|

فروش ۶۰۰ میلیاردی کتاب در نمایشگاه امسال | ایرانی ها با مطالعه آشتی کردند؟

به گفته وزیر ارشاد، فروش کتاب در نمایشگاه امسال به میزان ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است که نسبت به فروش ۴۰۰ میلیارد تومانی سال گذشته، یک افزایش ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

اقتصاد فروش ۶۰۰ میلیاردی کتاب در نمایشگاه امسال | ایرانی ها با مطالعه آشتی کردند؟

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیأت دولت، در جمع خبرنگاران با اشاره خریدهای اینترنتی کتاب از سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: براساس گزارشاتی که دریافت می‌کنیم به نظر می‌رسد همه بسته‌ها رسیده است و مردم هم راضی هستند.

اسماعیلی

وی ضمن قدردانی از شرکت ملی پست ایران و وزارت ارتباطات، تأکید کرد: همکاری این وزارتخانه با نمایشگاه کتاب بسیار خوب بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در مورد نمایشگاه امسال فرصت نشد و روزی که قرار بود اخبار نمایشگاه را اعلام کنم، خبر مفقود شدن بالگرد رئیس جمهور و هیأت همراه منتشر شد، اضافه کرد: رقم فروش کتاب در نمایشگاه امسال به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که نسبت به رقم ۴۰۰ میلیاردی سال گذشته، افزایش ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

اسماعیلی از بهره‌برداری ۴۰ کتابخانه عمومی تا پایان دولت سیزدهم خبر داد و گفت: سرانه مطالعه هر ایرانی فارغ از کتاب‌های درسی ۳۵ دقیقه است.

علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ طی یادداشتی در شبکه‌های اجتماعی به مجموع کلی فروش این دوره از نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

«مجموع فروش سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران بالغ بر ۵۹۲ میلیارد تومان شد. مردم عزیز سراسر کشور در بخش حضوری ۳۶۰ میلیارد تومان و در بخش مجازی۲۳۲ میلیارد تومان کتاب خریدند.

مردم با لطف بسیار به برگزاری نمایشگاه در دو بخش حضوری و مجازی نمره ۷۵ از ۱۰۰ داده‌اند.

سه ناشر پرفروش در بخش حضوری براساس مبلغ فروش، ناشران کودک و نوجوان هستند و این آمار نشانه‌هایی قابل تحلیل دارد. 

تعداد نسخه‌های خریداری‌شده حدود ۳.۵ میلیون نسخه تخمین زده می‌شود.

نسخه‌های بخش مجازی (دقیق): ۱.۳۶۲.۰۰۰ نسخه

نسخه‌های بخش حضوری (تخمین براساس میانگین قیمت نسخه‌های فروش رفته در بخش مجازی): ۲.۱۱۷.۰۰۰ نسخه

خداقوت به ناشران و کتابفروشان گرامی و دستمریزاد به پستچی‌های عزیز که با سرعت بسته‌های کتاب را با مهربانی به مخاطبان می‌رسانند.»

نکته حائز اهمیت این است که با برگزاری نمایشگاه های کتاب در سراسر کشور، فرصتی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقاء سطح دانش و فرهنگ جامعه فراهم می‌شود. این رویدادها، به عنوان یک پل ارتباطی بین نویسندگان، ناشران و خوانندگان، می‌توانند نقش مهمی در توسعه فرهنگ کتابخوانی و افزایش آگاهی عمومی ایفا کنند.

با حضور ناشران معتبر و نویسندگان برجسته، این نمایشگاه ها به خرید و معرفی کتب جدید و متنوع، انتقال دانش و تجربیات جدید و ایجاد فضایی برای گفتگو و تبادل نظر درباره کتاب ها، موضوعات و مسائل فرهنگی مختلف کمک می‌کنند.

برگزاری نمایشگاه های کتاب در کشور، علاوه بر اینکه به ترویج فرهنگ کتابخوانی کمک می‌کند، به توسعه صنعت نشر و حمایت از نویسندگان و ناشران محلی نیز کمک می‌کند. این رویدادها فرصت مناسبی برای تبلیغ و ترویج کتب جدید و همچنین بحث و گفتگو درباره مسائل مختلف فرهنگی، اجتماعی و هنری فراهم می‌کنند.

شایان ذکر است که سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار شد.

منبع: تسنیم
کدخبر: 328745

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین