واکنش وزیر اقتصاد به اظهارات ظریف
وزیر امور اقتصادی و دارایی به اظهارات محمد جواد ظریف درباره آمار وخیم سالهای پایانی دهه ۹۰ پاسخ داد و گفت: نشان دادن دو سال از مجموع هشت سال نمیتواند منکری به آمار وخیم آن دوره باشد.
در پاسخ به اظهارات وزیر سابق امور خارجه، سید احسان خاندوزی اعلام کرد که بر اساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار، روند رشد اقتصادی در دولت سیزدهم توانست از فضای ناپایدار و نوسانی گذشته خارج شده و مجددا به روند بلند مدت خود نزدیک شود.
وی افزود: در گزارش بانک جهانی برای توصیف وضعیت رشد اقتصادی در دولت سیزدهم از عبارت بازگشت به «رشد پایدار» استفاده شده است.
خاندوزی ادامه داد: همچنین روند تشکیل سرمایه در دهه ۹۰ ارقام بسیار منفی را ثبت کرد که در طول تاریخ اقتصادی ایران از حیث منفی بودن کم نظیر بود. بنابراین صرفاً با اشاره به سالهای ۹۵ و ۹۶ نمیشود عکس یادگاری گرفت و سایر سالهای عملکردی خودشان را فراموش کنند.
وی گفت: بر اساس گزارش سازمان سرمایه گذاری خارجی، جذب سرمایه خارجی در سالهای برجام یعنی سال ۹۵ و ۹۶ حدود ۱.۶ میلیارد دلار و ۲.۶ میلیارد دلار بود. اما در سال ۱۴۰۲ توانستیم رکورد جذب سرمایه گذاری خارجی با رقم ۵.۵ میلیارد دلار را بشکنیم.
خاندوزی افزود: همچنین بر اساس گزارش بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد اقتصادی در دولت نهم ۳.۷ درصد، در دولت دهم یک درصد، در دولت یازدهم ۲.۶ درصد و در دولت دوازدهم ۰.۳ درصد بود. اما متوسط نرخ رشد اقتصادی در دولت سیزدهم ۴.۵ درصد بود.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: بنابراین با حرفهای رمانتیک نمیتوان خاطرات تلخ دهه ۹۰ را از یاد مردم پاک کرد.
ظریف در میزگرد انتخاباتی
حضور محمد جواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه و مهدی سنایی سفیر سابق ایران در روسیه ( هر دو استاد مطالعات جهان) همراه با مسعود پزشکیان در میزگرد اقتصادی شبکه سوم سیما فضای اجتماعی و دست کم رسانهای را به سود نامزد اصلاحطلبان و میانهروها در انتخابات ریاست جمهوری تغییر داده و کاستیهای مناظرۀ اول (دیشب) را هم تا حد زیادی پوشش داده و جبران کرده است.
هر قدر پزشکیان در مناظرۀ اول خسته به نظر میرسید و دوربین با تمرکز زیاده از حد نور، صورت او را سوخته نشان میداد در میزگرد امروز شاداب بود و به جای سه کاپشن سیاه و سورمه ای و قهوهای همیشگی کت بر تن داشت و جواد ظریف هم به چهرۀ آشنای برجامی با ریش پرفسوری بازگشته بود.
هر چند انتظار میرفت مسعود پزشکیان کمی از روحانی دفاع کند ولی احساس کرده داستان دولت روحانی هم مثل قیمت بنزین و حجاب تلههایی است که میخواهند او را در آنها گرفتار کنند و به همین خاطر صریح و روشن گفت من به روحانی چه کار دارم. ظریف اما به دو سال بعد از برجام اشاره کرد که تورم تک رقمی شده بود.
مسعود پزشکیان، احمدی نژادِ اصلاحطلبان نیست ولی به زبان توده صحبت میکند و ابایی ندارد برای توصیف بلای تحریم و فساد گسترده آن از تعبیر «بخور بخور» استفاده کند.
