|

سنگ تمام خانم وزیر برای این افراد | مسیر دریافت وام مسکن هموار شد

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که در حال برگزاری مذاکرات با بانک مرکزی برای حل مشکلات مربوط به تخصیص تسهیلات به بخش مسکن است و اظهار کرد: "ما همچنان در دنبال رسیدگی به این مسئله هستیم تا با تزریق منابع، وقفه‌ای در این روند ایجاد نشود."

اقتصاد سنگ تمام خانم وزیر برای این افراد | مسیر دریافت وام مسکن هموار شد

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که در حال برگزاری مذاکرات با بانک مرکزی برای حل مسائل مربوط به تخصیص تسهیلات به بخش مسکن است و اظهار کرد: "ما همچنان در پیگیری این موضوع هستیم تا با تزریق منابع، هیچ وقفه‌ای ایجاد نشود." همچنین، فرزانه صادق‌مالواجرد درباره رفع مشکلات پرداخت تسهیلات مسکن از سوی بانک‌ها اظهار نمود: "یک اشکال از بهمن سال گذشته به وجود آمده و تخصیص تسهیلات مسکن دچار مشکل شده است."

در جلسه‌ای که با رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوع را مطرح کردیم. عدد تزریق بودجه و تخصیص به دلیل اینکه مشارکت‌هایی انجام و ساخت و ساز آپارتمان‌ها آغاز شده بود، انجام گرفت. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنان پیگیر موضوع هستیم که با تزریق منابعی که انجام می‌شود، در پرداخت تسهیلات، خدشه و وقفه‌ای ایجاد نشود.

وزیر راه همچنین درباره طرح ادعای انصراف برخی خانواده‌های جان‌باختگان معدن طبس از دریافت مسکن به دلیل ناتوانی در پرداخت اقساط، عنوان کرد: خوشبختانه با تک‌تک خانواده‌ها صحبت شده و هیچ‌کدام اعلام انصراف نکرده‌اند، من این حرف را اولین‌بار است که می‌شنوم. ۵۰ درصد این مسکن‌ها تحقیقی است و اقساط ۵۰ درصد بقیه نیز دو سال بعد شروع می‌شود که این اقساط هم حداقلی است.

او افزود: این اقساط حتی پلکانی است و عددی که برای آن در نظر گرفته شده نسبت به مستمری که هست بسیار عدد پایین‌تری محسوب می‌شود. البته که بازهم همچنان حواس‌مان به این خانواده‌ها هست و اگر مضیقه‌ای وجود داشته باشد این مبلغ پلکانی را هم سعی می‌کنیم کاهش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تامین مسکن برای خانواده‌های داغدار معدن طبس گفت: ظرف یک ماه آینده این قرارداد واگذاری‌ها را به این خانواده‌ها تقدیم می‌کنیم.

فرزانه-صادق

فرزانه صادق در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: درباره حادثه‌دیدگان معدن طبس بنا بر تاکید رئیس‌جمهوری و پیشنهادی که وزارت راه و شهرسازی در مورد تامین مسکن محرومان دارد، مقرر شد خانواده‌های داغدار که فاقد مسکن هستند، مسکن با پراکنشی که در استان‌های مختلف هستند از خراسان رضوی و خراسان جنوبی تا سیستان و بلوچستان و گلستان به آنان تعلق گیرد.

وی ادامه داد: این مسکن‌ها با قرارداد واگذاری‌هایی که به سرپرست خانوار و فرزندان‌شان است، به آنان تعلق می‌گیرد. ظرف یک ماه آینده این قرارداد واگذاری‌ها را به این خانواده‌ها تقدیم می‌کنیم.

وزیر راه در پاسخ به پرسشی در مورد تحویل‌دهی مسکن به متقاضیان، اظهار کرد: متاسفانه در ۶ ماه گذشته به دلیل اینکه منابع مالی به تسهیلاتی که باید به متقاضیان مسکن انجام می‌گرفت، تزریق نشده بود، رکودی از بهمن سال گذشته گریبانگیر خانواده‌ها در سراسر کشور شد.

صادق تصریح کرد: با پیگیری‌هایی که انجام شد و کمکی که مجلس و آقای فرزین انجام داد، تزریق منابع برای آنچه که عقب‌ماندگی از بهمن سال گذشته بود، صورت گرفت.

قیمت-مسکن

 اختلاف ۵۰ تا ۷۵ متری خانه دهک‌های بالا و پایین

براساس داده‌های مرکز آمار در سال ۱۴۰۲ بیشترین درصد خانوار‌های شهری در واحد‌هایی با متراژ بین ۱۱۱ تا ۱۵۰ مترمربع سکونت دارند. همچنین خانوار شهری دهک اول بیشتر در خانه‌هایی با متراژ ۶۱ الی ۷۵ متر مربع ساکن هستند، اما این میزان برای دهک دهم ۱۱۱ تا ۱۵۰ متر است که نشان از اختلاف ۵۰ تا ۷۵ متری خانه دهک‌های بالا و پایین دارد.

مسکن یکی از نیاز‌های اساسی هر خانوار است که نقش مهمی در تامین رفاه زیستی، اقتصادی و اجتماعی افراد ایفا می‌کند. با گسترش شهرنشینی و رشد سریع جمعیت شهری، مهاجرت‌های روستا به شهر، فرسودگی و تخریب ساختمان‌های قدیمی و همچنین کوچک‌تر شدن ابعاد خانوار، تامین مسکن مناسب به یکی از چالش‌های جدی بیشتر شهر‌های کشور تبدیل شده است. این عوامل باعث افزایش تقاضا برای مسکن شده و فشار بر بازار مسکن را تشدید کرده‌اند. افزایش قیمت خانه و اجاره‌بها، به ویژه در شهر‌های بزرگ، بسیاری از خانوار‌ها را با مشکلات اقتصادی و محدودیت در انتخاب مسکن مواجه کرده است. این وضعیت به‌خصوص برای خانوار‌های جوان و کم‌درآمد به یک معضل تبدیل شده و نیازمند برنامه‌ریزی و حمایت‌های جدی از سوی دولت و نهاد‌های مسئول است.

بیشترین درصد خانوار‌های شهری در واحد‌هایی با متراژ بین ۱۱۱ تا ۱۵۰ مترمربع سکونت دارند که نشان می‌دهد این محدوده متراژی، متداول‌ترین اندازه برای مسکن شهری است. این درصد به میزان ۲۰.۶ درصد بوده است. این ممکن است به دلیل تناسب این متراژ با اندازه خانوار و قدرت خرید قشر متوسط جامعه باشد. بعد از آن، واحد‌های مسکونی با متراژ ۹۱ تا ۱۰۰ متر مربع در جایگاه دوم واحد‌هایی قرار گرفته است که افراد در آنها در سال ۱۴۰۲ سکونت داشته‌اند. واحد‌های مسکونی با متراژ بین ۶۱ تا ۷۵ متر مربع در جایگاه سوم بیشترین درصد سکونت خانوار‌های شهری است. این امر به نوعی نشان‌دهنده محدود شدن خانوار‌ها به سکونت در واحد‌هایی با متراژ متوسط و مناسب برای زندگی خانوادگی است.

در نقطه مقابل، درصد بسیار پایینی از خانوار‌های شهری در متراژ‌های ۳۰۱ تا ۵۰۰ متر مربع و ۵۰۱ متر و بیشتر سکونت دارند. واحد‌های بسیار بزرگ و لوکس، کمتر در دسترس خانوار‌های عادی شهری هستند و به‌طور کلی، بازار مسکن شهری ایران بیشتر بر واحد‌هایی با متراژ متوسط متمرکز است.

خانوار‌هایی که در واحد‌هایی با زیربنای کمتر از ۴۰ مترمربع و یا بیشتر از ۳۰۰ مترمربع سکونت دارند، درصد بسیار کمی یعنی ۲.۳۱ درصد را تشکیل می‌دهند. این امر نشان‌دهنده آن است که مسکن‌های کوچک و بسیار بزرگ نسبت به تقاضای کلی جامعه، جذابیت کمتری دارند یا به لحاظ اقتصادی برای بخش بزرگی از خانوار‌ها قابل دسترسی نیستند. درصد خانوار‌هایی که در واحد‌های بزرگ‌تر از ۲۰۰ مترمربع زندگی می‌کنند، به‌طور قابل توجهی کمتر است. این امر می‌تواند به دلیل هزینه بالای خرید یا اجاره این نوع واحد‌ها و کاهش نیاز به مساحت زیاد به‌دلیل کوچک‌تر شدن بعد خانوار‌ها در دهه‌های اخیر باشد.

تونل-توحید

تهرانی‌ها چه متراژ‌هایی را بیشتر می‌خرند؟

طبق آخرین گزارش بانک مرکزی در مورد معاملات بازار مسکن تهران در مرداد ماه سال ۱۴۰۳ بیشترین تقاضا در شهر تهران برای خانه‌هایی با متراژ ۵۰ الی ۶۰ متر بوده است. این متراژ خانه، ۱۵.۱ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده است. پس از آن، بیشترین تقاضا برای خانه‌های بین ۶۰ الی ۷۰ متر مربع بوده است. طبق این گزارش، ۱۴.۲ درصد از کل معاملات در شهر تهران مربوط به خانه‌هایی با متراژ ۶۰ الی ۷۰ متر می‌باشد. در جایگاه سوم، بیشترین تقاضا برای خانه‌های ۴۰ الی ۵۰ متری می‌باشد. این متراژ خانه، ۱۱.۷ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده است.

از سوی دیگر، متراژ‌های بالاتر یعنی ۱۸۰ متر و بیشتر حدود ۳.۴ درصد از کل معاملات در شهر تهران مربوط به آنها است که درصد پایین‌تری نسبت به متراژ‌های پایین‌تر است. خانه‌هایی با متراژ کمتر از ۸۰ متر مربع، ۵۵.۷ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده‌اند. نمودار زیر، تقاضا برای خانه در شهر تهران بر اساس متراژ را نشان می‌دهد.

منبع: هم میهن
کدخبر: 339616

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین