|

سایه انتخابات آمریکا بر اقتصاد چین | پکن آماده بازگشت ترامپ شد!

داده‌هایی که روز پنج‌شنبه منتشر شد، نشان‌دهنده تثبیت اقتصاد چین است؛ اتفاقی که تأثیر مثبت بسته‌های حمایتی اخیر این کشور بر رشد اقتصادی را منعکس می‌کند. اکنون اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که دومین اقتصاد بزرگ جهان می‌تواند به هدف رشد حدود ۵ درصدی خود برای سال جاری میلادی دست یابد.

اقتصاد سایه انتخابات آمریکا بر اقتصاد چین | پکن آماده بازگشت ترامپ شد!

پس از معرفی قوی‌ترین بسته محرک اقتصادی از سوی پکن، نشانه‌هایی از تثبیت اقتصاد چین مشاهده می‌شود، هرچند که انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا در روزهای آینده هنوز باعث ایجاد نااطمینانی‌هایی درباره بهبود وضعیت اقتصادی این کشور می‌شود.

به نوشته بلومبرگ، اداره ملی آمار چین در روز پنچشنبه (۱۰ آبان) اعلام کرد فعالیت کارخانه‌ای در این کشور پس از پنج ماه روند کاهشی، در ماه اکتبر به شکل غیرمنتظره‌ای با رشد همراه شده است. شاخص مدیران خرید تولیدی به سطح ۵۰/۱ افزایش پیدا کرده که بالاتر از پیش‌بینی ۴۹/۹ توسط اقتصاددانان بوده است. شاخص مدیران خرید غیرتولیدی نیز نشانه‌هایی از فعالیت در ساخت‌وساز و خدمات داشته است، در حالیکه این شاخص در ماه گذشته میلادی با تغییر اندکی همراه بود.

ادی چونگ، استراتژیست ارشد بازارهای نوظهور در Credit Agricole CIB، گفت: «این یک روند مثبت است که شاخص مدیران خرید با رشد همراه شده و نشانه‌هایی از بازیابی دیده می‌شود، اما ما هنوز در سایه انتخابات ایالات متحده هستیم که همچنان یک عامل کلیدی برای چشم‌انداز رشد چین است.»

در صبح پنجشنبه، سهام‌ چین بین رشد و زیان نوسان داشتند و در این میان، شاخص سی‌اِس‌آی ۳۰۰ پس از افت ۰/۸ درصدی با رشد ۰/۹ درصدی همراه شد. ارزش یوآن در بازارهای خارج از چین با تغییر کمی روبه‌رو شد و بازده اوراق قرضه دولتی ۱۰ ساله این کشور نیز در سطح ۲/۱۶ درصد باقی ماند.

پس از آنکه چین کاهش‌هایی را در نرخ‌های بهره اعمال کرد و به رونمایی از اقداماتی برای تقویت بازار مسکن در اواخر سپتامبر پرداخت، نظرسنجی‌های شاخص مدیران خرید، نخستین اندیکاتورهای رسمی اقتصادی به دنبال این اقدامات هستند.

ریموند یونگ، اقتصاددان ارشد چین بزرگ در گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند، گفت: «این آمارها شروع خوبی برای سه‌ماهه چهارم هستند.»

اقتصاددانان اکنون پیش‌بینی می‌کنند که چین می‌تواند به هدف رسمی اقتصادی خود برای سال جاری میلادی دست پیدا کند. براساس تازه‌ترین نظرسنجی بلومبرگ، آن‌ها تخمین می‌زنند که اقتصاد این کشور با رشد ۴/۸ درصدی همراه شود.

انتخابات-آمریکا-یک

سایه انتخابات آمریکا بر اقتصاد چین

البته مسیر پیش‌رو با اطمینان کمتری همراه است، به‌ویژه با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در هفته آتی که می‌تواند در ماه ژانویه، دونالد ترامپ را به کاخ سفید بازگرداند. رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده تهدید کرده که بر کالاهای چینی تعرفه‌ 60 درصدی وضع خواهد کرد؛ اقدامی که به‌شدت بر صادرات چین به بزرگ‌ترین شریک تجاری خود در میان کشورهای جهان ضربه خواهد زد و یک نقطه روشن در اقتصاد چین خاموش می‌شود.