حتی خود ظریف هم ملاحظات گذشته را کنار گذاشته و چون مشاور سعید جلیلی را در برابر دید (فؤاد ایزدی) به ادعای جلیلی درباره طرح فروش نفت پاسخ داد و یادآور شد دلیل فروش بیشتر نفت این بوده که بایدن پیچ تحریم را شل کرده و البته میتوانست این را هم اضافه کند که به خاطر جنگ اوکراین آمریکا چشم خود را به فروش نفت ایران و البته به قیمت کمتر بسته است.
از نطق کوتاه ظریف به عنوان توفان ظریف هم یاد شده ولی در واقع او نیامده بود خودی بنمایاند که آمده به پزشکیان یاری رساند.
تأکید پزشکیان بر محدود نماندن در تقسیم بندی اصولگرا و اصلاحطلب در روزهای اخیر برخی را دچار بدفهمی کرده بود اما تکرار تعبیر «بخور بخور» کاسبان تحریم و این که قاچاقچیها نفع میبرند به این معنی است شکاف اصلی را دو قطبی غارت و رفاه مردم میداند و میخواهد به بخور بخور خاتمه دهد و به صراحت گفت ببینید آقازاده هاشان چه گونه زندگی می کنند. یعنی شعارهای توهمی این جماعت برای مردم فقر و بدبختی به دنبال داشته و برای مدعیان رفاه و شگفتا که زبان شان هم چنان دراز است و طلبکارند!
توصیف پزشکیان از اینان یادآور کسانی است که درون مغازه مرد جواهر فروش در حال عملیات بودند و یکی بیرون ویولون میزد تا صدای مته و چکش و تبر آنان بیرون نیاید.
اهل بخوربخور به جای ویولون زدن شعار میدهند و داعیهدار مبارزه با آمریکای جهانخوارند اما به جای ترامپ به روحانی فحش میدهند و دولت روحانی را محکوم میکنند چون بیژن نامدار زنگنه سکان نفت دولت او را در دست گرفت و بابک زنجانی را به زندان انداخت.
نگاه بخور بخوری و غارتی، بابک زنجانی را ترجیح میدهد و در عین حال شعار میدهد تا صدای عملیات درون جواهر فروشی به بیرون درز نکند.
پزشکیان در میزگرد اقتصادی در دو سوی خود در یک طرف اقتصاددانی بیشتر سروکار دار با امور مالی و طرفدار اقتصاد آزاد را نشانده بود (عبده تبریزی) و سوی دیگر احمد میدری هوادار عدالت اجتماعی را و این گونه توازن برقرار کرد.
این بار هم دیپلمات متهم به گرایش به غرب و امضا کننده برجام را یک طرف نشاند و آن سو اما سفیر پیشین ایران در روسیه. از روسیه شرقتر که نداریم تا متهم نکنند از شرق غافلاند.
حضور ظریف بعد از سه سال تخریب با انواع مختلف از جمله سریال گاندو و افتخار گره نزدن معیشت مردم به برجام یک شوک بود و باید دید برای میزگرد فرهنگی چه برگی رو میکند و در آن میزگرد کدام مدیر ارشد فرهنگی کنار او مینشیند.
نکته قابل توجه این که مشاور سعید جلیلی کوشید مانند حسین انتظامی با کاندیدا محاجه کند و به عکس به پزشکیان و ظریف انگیزه داد تا صریحتر باشند تا جایی که وزیر سابق خارجه به دوران فخر این جماعت نقبی زد و از محمود احمدینژاد با کنایۀ «معجزه هزاره سوم» یاد کرد و به این هم بسنده نکرد و گفت: اگر هم میخواهید شیره بمالید درست بمالید و اعداد ادعایی مشاور سعید جلیلی را به چالش کشید.
این اشاره هم خالی از لطف نیست که دیده بودیم در جشنواره فیلم فجر بازیگران زن را از نمای نزدیک نشان نمی دهند چون زنان باید شبیه مجریان زن صدا و سیما لباس بپوشند اما شاید اولین بار بود که جواد ظریف را از نمای نزدیک نشان نمی دادند و احتمالا برادر سعید جلیلی که همه کاره صدا و سیماست دوست نداشته مشاور برادرش بازنده تلقی شود منتها ظریف آن قدر صدای خود را بلند کرد که تا آن سوی پارک ملت هم میرفت و این را دیگر نمیتوانستند دوستداران تحریم و شعار دهندگان سانسور کنند!
ارسال نظر