|

مصرف بنزین ۳۰۰۰ تومانی رکورد شکست!

رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران کشور اظهار داشت: بررسی میزان مصرف و سهم سوخت‌گیری بنزین به نرخ آزاد و دولتی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که تمایل مردم به مصرف بنزین با نرخ آزاد به‌طور چشمگیری افزایش یافته و در برخی ایام و شهرها تا حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.

اقتصاد

رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت کشور، بیان کرد: تاب‌ آوری بدنه تولید و توزیع سوخت در کشور ما در جهان با این میزان رشد مصرف، بی‌نظیر است.

وی افزود: رشد فزاینده مصرف بسیار بیشتر از پیش‌ بینی‌ ها بوده است و کمتر کشوری در جهان با این تغییرات میزان مصرف روزانه می‌تواند تاب‌آوری داشته باشد.

نواز خاطرنشان کرد: هم‌اکنون همه فعالین توزیع سوخت از پالایشگاهها تا شرکتهای تابعه وزارت نفت، حمل و جایگاههای سوخت علی‌رغم مشکلات موجود به‌صورت جهادی و تعصبی تلاش می‌کنند تا در شبانه‌روز توزیع سوخت به‌ویژه بنزین با کمترین مشکل انجام شود.

وی ادامه داد: کاهش ارزش پول، تمایل مردم به سفر که در همه جهان رشد داشته است، مصرف بالای خودروهای تولید داخل، استفاده از کولر خصوصاً در فصول گرم سال، به‌صرفه بودن استفاده از خودروی شخصی نسبت به عمومی به‌دلیل تثبیت قیمت سوخت طی سالها و برخی عوامل دیگر موجب شده است تمایل مردم به استفاده از بنزین به‌نرخ آزاد به‌صورت روزافزون افزایش یابد.

سخنگوی صنف جایگاهداران تصریح کرد: در شرایط فعلی از تولید تا توزیع، حمل و مصرف با زیان و مشکلات روبه‌رو هستند و چه در بخشهای دولتی و چه خصوصی و چه مردم همه ناراضی‌اند و ماندن در شرایط فعلی آسیب‌زاست و رشد نارضایتی‌ها را خصوصاً در استانهای مرزی در پی دارد و لازم است دولت سریعاً در جهت اصلاح وضع موجود و با اقدامات واقع‌بینانه گام بردارد.

وی اضافه کرد: روند سرسام‌آور مصرف، راهکارهای غیرقیمتی مدیریت و کنترل مصرف سوخت را نیز بی‌اثر کرده است و مردم هم ناراضی‌اند؛ خصوصاً این‌که توجه جدی به گروهی از مردم که مازاد بر سهمیه کارت سوخت مصرف می‌کنند در زمانی که کارتهای آزاد جایگاه‌ها با محدودیت روبه‌رو هستند، نشده است؛ ضمناً مدیریت یارانه سوخت با طرحهای دیگری نیز قابل اجراست.

حذف یارانه سوخت قیمت بنزین را ۴ برابر کرد !

کویت با وجود وسعت اندک یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده نفت جهان است. عایدات نفتی مهم‌ترین مؤلفه درآمدهای دولت کویت به‌شمار می‌رود. ذخایر نفتی این کشور ۷۰ میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود که بیش از سه برابر ذخایر نفتی ایالات متحده آمریکا و ۱۰ درصد از کل ذخایر نفتی جهان است.

قیمت بنزین در کویت با توجه‌ به تصمیم این کشور به لغو یارانه سوخت و فروش آن به قیمت‌های بین‌المللی، با افزایش قریب‌الوقوع مواجه است. منابع دولتی کویت این اقدام را موجب صرفه‌جویی مالی دو میلیارددلاری اعلام کرده‌اند.

القبس کویت به نقل از یک مقام دولتی این کشور آورده است افزایش قیمت بنزین در کویت فقط برای مهاجران اعمال می‌شود و شهروندان را شامل نمی‌شود، زیرا بهره‌مندی مهاجران و مسافران از بنزین با قیمت پایین غیرمنطقی است درحالی‌که تعداد آنها بیش از دوبرابر تعداد شهروندان است. 

