|

رکود سنگین در خانه سازی / این صنف در معرض ورشکستگی است!

صنف آهنسازان در شرایطی قرار گرفته است که قرار است به طور نزدیک به کلی از بین برود. این صنف با ظاهری ساده، اما با نقشی حساس و پیچیده، در معرض خطر قرار دارد. علاوه بر تأثیر فزاینده تورم بر افزایش قیمت‌ها و رکود اقتصادی، کاهش تمایل خانواده‌ها و جوانان به مشاغل فنی نیز به این فشار اضافه می‌شود و باعث تشدید مشکلات و برچیده شدن واحدهای صنفی آهنسازان می‌شود.

اقتصاد رکود سنگین در خانه سازی / این صنف در معرض ورشکستگی است!

حبیب‌الله بشارتی، رئیس اتحادیه صنف آهنسازان، علاوه بر توضیح وضعیت نگران کننده صنف خود، نگرانی جدی خود را از تأثیرپذیری همکارانش از عوامل و فشارهای خارجی مانند رکود در صنعت ساخت و ساز، افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و عدم وجود نرخ مصوب برای واحدهای صنفی بیان کرده است.

رئیس اتحادیه صنف آهنسازان، در خصوص نرخ جدید واحدهای صنفی خود، می گوید: باتوجه به تورم سالیانه، افزایش دستمزد کارگران و سایر نیروهای کار مرتبط با آهنسازان، چیزی‌که تا الان درخصوص افزایش قیمت به آن رسیده‌ایم، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد بوده منتها بیشتر بر این اساس تعیین شده که مواد اولیه مثل ورقِ آهن، گران شده‌اند و افزایش قیمت‌های ما به ناچار صورت‌گرفته؛ آن‌ها هم که سرویس‌کارند حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت خدماتشان را داشته‌اند.

البته به گفته بشارتی: باید به این نکته هم اشاره کرد که این افزایش قیمت به این دلیل که ابتدای سال اتفاق افتاده است تا این حد صورت گرفته؛ واحدهای صنفی منتظر می‌مانند تا ببینند خصوصا در برج سوم، چه اتفاقی می‌افتد و تورم چه‌قدر افزایش پیدا می‌کند و آیا با همین مبالغ می‌توانند کنار بیایند یا باید باز هم افزایش داشته باشند؛ به این دلیل که این مبالغ، سالیانه نیستند و ما هیچ‌وقت نرخ مصوب نداشته‌ایم و امکان رعایت نرخی که گفته شد وجود نداشته و همه این‌ها به شرایط گوناگونی بستگی دارد.

او به صورت کلی صنف خود را با این‌که ظاهر ساده‌ای می‌تواند داشته باشد به‌شدت حساس توصیف می کند: برای نمونه تمام کانال‌ساران کولر زیر پوشش اتحادیه ما هستند و این‌ها به‌صورت مستقیم در مصرف برق و نیز آسایش مردم به‌خصوص در آپارتمان‌ها تاثیرگذار هستند. با توجه به اینکه مصوب شده که از این به بعد کلیه ساختمان‌ها باید کانال کولر در ساختمان بکشند، این اجبار صورت گرفته است و همین امر بر مجموعه ساختمانی تاثیرگذار است.

از بشارتی در خصوص مسائلی که برای این صنف چالش جدی ایجاد کرده‌اند، می‌پرسیم؛ به‌گفته او: ساختمان‌سازی به‌صورت کلی در حالت رکود به سر می‌برد و مادامی که این رکود، استمرار داشته باشد، هم برای اشتغال‌زایی هم برای همکاران ما مشکلاتی به‌وجود خواهد آمد.

رئیس اتحادیه صنف آهنسازان، می گوید که «در حال حاضر بسیاری از همکاران قدیمی ما دیگر این کار را انجام نمی‌دهند خصوصا جوانان ما که متاسفانه الان تمام برنامه‌شان این است که از شهر خود برای گرفتن هر لیسانسی به شهر دیگری بروند و به این ترتیب استقبال از مشاغل فنی کم شده و این شامل بچه‌های همکاران ما هم شده و در مورد همه مشاغل فنی مصداق دارد.»

او می‌پرسد: در کل بچه‌های ما و همکاران روسای اتحادیه‌های ما و بستگان شما و  همه آن‌ها که صدای من را می‌شنوند، چه کسی جوانش رفته و آهنگر شده؟ چه کسی به سمت شغل فنی رفته؟ هیچ‌کس؛ همه دنبال این هستند که لیسانس و فوق لیسانسی بگیرند، میز کاری و یک کامپیوتر جلوشان باشد و حقوق کمی بگیرند و هرچه شد مهم نیست.

به هرصورت و بنا به‌گفته رئیس اتحادیه صنف آهنسازان، همین عدم تمایل به مشاغل فنی که ریشه در بسیاری از اتفاقات اجتماعی و اقتصادی جامعه دارد، ضربه خیلی مهلکی به‌خصوص به کل کارهای فنی زده؛ او می‌گوید که «به‌عنوان یک قدیمی این کار که ۵۰ سال است کارخانه دارم، واقعا نگرانم برای کل شغل‌های فنی و اشتغال‌زایی در این ردیف کارها خصوصا این‌که کل ساختمان‌سازی الان راکد است.»

به‌گفته او: ۱۱۴ شغل به‌صورت مستقیم با ساختمان‌سازی در ارتباطند و خیلی مشاغل دیگر غیرمستقیم و  زمانی‌که راکد باشد، بر خیلی از مشاغل تاثیر بدی می‌گذارد.

منبع: اتاق اصناف تهران
کدخبر: 325559

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین