|

زلزله ۷ ریشتری در بازار مسکن | متقاضیان‌ مسکن ملی به سیم آخر زدند

کارشناس سیاست‌گذاری مسکن اظهار کرد: عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت، موجب شده تا متقاضیان نهضت ملی مسکن به فکر انصراف از پروژه باشند که این موضوع آینده بازار مسکن را تهدید می‌کند.

اقتصاد زلزله ۷ ریشتری در بازار مسکن | متقاضیان‌ مسکن ملی به سیم آخر زدند

هاشم توکلی، کارشناس سیاست‌گذاری مسکن، با اشاره به نامه اخیر نمایندگان مجلس درباره افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان، اظهار کرد: این تصمیم می‌تواند همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت را تسهیل کند. وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در ماه‌های اخیر از سوی بانک‌ها به شدت کند شده، افزود: این مسئله روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

وی ادامه ‌داد: تسهیلات‌ ساخت‌ مسکن یکی‌از مهم‌ترین اقداماتی است که زمینه ساز تسریع در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن می‌شود و همین امر در آینده می‌تواند به اجرای قانون جهش تولید مسکن منجر شود.

او بیان کرد: طبق قانون جهش تولید مسکن باید بانک‌ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، اما متاسفانه‌بانک‌هابه این قانون پشت پا زده‌اند.

توکلی با بیان اینکه امیدواریم با اعطای این نامه به رئیس جمهور راه برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن فراهم شود گفت:از ۱۵ بانک تنها یک یا دو بانک اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کرده‌اند و همین امر باعث شده که سازندگان دیگر انگیزه‌ای برای ادامه کار نداشته باشند.

وی توضیح داد: سالانه باید طبق قانون جهش تولید مسکن یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود که اجرای این طرح هم تنها منوط به پرداخت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی است که فعلا متوقف شده است.

کارشناس سیاست گذاری مسکن با اشاره به اینکه تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی در جلسه شورای عالی مسکن به تصویب رسیده است‌، گفت:بانک‌ها نباید بهانه‌تراشی‌کنند چراکه  افزایش تسهیلات باعث می‌شود که پروژه‌های مسکن ملی دوباره جان تازه‌ای بگیرند و زمینه برای رونق بازار مسکن فراهم می‌شود.

توکلی با یادآوری این موضوع که هنوز با گذشت بیش از ۵ ماه از مصوبه شورای عالی مسکن هنوز این آئین نامه از سوی بانک مرکزی به بانک‌های عامل ابلاغ نشده است گفت: بانک مرکزی هنوز این وام را به بانک‌های عامل ابلاغ نکرده و این موضوع سبب شده که مردم، به خصوص متقاضیان ساخت و ساز، بلاتکلیف شوند و حتی بسیاری از آنها به فکر انصراف از پروژه باشند.

او بیان کرد: باید بتوانیم بانک‌ها را از بنگاه داری دور کنیم و این امر تنها از طریق همکاری دولت و بانک مرکزی امکان پذیر می‌شود در نتیجه اگر بانک‌ها به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اقدام کنند متقاضیان انگیزه بیشتری برای پرداخت آورده های خود پیدا می‌کنند.

بانک-مرکزی-دو

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 341916

ارسال نظر

 

آخرین اخبار