|

پیش بینی بورس فردا شنبه | سهامداران خرد مراقب باشند

بازار تحت تأثیر مسائل بنیادی متعددی قرار دارد که فراتر از دامنه نوسان است. هنوز هیچ‌یک از چالش‌های بورس، از جمله نرخ بهره بالا، نرخ ارز نیمایی، قیمت‌گذاری دستوری و سایر مشکلات، حل نشده‌اند. اگر این مسائل برطرف شوند، بازار می‌تواند با همین دامنه نوسان به سمت روند مثبت حرکت کند. افزایش نرخ دلار نیمایی تأثیر منفی چندانی بر تورم نخواهد داشت. همچنین، نرخ بهره که اخیراً دوباره افزایش یافته، باید به زیر ۳۰ درصد کاهش یابد و روند کاهشی خود را با سرعت بیشتری ادامه دهد. با انجام این اقدامات، حتی در شرایط تنش‌های منطقه‌ای، می‌توانیم شاهد تعادل در بازار و حرکت صعودی آن باشیم. به محض عبور از این تنش‌ها، بازار سرمایه به تعادل خواهد رسید و قادر خواهد بود به سمت بالا حرکت کند و بازدهی مثبت و قابل توجهی را در میان‌مدت و بلندمدت برای سهامدارانی که در این یک ماه صبر کردند و از خروج از بازار خودداری کردند، به ارمغان آورد.

اقتصاد پیش بینی بورس فردا شنبه | سهامداران خرد مراقب باشند

نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به انتخابات آمریکا در آبان ماه، تنش ها در یک ماه آینده به پایان خواهند رسید. اوج تنش ها نهایتا در این بازه خواهد بود. در نقطه مقابل ما در شاخص کل و قیمت سهام، در حوالی محدوده های حمایتی مستحکم و آهنینی هستیم و قیمت سهم های بزرگ بازار هم، حمایتهای بسیار مستحکمی دارند. به نظر می رسد، با توجه به اینکه متغیرها به نفع بازار سرمایه در حال چرخش هستند، نسبت ریسک به سود برای فروشندگان در این نقطه اصلا جذاب نیستند. به محض عبور از تنشها ، بازار سرمایه به تعادل خواهد رسید و می تواند به سمت بالا حرکت کند

وضعیت بنیادی بازار سرمایه نسبتا مناسب است

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به موافقت مجلس با اهداف سازمان بورس در حوزه توسعه ابزارهای مالی در بازار سرمایه و همچنین نهایی شدن اصلاحیه قانون بازار اوراق بهادار با همکاری و تعامل سازمان بورس و مجلس، پس از حدود ۲ دهه از تصویب آن، اظهارداشت: وضعیت بنیادی بازار سرمایه، وضعیت قابل قبول و نسبتا مناسبی است و روندی که برای متغیرهای بازار سرمایه شاهد هستیم، مثبت و به نفع سودسازی شرکت ها است. ظاهرا با توجه به وضعیت حاکم بر اقتصاد و بورس می‌توان گفت محدودیت دامنه‌نوسان در کوتاه‌مدت جواب داده و کمک‌کرده بازار بتواند بخشی از جاماندگی عمیق خود را نسبت به تورم و سایر بازارها جبران کند.

وی ادامه داد: عمق کم معاملات ناشی از محدودیت دامنه‌نوسان و شرایط بی‌وزنی بازار سرمایه کمک‌ کرده بسیاری از سهم‌ها بتوانند راحت‌‌تر از روندهای صعودی پیشین بازار سرمایه در چند سال‌اخیر بالا بیایند و با هزینه و تزریق نقدینگی کمتر این موضوع امکان‌پذیر شود.

میرزایی با اشاره به ریسکهای سیستماتیک حاکم بر کشور و بازار سرمایه، گفت: این موضوع راهکارهایی هم دارد و در کشورهای مختلف و در شرایط مشابه، صرفا به تعطیلی یا کاهش دامنه نوسان بسنده نمی کنند و بسته های مالی مشخص با منابع مالی زیاد را برای حمایت از بازار سرمایه تخصیص می دهند و در ماه های گذشته، ما در چین و ژاپن شاهد این اقدام هم بودیم. به نظر می رسد از این حیث به بازار سرمایه توجه کافی نمی شود و اقدامات حمایتی، به کاهش دامنه نوسان محدود شده است. اما در هر حال، با توجه به شرایط منطقه، این تصمیم برای حمایت از بازار سرمایه، کفایت نمی کند. بازار بیش از مسائلی چون دامنه نوسان، از مسائل بنیادین دیگری تاثیر می‌ گیرد. همچنان هیچ یک از مشکلات بورس شامل نرخ بهره بالا، نرخ ارز نیمایی، قیمت‌گذاری دستوری و دیگر مسائل حل نشده و اگر این مشکلات حل شود با همین دامنه نوسان هم بازار می‌تواند مسیر خود را به سمت مثبت شدن باز کند. 

