|

چراغ سبز تلخ برای خودرو / گرانی در راه است

افزایش قیمت خودرو ممکن است به عوامل مختلفی نظیر افزایش قیمت مواد اولیه، تغییرات در نرخ ارز، سیاست‌های مالیاتی، وضعیت اقتصادی کلان، و همچنین تقاضا و عرضه در بازار خودرو مرتبط باشد.

اقتصاد چراغ سبز تلخ برای خودرو / گرانی در راه است

 عوامل گوناگونی می‌توانند در افزایش قیمت خودروها نقش داشته باشند و برای درک کامل این موضوع، نیازمند بررسی دقیق‌تر و گسترده‌تری از عوامل موثر در صنعت خودروسازی و بازار مرتبط است. قبل از اینکه نرخ ارز افزایش یابد و بر افزایش قیمت خودروها تأثیر بگذارد، بازار خودرو تحت تأثیر تصمیمات جدید مسئولان خودروسازی کشور، نوسانات خود را آغاز کرده بود؛ هرچند که هیچگاه در دولت سیزدهم، فردی مسئولیت آشفتگی بازار این کالای مورد نیاز مردم را به عهده نگرفته بود.

در شرایط فعلی که موضوع تغییر قیمت خودروهای داخلی مطرح است مسئولان مربوطه باید به روشنی با مردم صحبت کنند که دلیل تغییرات قیمتی چیست، نه اینکه هر بخش با شانه خالی کردن از مسئولیت خود، دیگری را متولی تصمیمات جدید خودرویی بداند.

اواخر فروردین ماه امسال ایران خودرو از افزایش قیمت یکی از محصولات پرتقاضای خود که از سال گذشته تولید آن حاشیه های بسیاری داشت خبرداد که براساس آن قیمت پژوپارس با دریافت مجوز ۴۴۵ میلیون و ۷۴۲ هزارو ۳۰۰ تومان تعیین شده است و متقاضیان می بایست برای تکمیل وجه قیمت های جدید را در قراردادهای خود لحاظ کنند.

البته با صدور مجوز تغییر قیمت پژوپارس به نظر باید منتظر افزایش قیمت‌ کارخانه ای سایر انواع خودروهای داخلی بود و طی روزهای آینده قیمت جدید سایر خودروهای داخلی هم توسط شرکت ها اعلام شود.

نکته مهم اینجاست وزیر صنعت در واکنش به تغییر قیمت خودرو اعلام کرده است در مورد قیمت پژو پارس شورای رقابت مسئول است و قانونا ما سیاست گذار نیستیم و ما فقط مجری سیاست‌های ابلاغی هستیم.

این در حالی که براساس مصوبه ۵۴۳ شورای رقابت مبنای تنظیم قیمت خودرو، بر اساس ضوابط قیمت‌گذاری، مصوب هیأت تعیین و تثبیت قیمت‌ها است که توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان محاسبه و به وزارت صمت اعلام می‌شود.

 طبق این مصوبه تولیدکنندگان خودرو مستندات و صورت‌های مالی خود در هزینه‌های تولید را به سازمان حمایت ارائه خواهند کرد و این سازمان نیز بر اساس صورت‌های مالی دریافت شده، درخواست خودروسازان مبنی بر به روزرسانی قیمت محصولات را به دلیل تغییرات نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و قیمت نهاده‌های تولید، را مورد بررسی قرار داده و در نهایت طبق چارچوب مصوبات شورای رقابت، به خودروساز اجازه افزایش قیمت محصول خود را خواهد داد.

البته توکلی سخنگوی مرکزی ملی رقابت هم در این رابطه گفته است: شورای رقابت هیچ وقت قیمت گذار خودرو نبوده بلکه شورای رقابت صرفاً دستورالعمل را طراحی و آن را ابلاغ می‌کند.

به نظر می رسد در شرایط فعلی که موضوع تغییر قیمت خودروهای داخلی مطرح است مسئولان مربوطه باید به روشنی با مردم صحبت کنند که دلیل تغییرات قیمتی چیست نه اینکه هر بخش با شانه خالی کردن از مسئولیت خود، دیگری را متولی تصمیمات جدید خودرویی بداند.

 

کدخبر: 325162
  • ناشناس ارسالی در

    ددولت فاسد که روی همه را سفید کرده

  • ایرانی ارسالی در

    اگه خریدار پیدا کردید گرون کنید بیشرفا

  • رزاق هاشمزاده واعط ارسالی در

    هرچه گرانتر؛ بهترو مفیدتر

ارسال نظر

 

آخرین اخبار