|

صفر تا صد درباره واریز سود سهام عدالت (۱۲ آبان)

عضو شورای عالی بورس در خصوص واریز مرحله سوم سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد. برخی از دارندگان سهام عدالت هنوز سود سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ را به‌طور کامل دریافت نکرده‌اند. بخشی از این سود سال گذشته طی دو مرحله در آذر و اسفند ماه واریز شد و مابقی آن قرار شد تا خرداد ۱۴۰۳ واریز شود که خلاف وعده‌ها، نه تنها در خرداد بلکه همچنان این اتفاق رخ نداده است.

اقتصاد صفر تا صد درباره واریز سود سهام عدالت (۱۲ آبان)

 بهمن عبداللهی عضو شورای عالی بورس در پاسخ به سوال در خصوص زمان تقسیم سود عدالت گفت: بحث اصلی درباره تقسیم سود سهام عدالت آن است که این سود به حساب متقاضیان واریز نشود چراکه با توجه به کم بودن مبلغ چندان فایده‌ای برای مردم ندارد.

وی ادامه داد: ارزش سهام عدالت سال آینده از ۸۵ همت به ۱۳۰ همت می‌رسد در حالی که‌ این میزان را می‌توان جهت سرمایه‌گذاری و خرید سهام دولت هزینه کرد تا با تقویت پرتفوی، سهامداران از منافع آن استفاده کنند؛ در حالیکه اصل تقسیم سود کار عاقلانه‌ای نیست.

او بیان کرد: ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام تاکنون وصول شده است و تقسیم سود سهام عدالت منتظر ۵۰۰ میلیارد تومان مپنا نیست چراکه این رقم مبلغ چندانی نیست که بخواهیم معطل آن شویم.

عبدالهی گفت: منتظر تصمیم شورای عالی بورس در خصوص تقسیم سود سهام عدالت هستیم و در اولین جلسه شورای عالی بورس این موضوع بررسی می‌شود.

در حالی که بسیاری از دارندگان سهام عدالت در انتظار دریافت سود دور اول سهام خود در آبان ماه ۱۴۰۳ بودند، برخی از شایعات حاکی از این است که ممکن است این سود دیگر به حساب آن‌ها واریز نشود.

گمانه‌زنی‌ها درباره عدم پرداخت سود سهام عدالت زمانی شدت گرفت که بهمن عبداللهی، عضو شورای عالی بورس، در پاسخ به این سوال که واریزی نخستین سودها در سال ۱۴۰۳ چه زمانی خواهد بود، بیان کرد: موضوع اصلی در مورد تقسیم سود سهام عدالت این است که این سود به حساب متقاضیان واریز نشود؛ زیرا با توجه به مبلغ کم آن، چندان برای مردم مفید نخواهد بود.

عبداللهی در ادامه گفت که «اکنون منتظر تصمیم شورای عالی بورس درباره تقسیم سود سهام عدالت هستیم و در اولین جلسه شورای عالی بورس این موضوع بررسی می‌شود.»

سهام-عدالت-یک

این سخنان در حالی بیان می‌شود، پیش از این گفته شده بود که دور نخست واریزی سود سهام عدالت با تاخیر در آبان ماه سال ۱۴۰۳ است و دور دوم طبق روال گذشته، اواخر سال و در اسفند ماه واریز می‌شود. پیش از این دلیل اصلی تاخیر در واریزی‌ها نبود منابع مالی عنوان شده بود؛ اما عبداللهی در این‌باره نیز گفت: تقسیم سود سهام عدالت منتظر ۵۰۰ میلیارد تومان مپنا نیست، چراکه این رقم مبلغ چندانی نیست که بخواهیم معطل آن شویم. اما این میزان را می‌توان برای سرمایه‌گذاری و خرید سهام دولت هزینه کرد تا با تقویت پرتفوی، سهامداران از منافع آن استفاده کنند؛ در حالی‌که اصل تقسیم سود کار عاقلانه‌ای نیست.

ین در حالی است که برخی از دارندگان سهام عدالت هنوز سود سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ را به‌طور کامل دریافت نکرده‌اند. بخشی از این سود سال گذشته طی دو مرحله در آذر و اسفند ماه واریز شد و مابقی آن قرار شد تا خرداد ۱۴۰۳ واریز شود که خلاف وعده‌ها، نه تنها در خرداد بلکه همچنان این اتفاق رخ نداده است.

آخرین مرحله واریز سود سهام عدالت به اسفند ۱۴۰۲ بازمی‌گردد که طی آن مرحله دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند.

نحوه مشاهده سهام عدالت با کد ملی در Sahamedalat.ir

به گزارش اندیشه معاصر، در حال حاضر که سهام عدالت آزاد شده و سهام‌داران می‌توانند آنها را به طور مستقیم مدیریت کنند، بسیاری از افراد در تلاشند تا در سامانه سجام ثبت نام کرده و کد سجام و کد بورسی خود را دریافت کنند. در این بخش از نمناک به بررسی چگونگی نحوه مشاهده دارایی سهام عدالت با استفاده از کد ملی و ورود به سامانه sahamedalat.ir پرداخته می‌شود.

