|

شهری که به بهشت گوشی قاپ ها معروف شد | دزدیدن موبایل در هر ۶ دقیقه!

آمارها حاکی از این است که در لندن هر ۶ دقیقه یک گوشی به سرقت می‌رود. آمار فاجعه‌بار سرقت اموال در جهان روزبه‌روز در حال افزایش است.

اقتصاد

گوشی موبایل را می‌توان به قطعیت پراستفاده‌ترین دستگاه الکترونیکی در جهان دانست که روزانه میلیاردها نفر از آن استفاده کرده و امور روزانه خود را با آن انجام می‌دهند. اما مدتی می‌شود که قیمت گوشی به شدت افزایش یافته و بسیاری از مردم مخصوصاً در کشورهایی مانند ایران که با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند، توان خرید این دستگاه الکترونیکی را ندارند. حال با توجه به افزایش قیمت موبایل، میزان سرقت آن نیز به طرز چشمگیری افزایش یافته تا جایی که گفته می‌شود در لندن به‌عنوان پایتخت انگلستان هر ۶ دقیقه یک گوشی به سرقت می‌رود.

این روزها با توجه به گران شدن موبایل و شرایط اقتصادی، بسیاری از کاربران هنگام استفاده از گوشی بیرون از خانه، بیشتر از همیشه نگران هستند. با این که آمارهای مربوط به سرقت گوشی در کشورمان بسیار بالا است، اما ما تنها نیستیم و در بسیاری از نقاط جهان، سرقت موبایل به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مردم تبدیل شده است.

گزارشی که طی چند ماه گذشته توسط BBC منتشر شده نشان می‌دهد در شهر لندن، هرروز نزدیک به ۲۵۰ دستگاه گوشی تلفن همراه به سرقت می‌رود. این یعنی به طور میانگین هر ۶ دقیقه گوشی یک شهروند لندنی به سرقت می‌رود. شهردار لندن باور دارد راه‌حل جلوگیری از سرقت گوشی‌های موبایل، توسعه راه‌حلی مناسب توسط شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌هاست تا پروسه سرقت گوشی سخت‌تر شده و در نتیجه آمار‌ها کاهش پیدا کنند.

صادق خان، شهردار لندن در یک نامه به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار پیشنهاد کرد تا راه‌‌حل‌هایی را توسعه دهند که به کمک آنها، ریسک سرقت بالاتر رفته و میزان درآمد سارقان از گوشی‌قاپی کمتر شود. او همچنین خواستار همکاری تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند با نیروهای پلیس شد تا روند پیدا کردن گوشی‌های سرقتی آسان‌تر شود. نکته قابل توجه این است که حدود ۳۸ درصد از سرقت‌های شخصی که در شهر لندن اتفاق می‌افتند، مربوط به گوشی‌های هوشمند هستند.

شاید در نگاه اول حرف‌های شهردار پایتخت انگلستان شانه خالی کردن از مسئولیت حفاظت از شهروندان به نظر برسد اما تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند، می‌توانند با استفاده از روش‌هایی میزان سود گوشی‌های سرقتی را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. برای مثال تولیدکنندگان خودرو با طراحی سیستم‌های ردیابی پیشرفته، ریسک سرقت را برای سارقان بیشتر کردند و حالا آمار سرقت خودرو در کشورهای پیشرفته بسیار کمتر از گذشته شده است.

یکی از مشکلاتی که لندن با آن دست و پنجه نرم می‌کند، بازار سیاهی است که برای گوشی‌های مسروقه به وجود آمده است. این گوشی‌ها می‌توانند دوباره رجیستر شده و به فروش برسند و همین مورد میزان سود این بازار را به شدت افزایش داده است. نکته قابل توجه این است که حتی در صورت عدم فروش گوشی به کاربران دیگر، سارقان می‌توانند با فروش قطعات به سود خوبی برسند و راه‌حل آسانی برای حل مشکل گوشی قاپی وجود ندارد.

اطلاعات منتشر شده توسط نیروهای پلیس لندن نشان می‌دهد بخش بزرگی از قربانیان این سرقت‌ها نوجوانانی هستند که حتی در خیابان هم نمی‌توانند بیخیال گوشی‌های هوشمندشان شوند. طبق این اطلاعات، نوجوانان و جوانان ۱۴ تا ۲۰ ساله بخش بزرگی از قربانیان سرقت گوشی را تشکیل می‌دهند. از سویی دیگر، بسیاری از جوانان و نوجوانان هم در لندن سراغ سرقت گوشی می‌روند.

در هر حال شهردار لندن و نیروهای امنیتی این شهر، در حال تلاشند تا راه‌حلی مناسب برای جلوگیری از سرقت گوشی‌های موبایل پیدا کنند. هر چند این خبر به طور مستقیم تاثیری بر زندگی ما ندارد اما این تلاش‌ها می‌تواند در نهایت به توسعه راه‌حل‌هایی توسط تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند منجر شود که ریسک سرقت موبایل را در تمام جهان کاهش می‌دهد.

منبع: خبرفوری
کدخبر: 328865

ارسال نظر

 

آخرین اخبار