|

اختصاصی گسترش نیوز؛

سرنوشت واردات خودرو در دولت پزشکیان | دست دلالان از بازار کوتاه می شود؟

شجاعی گفت: امنیت و رفاه مصرف کننده از دروازه تولید می گذرد و نمی توان صرف شعار دادن و دادن وعده های رویایی مانند واردات خودرو برقی که هیچ زیرساختی از آن در کشور وجود ندارد مردم را فریب داد. ایران خودرو و سایپا توان تولید خودروهای باکیفیت و را دارند مشروط بر اینکه خصوصی شوند و دولتمردان از دخالت های نابجا در امر تولید و فروش خودرو بردارند. یکی از فاجعه بارترین کارهایی که دولت سیزدهم انجام داد و در بالا به آن اشاره کردم این بود که سامانه فروش خودرو را راه اندازی کرد و همه مردم را اسیر دلالی کرده است.

اقتصاد سرنوشت واردات خودرو در دولت پزشکیان | دست دلالان از بازار کوتاه می شود؟

در ۲ سال اخیر کم و بیش واردات خودروهای نو و کار کرده آزاد شد و  انتظار می رود دولت چهاردهم این مسیر را ادامه دهد. دست‌اندرکاران خودروهای وارداتی‌ همچنین مقررات مربوط به «واردات در ازای تولید» را توزیع رانت در بازار خودروهای وارداتی می دانند. در خصوص واردات خودرو و اولویت های دولت چهاردهم  پیرامون صنعت خودرو خبرنگار گسترش نیوز گفتگویی با اسماعیل شجاعی، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو داشت. در ادامه همراه ما باشید. 

اسماعیل شجاعی، دبیر انجمن واردکنندگان واردات خودرو در مورد چگونگی روند واردات خودرو در دولت چهاردهم گفت:  واردات خودرو به سیاست های دولت شخص رئیس جمهور وابسته است. همچنین واردات خودرو به برگشت منابع ارزی کشور  به داخل نیز مرتبط است. 

اسماعیل-شجاعی۱

شجاعی ضمن اشاره به انتقادات در خصوص واردات خودرو گفت: یک مفهوم اشتباه در کشور جا افتاده است که واردات ضد تولید است. واردات به هیچ عنوان ضد تولید نیست درصدی از واردات برای تنظیم و برای رقابت پذیر شدن بازار مناسب است.  تجربه تاریخی نشان می دهد که حدود ۵ تا ۱۰ درصد  به ثبات قیمت خودرو کمک می کند و بازار را رقابتی ایجاد می شود. این موضوع مستلزم این است که دولت از موانع غیر تعرفه ای، مجوزها و دخالت های بی جا در سیستم واردات پرهیز کند و با تعرفه ای معقولانه بتواند بازار خودرو را کنترل کند.

با ارابه مرگ ذهن مردم را آشفته کردند

وی در ادامه بیان کرد: صنعت خودرو و قطعه سازی ایران بسیار مهم و بزرگ است و توانمندی لازم برای خودرو های باکیفیت مناسب و ارزان قیمت را داریم. متاسفانه افرادی با شعارهای فریبنده  ذهن مردم را نسبت به خودروهای داخلی بسیار منفی و آشفته کرده اند. این افراد به واسطه انعقاد قرارداد با کشورهای خارجی  می خواهند منافع خود را در خودروسازی تامین کنند و از بازار آشفته تحریم ها سود هنگفتی را کسب کنند. آنها با متهم کردن ایران خودرو و سایپا دوخودروساز بزرگ کشور به اتهام ساخت ارابه مرگ و حلبی سازی سعی کردند ذهن مردم را نسبت به خودروهای داخلی بسیار منفی و آشفته کنند.

دبیر انجمن واردکنندگان واردات خودرو در ادامه اظهار کرد: این افراد دغدغه ای در خصوص کیفیت خودروهای تولید داخل کشور و زیان بنگاه های خودروسازی ندارند. علت این موضوعات دخالت بی جای دولت و اجرا نشدن خصوصی سازی واقعی در صنعت خودروسازی است.