افزایش قیمت بنزین در کویت هم اکنون در حال بررسی و تعیین تکلیف است تا به زودی به کمیته امور اقتصادی ارائه و به تصویب برسد.

با این حال شورای وزیران کویت در حال بررسی طرح‌های مختلف برای لغو یارانه سوخت است، از لغو نسبی که شامل معافیت شهروندان از افزایش قیمت بنزین یا آزادسازی کامل و فروش به قیمت‌های بین‌المللی و در عوض پرداخت یارانه سوخت به شهروندان کویتی است.

کویت

طبق آنچه روزنامه محلی القبس منتشر کرده، دولت کویت قرار است برای جبران افزایشی که اعمال خواهد شد، از شهروندان حمایت مالی کند تا آنها را از تحمل هرگونه افزایش قیمت در امان نگه دارد.

به گزارش وبگاه الطاقه در واشنگتن، برآوردها نشان می‌دهد که صرفه جویی مالی حاصل از آزادسازی کل و فروش به قیمت جهانی ممکن است به حدود ۶۰۰ میلیون دینار (۱.۹۸ میلیارد دلار) برسد، درحالی‌که آزادسازی جزئی ممکن است منجر به‌صرفه جویی ده‌ها میلیون دینار در ارزش یارانه‌های بنزین شود.

علاوه بر دستیابی به صرفه‌جویی مالی، افزایش قیمت بنزین در کویت باهدف روان شدن بیشتر ترافیک شهری است، زیرا مهاجران ۵۵ درصد از کل تعداد خودروهای موجود در جاده‌ها و خیابان‌های داخل کشور را تشکیل می‌دهند.

قیمت بنزین در کویت هر سه ماه یک بار تعیین می‌شود؛ این کشور ارزان‌ترین نرخ بنزین در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس را دارا است و در فهرست ارزان‌ترین قیمت‌های بنزین در جهان ششمین کشور است.

بر اساس داده‌های وبگاه گلوبال پترولیوم رایس، میانگین قیمت هر لیتر بنزین در کویت حدود ۰.۳۴۴ دلار (۳۵ سنت) است یعنی تقریبا یک‌چهارم قیمت جهانی آن که به یک دلار و ۳۰ سنت می‌رسد.

جمعیت کویت حدود ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر است که بیش از نیمی از آنها غیر کویتی هستند که در مجموع ۳.۳ میلیون ساکن و ۱.۵ میلیون کویتی دارند.

این خبر در شبکه‌های مجازی با واکنش اعتراضی ساکنان کویت روبه‌رو شده و معتقدند گرانی بنزین منجر به افزایش قیمت همه چیز خواهد شد و شهروندان کویتی هم از آن مستثنی نخواهند بود.

برخی کاربران پیشنهاد داده‌اند که حداقل قیمت‌ها برای همگان یکسان باشد تا در جایگاه‌های سوخت عده‌ای به دنبال سوء استفاده از این تصمیم نباشند و در عوض آن شهروندان هم یک یارانه ماهیانه برای جبران افزایش قیمت دریافت کنند.

قیمت-بنزین

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده بود که اقتصاد کویت در سال جاری باتوجه‌به کاهش قیمت جهانی نفت، ۱.۴ درصد کاهش یابد.

در بودجه سال مالی جاری در کویت نیز پیش‌بینی شده که درآمدهای دولت با ۴.۱ درصد کاهش به ۶۱ میلیارد دلار برسد که شامل کاهش ۵.۴ درصدی درآمد نفتی به ۵۳ میلیارد دلار می‌شود. کسری بودجه این کشور نیز تا ۱۹ میلیارد دلار نیز پیش‌بینی شده است.

بنا به دلایل ذکر شده، دولت کویت قصد دارد تا ۶.۶ درصد از هزینه‌های عمومی را کاهش دهد و تصمیم برای افزایش قیمت بنزین بخشی از آن است.

منبع: تسنیم
کدخبر: 336429

ارسال نظر