قیمت نفت/معاملات نفتی/اوپک پلاس
صعود قیمت نفت در بازار جهانی
قیمت نفت در معاملات روز پنجشنبه با تأثیر تمدید محدودیت عرضه اوپک پلاس و حملات اوکراین به زیرساختهای انرژی روسیه، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت و به رشد ماهانه رسید.
قیمت معاملات نفت برنت برای تحویل در ماه مه، با افزایش یک دلار و ۳۹ سنت یا معادل ۱.۶ درصد، به مبلغ ۸۷ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه بسته شد. قرارداد تحویل ژوئن نیز با افزایش یک دلار و ۵۸ سنت، در مبلغ ۸۷ دلار در هر بشکه بسته شد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه. با یک دلار و ۸۲ سنت معادل ۲.۲ درصد افزایش، در ۸۳ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه بسته شد.
قیمت نفت برنت ۲.۴ درصد و وست تگزاس اینترمدیت، حدود ۳.۲ درصد رشد هفتگی داشت. هر دو شاخص برای سومین ماه متوالی افزایش یافتند.
در معاملات روز قبل، قیمت نفت تحت تاثیر رشد غیرمنتظره ذخایر نفت و بنزین آمریکا که به دلیل واردات بالاتر نفت خام و کندی تقاضا برای بنزین بود، با کاهش روبرو شده بود. با این حال، رشد ذخایر نفت آمریکا، کمتر از میزان پیش بینی شده توسط موسسه امریکن پترولیوم بود. و تحلیلگران، خاطرنشان کردند این افزایش، برای این وقت از سال، کمتر از حد انتظار بود.
تحلیل اقتصادی وزارت بازرگانی آمریکا
در این بین، اقتصاد آمریکا در سه ماهه چهارم، سریعتر از برآورد قبلی، رشد کرد. اداره تحلیل اقتصادی وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد تولید ناخالص داخلی این کشور بر مبنای سالانه، ۳.۴ درصد رشد کرد. که بالاتر از برآورد اولیه ۳.۲ درصد بود.
یک مقام فدرال رزرو روز چهارشنبه اعلام کرد آمار تورم هم این احتمال را تقویت کرد که بانک مرکزی آمریکا، برای کاهش نرخ بهره کوتاه مدت در سال میلادی جاری، همچنان صبر خواهد کرد. با این حال، وی به زمان کاهش نرخ بهره اشاره ای نکرد.
بر اساس گزارش رویترز، اعضای اوپک پلاس جمعا تصمیم گرفتند تولید نفت خود را در سه ماهه دوم سال میلادی جاری، ۲.۲ میلیون بشکه در روز محدود کنند. با این حال، بخش عمده این کاهش تولید از قبل به اجرا گذاشته شده بود و شامل کاهش تولید یک جانبه عربستان سعودی به میزان یک میلیون بشکه در روز است.
نفت یکی از مهم ترین کالا های استراتژیک برای هر کشوری محسوب می شود که کشورهای دارنده آن سعی می کنند در این حوزه، خود را ارتقا دهند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامهای موفق دولت در حوزه نفت و گاز نتیجه تصمیمهای درست و بهموقع بوده، گفت: رشد اقتصادی بخش نفت در سال ۱۴۰۲ بیانگر شکست پروژه تحریم صنعت نفت است.
جعفر قادری، با اشاره به رشد اقتصادی بخش نفت و گاز ایران بهعنوان پیشران توسعه اقتصادی کشور اظهار کرد: تحریمها و محدودیتهای اعمالشده از سوی دشمنان نمیتواند برایمان در حوزه نفت و گاز ایجاد محدودیت و مشکل کند و این بخش هماکنون پیشران اقتصادی کشور است و اقدامهای موفق دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز، باعث به نتیجه رسیدن تلاشها برای خنثیسازی تحریمها و رشد اقتصادی این بخش شد.
وی افزود: ما توانستیم از ظرفیت بازارهای جدید مثل ونزوئلا و کشورهای دیگر که پالایشگاههایی داشتند استفاده کنیم و در زمینه ایجاد پالایشگاههای فراسرزمینی موفق عمل کردیم، همچنین به بحث تعمیر پالایشگاهها در آفریقا و آمریکای لاتین ورود و زمینه و ظرفیت را برای صادرات نفت خودمان فراهم کردیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: زمانی ۵۰، ۶۰ میلیون بشکه میعانات گازی روی دریا داشتیم، همه ظرفیت مخازنمان پر شده بود و امکان تولید گاز را بهدلیل نبود شرایط ذخیرهسازی میعانات گازی نداشتیم، اما مجموع این اقدامها از سوی دولت و مجلس باعث شد فضای جدیدی ایجاد شود.
قادری اظهار کرد: در بخشهای مختلف با تکیه بر دیپلماسی فعال، افزون بر بازارسازی مناسب، به سمت داخلیسازی رفتیم و بهتازگی هم در بخش صادرات نفت به رکوردهای خوبی رسیدیم و در بخش تولید گاز، با توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به همت پیمانکاران ایرانی به سمت توسعه و برداشت حداکثری از میدانهای مشترک کشور نیز رفتهایم.
وی گفت: حرکت بزرگی در صنعت نفت و گاز کشور آغاز شده است و این بخش پیشران رشد اقتصادی کشور در سالهای آینده نیز خواهد بود.
رئیس بخش بازارها و صنعت نفت آژانس بینالمللی انرژی ادامه داد: آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد شرایط بازارهای نفت به نسبت آرام باشد، اگرچه شماری از اعضای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیر اوپک (اوپکپلاس) بهتازگی تصمیم گرفتند کاهش عرضه داوطلبانه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود را که پیش از این برای سه ماه نخست امسال اعلام شده بود تا پایان سه ماه دوم تمدید کنند.
بوسونی تصریح کرد: در حالی که رشد تقاضای نفت در سال گذشته میلادی حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه بود، انتظار میرود این مقدار در سال ۲۰۲۴ کمتر و یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز باشد.
شماری از تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) بهمنظور حمایت بیشتر از بازار در بحبوحه نگرانیها از رشد اقتصادی جهان، توافق کردند که کاهش داوطلبانه تولید نفت خام خود در سه ماه نخست را تا سه ماه دوم سال جاری میلادی تمدید کنند.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی میکند، عرضه جهانی نفت امسال به رکورد ۱۰۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برسد که تا حدودی میتوان گفت بهطور کامل ازسوی تولیدکنندگان خارج از ائتلاف اوپکپلاس از جمله ایالات متحده آمریکا، برزیل و گویان خواهد بود.
ارسال نظر