با این روش می توانید تنها با وارد کردن کد ملی خود از آخرین وضعیت سهام عدالت خود مطلع شوید. افراد می توانند با ورود به سامانه سهام عدالت میزان دارایی خود را مشاهده کرده و ارزش سهام خود را ببینند و در صورت تمایل، به خرید و فروش سهام خود بپردازند. البته این امکان تنها برای ۶۰ درصد از سهام داران فراهم شده است که در آینده به بیشتر شدن این میزان پرداخته خواهد شد.

روش مشاهده دارایی سهام عدالت با کد ملی

برای انجام هر اقدامی در سامانه سهام عدالت، ابتدا باید به سایت سجام به آدرس sahamedalat.ir مراجعه کنید. سپس با کلیک بر روی گزینه “ورود به سامانه” و وارد کردن کد ملی و رمز عبور، وارد پنل کاربری خود شوید.

** یک نکته حائز اهمیت در این مورد این است که برای دسترسی به دارایی سهام عدالت با استفاده از کد ملی، شما باید ابتدا در سامانه سهام عدالت با آدرس اینترنتی samanese.ir، روش سهام داری مستقیم را انتخاب و برای مدیریت سهام خود ثبت نام کنید. در صورتی که روش سهام داری مستقیم را انتخاب نکرده باشید، نمی‌توانید از طریق این سامانه به دارایی سهام خود دسترسی پیدا کنید.

برای مشاهده دارایی سهام عدالت با استفاده از کد ملی، در مرحله اول به آدرس sahamedalat.ir مراجعه کنید تا وارد صفحه استعلام و آزادسازی سهام عدالت شوید. سپس، بر روی گزینه “مشاهده دارایی سهام عدالت” کلیک کنید.

در مرحله بعدی، باید کد ملی خود را که در سامانه سهام عدالت ثبت کرده‌اید، وارد کنید و بر روی گزینه “دریافت پیامک اعتباری سنجی” کلیک کنید.

در مرحله بعد، باید کد امنیتی را که بصورت تصویری برایتان نمایش داده میشود را وارد کرده و در نهایت روی گزینه تایید کلیک کنید.

سپس باید کد اعتبار سنجی که به شماره تلفن همراه شما ارسال شده است را وارد کرده و روی گزینه “ورود” کلیک کنید.

در مرحله آخر، شما می‌توانید ارزش سهام عدالت خود و نام دارایی‌های خود را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که این مبلغ یک مبلغ کاملاً به‌روز بوده که در سامانه دارایی سهام عدالت نمایش داده می‌شود.

در صفحه اصلی پنل کاربری، با کلیک بر روی گزینه “مشاهده دارایی”، اطلاعات دارایی سهام عدالت خود را مشاهده خواهید کرد. اطلاعاتی که شامل تعداد سهام، مبلغ سهام و ارزش کل دارایی سهام عدالت شماست. همچنین، در صورت تمایل به خرید یا فروش سهام، با کلیک بر روی گزینه “ثبت سفارش خرید/ فروش” می توانید به سادگی سفارش خود را ثبت کنید.

استعلام سهام عدالت samanese.ir

سهام عدالت تنها به افراد خاصی تعلق گرفته است. در صورتی که افراد قصد دارند که از وجود سهام خود مطلع شوند، می بایست که ابتدا به سایت سهام عدالت به نشانی اینترنتی samanese.ir وارد شوند. پس از ورود به این سایت، از شما درخواست می شود که یک سری اطلاعات را وارد کنید که اولین اطلاعات مورد نیاز، وارد کردن کد ملی می باشد. با وارد کردن کدملی می توانید از وضعیت سهام عدالت خود مطلع شده و استعلام آن را بگیرید.

ابتدا وارد سایت سهام عدالت شده به نشانی اینترنتی samanese.ir شده و مطابق تصویر زیر بر روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید تا به سامانه اصلی سهام عدالت وارد شوید. در ادامه مقررات سامانه گفته شده را به دقت مطالعه کرده و بر روی گزینه ” مطالب فوق را مطالعه نموده ام و می پذیرم ” کلیک و گزینه ادامه را انتخاب نمایید.

در ادامه باید کد ملی شخص سهامدار را با صفر های اول شماره به صورت کامل و بدون خط تیره ( ۱۰ رقمی ) وارد نمایید.در صورتی که کد ملی شما در سامانه سهام عدالت وجود داشته باشد، شما می توانید به سایت سهام عدالت وارد شوید. در غیر این صورت با پیغام کد ملی در سامانه وجود ندارد، مواجه خواهید شد که این پیغام به این معنی می باشد که با کد ملی شما در فهرست سهام داران هیچ سهام عدالتی ثبت نشده است.

سامانه ستاره توثیق سهام سامانه ای است که در آن امکان توثیق سهام برای دریافت وام و تسهیلات بانکی فراهم شده است.

منبع: اندیشه معاصر
کدخبر: 339714

ارسال نظر

 

آخرین اخبار