شوک به بازار ارز دیجیتال / پولشویی ۱۴۷.۵ میلیون دلاری در یک روز
بررسی ناظران تحریم سازمان ملل نشان می دهد که کره شمالی، مبلغ ۱۴۷.۵ میلیون دلار رمزارز را که سال گذشته از یک صرافی ارز دیجیتال دزدیده بود، در مارس امسال از طریق پلتفرم ارز مجازی "تورنادو کش"، شستشوی پول کرده است.
ناظران با استناد به اطلاعات شرکت تحلیل رمزنگاری «پِک شیلد» و شرکت تحقیقاتی بلاکچین الیپتیک، به کمیته تحریمها گفتند: این حملات، شامل حمله به صرافی رمزارز اچ تی ایکس در اواخر سال گذشته بود که طی آن، ۱۴۷.۵ میلیون دلار از این صرافی به سرقت رفت.
این ناظران تنها در سال ۲۰۲۴، در حال بررسی ۱۱ مورد سرقت ارزهای دیجیتال به ارزش ۵۴.۷ میلیون دلار بودهاند و بسیاری از این سرقتها ممکن است توسط کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی انجام شده باشند که به طور ناخواسته توسط شرکتهای کوچک مرتبط با رمزارز، استخدام شدهاند.
طبق اعلام کشورهای عضو سازمان ملل و شرکتهای خصوصی، کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی که در خارج از کشور فعالیت میکنند، درآمد قابلتوجهی برای کشور، تولید میکنند.
کره شمالی که به طور رسمی به عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته میشود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریمهای سازمان ملل متحد قرار دارد و این اقدامات طی سالها تشدید شدهاند تا جلوی تامین مالی برنامههای موشک بالستیک و هستهای این کشور گرفته شود.
آمریکا، صرافی «تورنادو کَش» را در سال ۲۰۲۲ به اتهام حمایت از کره شمالی، تحریم کرد. دو نفر از موسسان این صرافی در سال ۲۰۲۳، به تسهیل بیش از یک میلیارد دلار پولشویی، از جمله برای یک گروه تبهکار سایبری مرتبط با کره شمالی، متهم شدند.
بر اساس گزارش رویترز، پلتفرمهای «میکسر» مانند تورنادو کَش»، رمزارزهای بسیاری از کاربران را گرفته و آنها را با هم مخلوط میکنند تا به پنهان کردن منبع و دارندگان وجه، کمک کنند.
انتقال پول به اپلیکیشنهای مالی غیرمتمرکز در سال ۲۰۲۱ محبوبترین روش پولشویی برای مجرمان سایبری بوده است. بررسیها نشان دادهاند که این افراد در سال گذشته میلادی ۸.۶ میلیارد دلار را با همین روش پولشویی کردهاند و این رقم ۳۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ بیشتر شده است.
به گزارش شرکت تحقیقاتی Chainalysis، مجرمان سایبری در سال گذشته میلادی یک هدف مشترک را دنبال میکردند: انتقال پولهای غیرقانونی به سرویسی که بتواند آنها را از دست سازمانهای دولتی مخفی کند و در نهایت امکان تبدیل سرمایهها به پول نقد را داشته باشد.
با توجه به رشد سریع فناوریهای رمزارزی در سال ۲۰۲۱، شمار عملیاتهای مجرمانه هم در این فضا افزایش چشمگیری داشت. مجرمان در سال ۲۰۲۱ حدود ۶.۶ میلیارد دلار دارایی دیجیتالی پولشویی کردند، ولی این رقم در سال ۲۰۲۱ به حدود ۸.۶ میلیارد دلار رسید.
گفتنی است که این ارقام صرفا مربوط به سرمایههایی است که از جرایم حوزه رمز ارزها به دست آمده و اندازهگیری رقم دقیق پولهایی که از جرایم آفلاین به فضای رمز ارزها آمده تا پولشویی شود، به راحتی ممکن نیست. با این حال، میدانیم که چنین اتفاقی در حال وقوع است.
دزدی و کلاهبرداری همچنان اصلیترین جرایم بازار رمزارزها هستند. کیف پولهای سرقتی بیش از ۷۵۰ میلیون دلار دارایی دیجیتال را به اپهای دیفای منتقل کردند. بازار دارک نت، تامین مالی تروریسم و باجافزارها هم از جمله مهمترین اشکال جرایم در سال ۲۰۲۱ بودند.
شایان ذکر است که با توجه به قوانین جدید نقل و انتقال، شرکتهای حوزه داراییهای دیجیتال در بسیاری از کشورها سختگیریهای بیشتری را بر تراکنشهای بالغ بر ۱۰۰۰ دلار اعمال کردند. در نتیجه، بسیاری از مجرمان نقل و انتقالات مالی خود را به بستههای کمتر از ۱۰۰۰ دلار کاهش دادند.
ارسال نظر