تخصیص بسته حمایتی در دستور کار قرار گیرد

این کارشناس بازار سرمایه، با بیان اینکه باید تخصیص بسته حمایتی که پیش از این عنوان شده بود تا ۵۰ همت اختصاص پیدا خواهد کرد در دستور کار جدی دولت قرار گیرد، ادامه داد: در کنار این سیاست، متغیرهایی که در دولت جدید به نفع بازار سرمایه در حال بهبود هستند، از جمله دلار نیمایی و نرخ بهره، باید با سرعت بیشتر و تاثیرگذارتری حرکت کنند تا بازار سرمایه ، اثر آنها را در صورت های مالی احساس کند.

افزایش نرخ دلار نیمایی تاثیر منفی چندانی بر تورم نخواهد داشت

به گفته میرزایی ؛ افزایش نرخ دلار نیمایی تاثیر منفی چندانی هم بر تورم نخواهد داشت. نرخ بهره هم که اخیرا مجددا افزایشی شده، باید به زیر ۳۰ درصد برسد و روند کاهشی خود را با سرعت افزایش دهد. با این اقدامات، حتی در سایه تقابل های منطقه ای هم می توانیم شاهد به تعادل رسیدن بازار و حتی حرکت رو به بالای آن باشیم.

فروشهای هیجانی سهامداران خرد را در کفهای قیمتی با ضررهای بیشتر همراه می کند

وی درباره انتقاد برخی فعالان بازار سرمایه درخصوص اینکه تزریق نقدینگی به بازار تنها منافع آنها که از رانت های ویژه ای برخوردارند را تامین می کند و عموما سهامداران خرد هیچ نفعی نمی برند و مجددا بازار به دلیل خروج سرمایه، همین نقدینگی تزریق شده را از دست می دهد، توضیح داد: تزریق نقدینگی، برد – برد است و هم سهامداران خرد منتفع می شوند و هم حقوقی های بزرگ. برای خریداران حقوقی و دولتی ، خرید در این کفهای قیمتی حتما جذاب خواهد بود. آنها در ۶ ماه یا یک سال آینده، در حجم بزرگ می توانند سودهای خوبی کسب کنند و بازدهی خوبی داشته باشند. اما از سوی دیگر، این صفهای فروش بسیار مخرب است و این روند هیجانی می تواند ادامه دار باشد و فروشهای هیجانی سهامداران خرد را در کفهای قیمتی با ضررهای بیشتر همراه کند.

سهامداران خرد از روشهای غیرمستقیم استفاده کنند

این کارشناس بازار سرمایه به سهامداران خرد توصیه کرد که از روشهای غیرمستقیم استفاده کنند و افزود: استفاده از روشهای غیرمستقیم برای سهامداران خرد باعث می شود که آنها زیان کمتری در پرتفوهای خود ببینند و در این شرایط، بازدهی بیشتری کسب کنند.

متغیرها به نفع بازار سرمایه در حال چرخش هستند

میرزایی تاکید کرد: با توجه به انتخابات آمریکا در آبان ماه، تنشها در یک ماه آینده به پایان خواهند رسید. اوج تنشها نهایتا در این بازه خواهد بود. در نقطه مقابل ما در شاخص کل و قیمت سهام، در حوالی محدوده های حمایتی مستحکم و آهنینی هستیم و قیمت سهم های بزرگ بازار هم، حمایتهای بسیار مستحکمی دارند. به نظر می رسد، با توجه به اینکه متغیرها به نفع بازار سرمایه در حال چرخش هستند، نسبت ریسک به سود برای فروشندگان در این نقطه اصلا جذاب نیستند. به محض عبور از تنشها ، بازار سرمایه به تعادل خواهد رسید و می تواند به سمت بالا حرکت کند و بازدهی مثبت و قابل توجهی را در میان مدت و بلندمدت نصیب سهامدارانی کند که این یک ماه را صبوری کردند و با صف نشینی و خروج از بازار سرمایه به خودشان آسیب نزدند.

حاشیه سود شرکتها از ۲۳درصد به زیر ۱۲درصد رسیده

 

وی ادامه داد: اکنون در شرایطی که حاشیه سود شرکتها از۲۳درصد به زیر ۱۲درصد رسیده، نقش بانک مرکزی، حکم ترمز دستی را برای قطار بازار سرمایه دارد که در حال حرکت است. تصمیماتی که بانک مرکزی می گیرد، با سیاستهای کلی دولت هم راستایی کاملی ندارد. کنترل شدید بر دلار نیمایی و سرعت آرام رو به بالای آن، علاج مشکل بازار سرمایه نیست. در درجه اول باید هماهنگی بیشتری میان وزارت اقتصاد، سازمان بورس و بانک مرکزی شکل گیرد. شرایط آن وجود دارد و دولت آقای پزشکیان هم وعده های مرتبطی داده است.

