|

افزایش حداقل دستمزد به اندازه ۴۰ درصد | دولت سیزدهم نرخ بیکاری را کاهش داد

دولت سیزدهم برای کاهش نرخ بیکاری اقداماتی را انجام داد که از آن بین می‌توان به تقسیم کار در حوزه اشتغال به شکل ملی، استانی، شهری، روستایی و به جزئی‌ترین شکل اشاره کرد؛ در کنار این اقدام، تعداد اشتغال ایجاد شده به صورت برخط هر روز کنترل می‌شد و اگر مجموعه یا استانی در عمل به وظایف خود عقب‌تر بود، موانع را از سر راه برمی‌داشتند تا مسیر به سرعت طی شود.

اقتصاد

تمرکز شهید آیت الله رئیسی بر مسئله اشتغال، مهم‌ترین عامل کاهش نرخ بیکاری و افزایش آمارهای امیدوارکننده در بازار کار در دولت سیزدهم بود. این دولت توانست نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از ۲۳.۶ درصد در پایان ۱۴۰۰ به ۲۱.۲ درصد در پایان ۱۴۰۲ کاهش دهد، که این امر در هیچ دولتی قبلی رخ نداده بود.

نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان که یکی از متغیرهای نشان‌دهنده کیفیت مشاغل ایجادی در بازار است، نیز در سه سال دولت سیزدهم کاهشی بوده و به پایین‌ترین حد یعنی ۱۱.۸ رصد رسیده که فاصله آن با میانگین نرخ بیکاری ۳.۷ درصد است. این فاصله با میانگین بیکاری کل نیز نسبت به دولت‌های گذشته کمتر داشته است.

اشتغال ناقص نشان از این موضوع دارد که مشاغلی که ایجاد شده پایدار هستند یا نه؛ نرخ این شاخص نیز کاهشی بوده و از ۱۰.۲ درصد، اکنون به ۸.۲ درصد رسیده است.

دولت سیزدهم برای کاهش نرخ بیکاری اقداماتی را انجام داد که از آن بین می‌توان به تقسیم کار در حوزه اشتغال به شکل ملی، استانی، شهری، روستایی و به جزئی‌ترین شکل اشاره کرد؛ در کنار این اقدام، تعداد اشتغال ایجاد شده به صورت برخط هر روز کنترل می‌شد و اگر مجموعه یا استانی در عمل به وظایف خود عقب‌تر بود، موانع را از سر راه برمی‌داشتند تا مسیر به سرعت طی شود.

اقدام دیگری که در کاهش نرخ بیکاری و افزایش ایجاد شغل موثر بود، برگزاری هفت جلسه شورای عالی کار به ریاست شهید رئیسی در دو و نیم سال گذشته بود که نشان از اهمیت موضوع اشتغال برای دولت داشت.

موضوع بعدی دقت و نظارت سختگیرانه بر اشتغال کشور بود که همین مساله باعث شد دستگاه‌ها بدانند که نمی‌توانند آماری که با واقعیت مطابق نیست را به ثبت برسانند.

افزایش موثر حداقل دستمزد به اندازه ۴۰ درصد، تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، احیای ۸ هزار واحد راکد و نیمه‌فعال از دیگر اقدامات وزارت کار دولت سیزدهم برای کاهش نرخ بیکاری بود. خالص اشتغال ایجادی که مرکز آمار برای سال ۱۴۰۲ اعلام کرد بیش از ۷۷۵ هزار نفر است.

بررسی آمار بازار کار و بیکاری فارغ التحصیلان بیانگر این است بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ساله و بیشتر فارغ التحصیل آموزش عالی نشان می دهد,۱۱.۸ درصد از جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بوده اندد. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاظ شهری بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات این نرخ حاکی از کاهش ۱.۱ درصدی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل است.

نرخ-بیکاری

درسال ۱۴۰۲ سهم جمعیت بیکاری فارغ التصحیل آموزش عالی از کل بیکاران ۴۱.۳ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتراست. بررسی تغییرات این شاخص نشان می دهد که نسبت به سال قبل۱.۳درصد افزایش داشته است.

درسال ۱۴۰۲ سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان ۲۷.۱درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می دهد که نسبت به سال قبل۰.۴درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم اما مقایسه این نرخ در  سه سال  گذشته حاکی از این است که روند نرخ بیکاری فارغ التحصیلان طی سه سال گذشته کاهشی بوده است. این نرخ در سال ۱۴۰۰حدود۱۳.۷ درصد و در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲.۹ درصد و در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۱.۸درصد بوده است.البته مقایسه نرخ بیکاری کل و نرخ بیکاری بیانگر این است که روند کاهش در سه سال اخیر مشاهده می شود.

محمود کریمی بیرانوند,معاون اشتغال وزیر کار طی چند ماه گذشته اعلام کرده است: مقرر شده در برنامه ریزی سال جاری ۲۵درصد کل اشتغال ایجادی به فارغ التحصیلان تعلق بگیرد و این موضوع را در تقسیم بندی استانی اعلام کرده ایم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شهید آیت الله رئیسی و آقای مرتضوی سال گذشته تکلیف کردند که اولویت حوزه اشتغال را بیکاری فارغ التحصیلان قرار دهیم و برای اولین بار است که دولت مردان ۲۵درصد از سهم ایجادی اشتغال خود را به حوزه فارغ التحصیلان اختصاص دادند، درست است که این مبلغ بزرگ است اما می‌توانیم با همکاری یکدیگر این غیر ممکن را ممکن کنیم، بنده نیز از استان ها خواهش دارم که در تعهد امسال به مساله فارغ التحصیلان توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 330787

ارسال نظر