|

ثروت سازی معادن / بعد از نفت روی چه چیزی حساب کنیم؟

تمرکز بر بحث معدن می تواند زمینه ساز خلق ثروت برای کشور باشد و بعد از نفت، چرخه اقتصاد را به حرکت درآورد.

اقتصاد

باوجود آنکه معادن سرمایه های بزرگ کشور هستند و می توانند کمک بزرگی برای اقتصاد ایران باشند، اما باید گفت که کم تر به این حوزه اهمیت داده شده است.

 رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: مباحث معدنی بعد از نفت به عنوان دومین زمینه برای ثروت‌آفرینی کشور است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از برنامه این دانشگاه برای ایجاد دانشگاه هوشمند خبر داد و گفت: یکی از اهداف ما حرکت به سمت دانشگاه هوشمند خواهد بود. بر این اساس برای تحقق این امرباید از زمینه‌های مطالعاتی هوش مصنوعی استفاده کنیم.

علیرضا رهایی در نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران تاکید کرد: برگزاری همایش‌های علمی به طور عام فرصت مغتنمی برای تبادل نظر در خصوص آخرین یافته‌های علمی در زمینه‌هایی که تحقیق و بررسی صورت می‌گیرد، به شمار می‌رود. در این کنفرانس‌ها در خصوص روندها، موضوعات و روش‌های جدید تحقیق، بحث و بررسی می‌شود. بر این اساس این تبادل نظر‌ها برای همه همکاران و دانشجویان بسیار مفید و موثر خواهد بود. به طوریکه دانشجویان نیز با این موضوعات و زمینه‌های علمی آشنا خواهند شد.

وی در ادامه تصریح کرد: موضوع مکانیک سنگ هم در طرح‌های عمرانی و زمینه‌های مرتبط با مهندسی عمران و هم در بحث معادن، پایداری، مطالعات معدنی و نفت نقش جدی دارد. ضمن اینکه این سه حوزه برای تامین رفاه عمومی و تولید ثروت در کشور موثر هستند. با توجه به اینکه رفاه عمومی زمینه پیشرفت را فراهم می‌کند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: مباحث معدنی بعد از نفت به عنوان دومین زمینه برای ثروت‌آفرینی کشور است و ما شاید خیلی دیر متوجه این موضوع شدیم و در زمینه معادن، توسعه و استخراج آن در حد گسترده کمتر سرمایه گذاری شده است تا بتوانیم از منافع آن حداکثر استفاده را ببریم.

رهایی ادامه داد: در جایی که چاه و استخراج نفت مطرح می‌شود علم مکانیک و سنگ مهم است. این حوزه امروز به عنوان بزرگ‌ترین ثروت کشور به شمار می‌رود و به نحوی با منابع مختلفی که برای تولید ثروت مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند منجر به رفاه بیشتر برای کشور شود.

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که مصالح سنگ بسیارعلم پیچیده است از این جنبه مطالعات گسترده تئوریک و تجربی که در این زمینه استفاده می‌شود و سامانه‌های مختلفی که تهیه شده است، می‌تواند دورنمای خوبی برای پیشرفت علمی ترسیم کند. اساتید و محققان ما در این زمینه کار می‌کنند که این خود جایگاه کنفرانس را مطرح می‌کند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و تاکید کرد: امیدواریم این برنامه کشور زمینه خوبی برای توسعه جدی کشور باشد. متاسفانه ما در برنامه‌های گذشته یا در برنامه ریزی ایراد داشتیم یا اینکه اعتماد به اجرای برنامه‌ها کم بوده است.

به گفته رهایی، شاخصی که در اجرای برنامه‌های توسعه قبلی عنوان می‌کنیم حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد است. اگر انتظار داریم توسعه‌ای در کشور اتفاق بیفتد که مبتنی بر برنامه‌ها باشد باید این برنامه‌ها واقع نگر باشد تا قابلیت اجرایی داشته باشد و ما نیز از موفقیت‌ها بر اساس برنامه بهره ببریم.

وی به موضوع هوش مصنوعی در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و اظهار کرد: امروز فناوری‌های نوظهور جایگاه ویژه‌ای در مسائل و پیشرفت‌های علمی کشور دارند. همه اساتید، مدیران صنعتی و همچنین دانشجویان باید با این تحولات شتابانی که در دنیا صورت می‌گیرد، امکان انجام مطالعات بر اساس یک سری یافته‌های اطلاعاتی و تحلیلی که بر روی داده‌ها انجام می‌شود و افق‌های جدیدی را برای ما باز می‌کند را داشته باشند. ما نیز باید به برخی شیوه‌های سنتی کمتر بپردازیم و فکر کنیم فناوری‌های نوظهور با وجود مشکلاتی که ایجاد خواهند کرد چه موفقیت‌هایی را می‌توانند برای ما ایجاد کنند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ما در این دانشگاه محوریت بزرگی روی هوش مصنوعی داریم و سه دانشکده اعم از مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر وبرق جمع شده و قطب هوش مصنوعی را درست کردند.

منبع: مهر
کدخبر: 326353

ارسال نظر