شجاعی یکی از اهداف دولت چهاردهم در صنعت خودروسازی کشور را مبارزه با دلالان دانست و در این مورد به خبرنگار گسترش نیوز گفت: دشمنان تولید در حال نابودی  صنعت خودرو و قطعه سازی هستند. واردات می تواند به شکل منطقی در کنار تولید اتفاق بیافتد و نه واردات جلوی تولید را می گیرد و نه تولید دشمن واردات است بلکه این دو مکمل و کامل کننده یکدیگر هستند. 

وی افزود: دولت جدید برای اینکه بتواند رفاه مصرف کننده را در صنعت خودرو فراهم کند، چرخه تولید خودرو را در کشور راه اندازی کند و خودرو با کیفیت و در شان مردم را ارائه دهد؛ باید از دخالت های بی جا دست بردارد. دولت در حال حاضر نه تنها در تولید دخالت می کند بلکه دولت سیزدهم سامانه یکپارچه فروش خودرو راه اندازی شد و در بحث فروش هم دخالت کردند. این به معنای دخالت حداکثری در یک بازار است.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو  تاکید کرد: اگر دولت چهاردهم به فکر رفاه مردم، رونق تولید  و کاهش دلالی است؛ باید سامانه یکپارچه فروش خودرو را در گام اول متوقف کند. دولت چهاردهم باید اجازه دهد بازار آزاد خودرو آزادانه کار خود را انجام دهد چرا که خودروسازی کشور هم توان و هم قدرت لازم برای تولید خودرو باکیفیت را دارد. این دو خودروساز بزرگ کشور افراد متخصص و مدیران لایق بسیار زیادی دارند که می توانند این صنعت را به بهترین شکل اداره کنند اما به واسطه دولتی بودن و فشارهای برخی از مقامات و نمایندگان مجلس باعث می شود که این افراد لایق و متخصص در جایگاه مناسب مدیریتی قرار نگیرند.

امنیت و رفاه مصرف کننده  از دروازه تولید می گذرد 

شجاعی گفت: امنیت و رفاه مصرف کننده  از دروازه تولید می گذرد و نمی توان صرف شعار دادن و دادن وعده های رویایی مانند واردات خودرو برقی که هیچ زیرساختی از آن در کشور وجود ندارد مردم را فریب داد. ایران خودرو و سایپا توان تولید خودروهای باکیفیت و را دارند مشروط بر اینکه خصوصی شوند و دولتمردان از دخالت های نابجا در امر تولید و فروش خودرو بردارند. یکی از فاجعه بارترین کارهایی که دولت سیزدهم انجام داد و در بالا به آن اشاره کردم  این بود که سامانه فروش خودرو را راه اندازی کرد و همه مردم را اسیر دلالی کرده است.

وی در پایان تاکید کرد: دولت چهاردهم اگر قصد ایجاد رفاه و اقتصادی مطلوب را برای مردم دارد باید به حرف ها و شعارهای خود عمل کند و برای اینکه بازار خودرو را به ثبات کامل برساند باید سامانه یکپارچه فروش خودرو را به طور کامل از میان بردارد و خصوصی سازی صنعت خودرو را که ۲۰ سال قبل به قانون تبدیل شد اجرا کند و در آخر سیاست های تجاری تعرفه ای را جایگزین موانع غیر تعرفه ای کند. اگر این ۳ کار را انجام دهند بازار خودرو متعادل می شود. اگر بخواهیم صنعت خودرو کشور را متحول کنیم باید اجازه دهیم ۵ تا ۱۰ درصد بازار خودرو مختص واردات باشد و به این صورت رقابت در بازار خودرو برقرار می شود. این رقابت به معنای تعداد زیاد خودروسازی نیست، به معنای رقابت بین بازار داخلی و بازار خارجی است.

کدخبر: 330218 هادی خرسند

ارسال نظر