضا برای سوخت سی ان جی پیشنهاد شد، توزیع رایگان سوخت سی ان جی به مدت سه سال مصوب شود، تا از این طریق مصرف بنزین کاهش یافته و سهم سوخت سی ان جی در سبد مصرف خودرو افزایش یابد.
به گفته وی البته قبل از اتخاذ چنین تصمیماتی، باید اختیارات نهادهای متولی و پیگیری کننده در حوزه صنعت سی ان جی را در وزارت نفت افزایش دهد و لزوم ایجاد توسعه پایدار در صنعت سی ان جی را به عنوان یک عزم همه جانبه ملی، قلمداد کند.
کارشناس حوزه انرژی با اشاره به لزوم بکارگیری راهکارهایی در کوتاهمدت و بلندمدت برای رفع ناترازی بنزین گفت: افزایش سرمایهگذاری در پالایشگاهها، ایجاد تغییر در کارتهای سوخت و واردات بنزین از جمله راهکارهای رفع ناترازی بنزین است.
نرسی قربان، با بیان اینکه ناترازی بنزین عوامل متعدد دارد اما یکی از این عوامل عدم سرمایهگذاری در پالایشگاههاست، اظهار کرد: افزایش سرمایهگذاری در پالایشگاهها یک امر بلندمدت است اما نباید از آن غافل شد و بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: راهکار دیگری که میتوان در این بخش به آن توجه کرد، تغییر وضعیت کارتهای سوخت است، میتوان شرایط را بهگونهای کرد که کارتهای سوخت بهجای اینکه به اسم خودرو باشد، برای اشخاص در نظر گرفته شود؛ یعنی مبلغی به اشخاص داده شود و خانوار آن مبلغ را برای بنزین یا کالاهای دیگر مانند برق و یا گاز استفاده کنند.
این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه راه کوتاهمدتی که میتوان اکنون روی آن حساب کرد، واردات بنزین است، اظهار کرد: در شرایط فعلی چاره دیگری وجود ندارد اما باید راههای دیگر را اجرایی کرد تا در میانمدت پالایشگاههای میعانات گازی که بنزین جدید تولید میکنند وارد مدار شوند.
ارسال نظر