|

ایران بلیط امارات را پاره کرد | قدم بزرگ در بوموسی برداشته شد

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: هدف ما این است که در بوموسی، ساختمان‌ها از نظر معماری و طراحی متناسب با فرهنگ ایران و مردم بومی این جزیره باشند. برای توسعه جزیره و خروج از وضعیت فعلی، در نظر داریم معماری‌ای را اجرا کنیم که تمامی الزامات و استانداردهای لازم را رعایت کند.

اقتصاد ایران بلیط امارات را پاره کرد | قدم بزرگ در بوموسی برداشته شد

ارسلان مالکی‌پور، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به سفر پانزدهم آبان ماه وزیر راه و شهرسازی به جزیره بوموسی و آغاز عملیات ساخت ۱۱۰ واحد مسکونی در این جزیره، اعلام کرد: با توجه به اینکه این پروژه مسکونی ویژه بومیان بوموسی است، تصمیم داریم مسابقه‌ای برای طراحی معماری این پروژه برگزار کنیم. تمامی متخصصان و طراحان می‌توانند در این مسابقه شرکت کرده و طرح برتر پس از ارزیابی، به مرحله اجرا در خواهد آمد.

وی با بیان اینکه معیارهای مهم و اصلی این مسابقه استفاده از فناوریهای نوین و انرژی‌های تجدیدپذیر، معماری ایرانی - اسلامی و استفاده از نمادهای ملی هستند، ادامه داد: به دنبال این هستیم که در بوموسی ساختمان‌ها از لحاظ معماری و طراحی در شان ایران و بومیان این جزیره باشد و برای توسعه این جزیره و خروج آن از این وضعیت موجود درصدد هستیم یک معماری با رعایت همه الزامات و استانداردها به اجرا برسد از این رو از تمام معماران کشور دعوت می‌شود که در طراحی‌های خود را ارایه دهند و گروه داوری بهترین طرح برای ساخت و ساز انتخاب خواهد کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ساخت خانه در بوموسی محدود به ١١٠ واحدی که ساخت آن آغاز شده، نخواهد شد، گفت: ساخت ١١٠ واحد شروع شده که این عدد خانه سازی در فاز اول اجرا خواهد شد. میزان ساخت واحد‌های مسکونی در فاز دوم، به میزان استقبال بستگی دارد و همزمان با اجاز فاز اول، فازهای بعدی برنامه‌ریزی خواهد شد.

مالکی‌پور با بیان اینکه خانه‌سازی‌ها در بوموسی قطعا با خدمات شهری خواهد بود، افزود: هر سرانه‌ای که نیاز مردم این جزیره باشد از جمله مدرسه، فضای فرهنگی و درمانی و ... در این منطقه ساخته خواهد شد. ساخت این امکانات شهری با انتخاب طرح برتر مشخص خواهد شد و طرح مشخص می‌کند که این جزیره به چه میزان سرانه نیاز دارد و باید چقدر فضای سبز و فضای مسکونی، تجاری و ... لحاظ شود. پس از انتخاب طرح برتر خدمات شهری هم به اجرا می‌رسد.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن همچنین درباره آخرین وضعیت ساخت مسکن کارگران اظهار داشت: در پروژه ساخت مسکن کارگران تا ٢٠٠ هزار واحد مسکونی در نظر گرفته شده که این اراضی به کارفرمایان داده می‌شد که صرفا برای ساخت کارگران آن صنایع و شرکت‌های تولیدی مورد استفاده قرار بگیرد و تا به امروز تخصیص زمین به عدد ٢٠٠ هزار واحد نزدیک شده‌است.

حسن-پور

طرح این موضوع مضحک است

شهباز حسن پور بیگلری در خصوص ادعای اخیر وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت مسکن در جزیره بوموسی برای تقابل با ادعای اخیر کشور امارات گفت: به باور من، طرح این موضوع از سوی مسئولان وزارتخانه به غایت مضحک و بیهوده است. جزایر سه گانه در مالکیت جمهوری اسلامی ایران بوده، هست و خواهند بود و ما بر سر این موضوع با هیچ کشوری تعارف نداریم. این گونه ادعاها که هر چند سال یک بار از سوی برخی فرصت طلبان مطرح می شود، هیچگونه اعتباری در جوامع بین الملل ندارد و از این بابت مردم ما نباید نگرانی داشته باشند.

او ادامه داد: من در گذشته نیز بر این موضوع تاکید کردم و کماکان بر این باور هستم که همراهی برخی نهادها نظیر اتحادیه اروپا، نمی‌تواند کشورهای همسایه را به خواسته نامشروعشان برساند. گاهی برحسب شرایط داخلی و در راستای کمک به تبلیغات انتخاباتی برخی حزب ها در کشورهای همسایه، چنین اظهارات بی‌اساسی شنیده می شود که از نظر من فاقد وجاهت قانونی است و جزایر سه گانه تا ابد در مالکیت جمهوری اسلامی ایران باقی خواهند ماند.

حسن پور افزود: البته گاهی مطرح سازی این موارد از سوی اماراتی ها برای آزمودن ما می باشد، از این جهت که میزان حراست و پاسداری ما از آب و خاکمان را آزمایش کنند و واکنش ملت و حاکمیت را بسنجند. من بر این عقیده هستم که نیازی به ساخت واحد مسکونی در این مناطق نیست و وزارت راه و شهرسازی بایستی در پی راه حل های بهتری باشد. درهرصورت این نوع اظهارات هر از چند گاهی از سوی برخی کشورها مطرح می شود و بیش از آنکه یک گزاره جدی برای ما و جهانیان باشد، اسباب مضحکه و آبروریزی را برایشان ایجاد می کند.

وزارت-راه-و-شهرسازی-1

منبع: ایلنا
کدخبر: 341249

ارسال نظر