|

خبر خوش برای سهامداران بورس | کمک مالی دولت از راه رسید!

رییس صندوق توسعه ملی خبر خوشی درباره کمک به سازمان بورس منتشر کرد.

اقتصاد خبر خوش برای سهامداران بورس | کمک مالی دولت از راه رسید!

صندوق توسعه ملی از ۵۱۰ میلیون دلار تعهد ارزی که به سازمان بورس داشته تا کنون حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر باقی مانده که بنا به گفته رییس صندوق در صورت درخواست سازمان بورس، آمادگی پرداخت آن وجود دارد.

البته رویکرد جدید صندوق توسعه آن است که سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را جایگزین سیاست پرداخت منابع ارزی به منظور دریافت سود کند. در صورت پرداخت ۷۰۰ میلیارد تومان تعهد صندوق به بورس تمام می‌شود اما با توجه به مصوبه‌ای که اخذ شده هیات عامل صندوق توسعه ملی مجاز است روند سرمایه‌گذاری در بورس را ادامه دهد.

ظاهرا صندوق توسعه ملی قصد دارد حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان در بازار سرمایه، سهام خریدار کند که این ۷۰۰ میلیارد تومان هم در قالب سرمایه‌گذاری است.

صندوق_توسعه_ملی

مهدی غضنفری ـ رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی در این خصوص گفته است: تا پایان سال برای پرداخت مابقی تعهد خود به بازار سرمایه زمان داریم اما اگر سازمان بورس درخواست کند که زودتر پرداخت شود امکان فوری پرداخت وجود دارد و می‌تواند همین فردا یا در ماه‌های آینده باشد. ما تاریخی را مشخص نمی‌کنیم و منتظر درخواست سازمان بورس هستیم.

وی خاطرنشان کرد: قبل از انتخابات ریاست جمهوری، سازمان بورس درخواست منابع داشت که کمک انجام دادیم و مرحله آخر را برای وقتی که از ما درخواست کنند نگه داشته‌ایم.

واریز مبالغی از صندوق توسعه ملی به بورس دخالت دولت در بازار سرمایه نیست

 چندی قبل صندوق توسعه ملی مبالغی را برای بورس واریز کرد و مدیرعامل این صندوق علت آن را حمایت از بازار سرمایه و سرمایه گذاری در بورس عنوان کرده بود، از سوی دیگر برخی از کارشناسان معتدند اگر بازار سرمایه در کشورهای توسعه یافته، توسعه و بهبود یافته به دلیل عدم دخالت دولت از بازار است، لذا این سئوال ایجاد می شود که آیا سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در بورس در حقیقت عامل دخالت دولت در این بازار است و اساسا کار درستی است؟

علی خالق نیا کارشناس بورس با اشاره به اینکه مبلغ واریزی صندوق توسعه ملی به صندوق حمایت تثبیت بازار سرمایه دخالت دولت در بورس نیست، اظهار کرد: دولت ها در موارد بحرانی به بازار سرمایه کمک مالی می کنند و این دخالت دولت در بورس نیست.

وی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۸ وقتی اقتصاد آمریکا دچار بحران شد دولت آن زمان با خرید سهام بورس و شرکت های بزرگ خودروسازی تلاش کرد تا از ایجاد مشکلات بزرگ مالی این شرکت ها جلوگیری کند، یاداور شد: دولت امریکا در حالی این کار را انجام داد که حق رای در بورس و شرکت های اقتصادی را نداشت و شرکت ها را تملک نکرد، بلکه سهام شان را خرید تا بعد از گذشتن از دوره بحران، دوباره سهام را بفروشد و به اقتصاد کشورش کمک کند.

به گفته خالق نیا، معنای دخالت با حمایت متفاوت است و ژاپن نیز از دیگر کشورهایی است که طی سال های گذشته مانند آمریکا اقدام به خرید سهام  بدون تملک شرکت های بورسی اش کرده بود و این نوعی حمایت محسوب می شود. 

این کارشناس بورس افزود: شاید مبالغی که صندوق توسعه ملی تاکنون و اینده واریز کرده یا می کند، کم باشد، اما دولت ها نباید در ساختار شرکت ها دخالت کنند و مالکیت داشته باشند، علاوه بر این، واریز این مبالغ به چرخش نقدینگی کمک می کند.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 337797

ارسال نظر