صادرات چین در سال جاری میلادی باعث قدرت گرفتن اقتصاد این کشور شده است، به‌طوریکه عرضه در ماه سپتامبر از نظر ارزش، دومین ماه برتر این کشور در سال‌های گذشته محسوب می‌شود، اگرچه سرعت رشد صادرات با کاهش همراه شده است. داده‌هایی که روز پنچشنبه منتشر شد، نشان داد سفارش‌های جدید صادرات برای شرکت‌های تولیدی در سطح ضعیف باقی مانده و در این ماه به روند نزولی خود ادامه داده است، حتی با وجود اینکه سفارش‌های جدید به شکل کلی تثبیت شده‌اند.

بلومبرگ اکونومیکس معتقد است این یک گزارش شاخص مدیران خرید دلگرم‌کننده است، اما اقتصاد همچنان نیازمند حمایت است تا به هدف رشد 5 درصدی دست پیدا کند. ما انتظار داریم سیاست‌گذاران چین به روند معرفی بسته‌های محرک اقتصادی که از اواخر سپتامبر آغاز شده، ادامه دهند؛‌ در حالیکه تمرکز آن‌ها بر اطمینان حاصل کردن از این موضوع است که اقدامات حمایتی به‌درستی انجام می‌شوند و به مسیر خود ادامه می‌دهند.

ترامپ

تأثیر بازگشت ترامپ

انتخاب مجدد ترامپ به پکن انگیزه بیشتری می‌دهد تا حمایت خود از تقاضای داخلی را در سال آینده میلادی افزایش دهد. انتظار می‌رود قانون‌گذاران ارشد هفته آینده در روز جمعه درباره یک بسته مالی مورد انتظار رأی‌گیری کنند که ممکن است نشانه‌هایی از اقدامات محرک برای سال آینده ارائه دهد.

ویجیان شان، رئیس اجرایی شرکت PAG، یکی از بزرگترین مدیران دارایی‌های جایگزین در آسیا، در یک پادکست با بلومبرگ اینتلیجنس گفت که تشدید جنگ تجاری با آمریکا ممکن است چین را تشویق کند تا اقتصاد خود را «از سرمایه‌گذاری‌ها و صادرات به سمت مصرف خصوصی» تغییر دهد.

فعالیت بخش خدمات با افزایش سفرها و مصرف در ایام تعطیلات تقویت شد و زیرشاخص آن پس از کاهش در سپتامبر، به مرحله رشد بازگشت. قیمت‌های فروش در هر دو بخش تولیدی و غیر تولیدی بهبود یافت، اگرچه همچنان در حالت انقباض باقی ماندند.

لین سونگ، اقتصاددان ارشد بخش چین بزرگ در بانک ING، گفت: «برای آینده، باید ببینیم آیا اجرای بسته‌های محرک می‌تواند منجر به بهبود تقاضای داخلی شود تا کاهش مداوم تقاضای خارجی را جبران کند.»

اقتصاد چین در سه‌ماهه منتهی به سپتامبر با کمترین سرعت در شش فصل گذشته رشد کرد. سقوط بازار مسکن باعث کاهش تمایل مصرف‌کنندگان شده و اقتصاد با چالش‌های بلندمدتی از جمله افزایش تنش‌های تجاری، فشارهای تورم منفی و کاهش جمعیت مواجه است. همچنین شاخص اعتماد مصرف‌کننده در سپتامبر به پایین‌ترین حد از سال ۲۰۲۲ رسید.

رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ روز سه‌شنبه از مقامات خواست تا برای دستیابی به هدف رشد سالانه تلاش کنند و این حداقل چهارمین‌بار در دو ماه اخیر است که چنین درخواست‌هایی از سوی رئیس‌جمهور این کشور مطرح می‌شود و نشان‌دهنده قصد پکن برای جلوگیری از کاهش رشد بیشتر است.

پس از اعلام بسته سیاستی حمایت از اقتصاد، اقتصاددانان پیش‌بینی خود را از رشد تولید ناخالص داخلی چین در سه‌ماهه چهارم به ۴/۸ درصد افزایش داده‌اند، در حالیکه پیش‌تر این تخمین در سطح ۴/۶ درصد قرار داشت.

منبع: اکوایران
کدخبر: 339533

ارسال نظر