دلار در یکی دو هفته آینده متعادل و نزولی خواهد شد

این کارشناس بازار سرمایه اظهارداشت: با رشد دلار نیمایی، نرخ دلار بازار آزاد، با توجه به اینکه عرضه دلار نیمایی بیشتر می شود، کاهشی هم خواهد شد. اما تحقق آن همدلی و همفکری می خواهد که هم نفع بازار سرمایه را تامین کند و هم شرایط تورمی دولت کنترل شود. به نظر می رسد امروز در اتفاقات اخیر خاورمیانه، بیشترین قشری که متضرر شدند ، فعالان بازار سرمایه بودند. چون دلار رشد آنچنانی نداشته و حتما در یکی دو هفته آینده متعادل و نزولی خواهد شد، اما فعالان بازار سرمایه که چهار سال دشوار را پشت سر گذرانده اند و ماه های اخیر را هم همچنان با سختی سپری می کنند، جا دارد بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

منبع: جماران
کدخبر: 337407
  • علی ارسالی در

    تا این فرزین هست نه بورس درست میشود نه س ودهای بالای بانکی نه تورم و این چرخه معی وب سودبانکی بالا زمین گیر شدن تولید و اق تصاد و تورم بالا همچنان ادامه دارد این ف رزین شده پاشنه آشیل بدبختی مملکت

  • ناشناس ارسالی در

    آقای همتی قبل از انتخابات شدیدا به رئیس بانک مرکزی و سیاستهای اون انتقاد کرده و راهکارهایی برای بهبود بازار سرمایه میداد متاسفانه الان با فرزین و برنامه های مخر بش هماهنگ شده ،در بازار سرمایه حقوقیها ب ا تبانی دارن تمام سهامداران خرد را خرد م یکنند کسی هم نیست جلوی اینا رو بگیره ، ت رامپ در راهه ،جنگ محتمله ،تمام وعده ها م بنی بر تشدید نظارت بر ناشران وناظرین باز ار وحقوقیها وپشتیبانی از حقوق سهامداران سرابی بیش نیست ،بازار سرمایه اصلا جای من اسبی برای ورود نیست وسفته بازار واریز وط لا ومسکن فقط می‌تونه سود وحفظ ارزش پول ر ا تضمین کنه این واقعیته نباید مردم را به بازار سرمایه بکشانید یا با اغوای نادرست اونها رابه ماندن تشویق کنید.واقعیت را ب گید بورس اصلا با بورس دنیا از آسمان تا ز مین فاصله دارد.

  • Man ارسالی در

    بازارسهام‌دیگه‌حرکاتش‌تکراری‌وتکراری‌شده..چندروز‌مثبت‌میشه‌وسبز‌پوش‌‌تا‌ملت‌یکم‌باورشون‌شد‌که‌انگاری‌داره‌فرق‌میکنه‌دوباره‌منفی‌و‌قرمز‌.دراصل‌فقط‌باروح‌وروانت‌بازی‌میشه‌وهیچ‌وقتم‌به‌سرمایت‌نمی‌رسی..خلااااااص

  • ناشناس ارسالی در

    کارشناس محترم هنوز نمی‌داند بسته حمایتی تخصیص داده شد ولی مابین مدیران اقتصادی تقسیم شد شرایط،حاکم خیلی از این اتفاقات را شاهد خواهیم بود راستی ریاست بانک مرکزی باصطلاح وام میلیاردی برگشت داده

  • بی نام ارسالی در

    مسئله اصلی دربورس نگاه دولت به عنوان اصلی ترین سرمایه گذار به بورس است فعلا بستر نا امن منطقه و افزایش قیمت دلار و طلا فضای مناسبی جهت کسب درآمد برای دولت است .. و همانند سنوات قبل پس از مدتی دولت جهت تقویت صنعت و تولید این درآمدها را به چرخه صنعت وتولید و به تبع ان بورس وارد خواهد نمود..بنابراین منتظر میمانیم

  • ناشناس ارسالی در

    بورس هیچ وقت دیگه درست نمیشه تا زمانی تن ش در منطقه باشه همینه و اعتماد بین سهامد اران به بورس از بین رفته نه دامنه نوسان نه نرخ دستوری هیچ کدام اصلاح نشده فقط ری یس بورس عوض شده سکه ای که سه سال پیش 15ت ومن بود امروز 50تومنه من فکر کنم مخصوصا بورس رو به این روز انداختن تا نقدینگی بر ه توی سکه دلار ومسکن. اصولا توی ایران فک ر کنم دلالی خوبه برعکس کشور های دیگه که پول توی بورسه وچرخه اقتصادی می چرخه اینج ا برعکسه خوتونو خسته نکیند وبه مردم الکی دروغ نگید درست نمیشه

  • ناشناس ارسالی در

    تا آخر آبان قرمز. فروش به حقوقی و فرار.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین