|

معرفی عامل اصلی گرانی خانه | آقای پزشکیان منتظر چه هستی؟

یک کارشناس بازار مسکن اظهار داشت که ورود بانک‌ها به حوزه معاملات ملکی باعث افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن شده است، به‌طوری که این فعالیت‌ها تورمی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد در قیمت املاک ایجاد کرده است. وی تأکید کرد که دارایی‌های بانک‌ها باید به‌جای ورود به بازار سوداگری، به سمت تأمین نیازهای مصرفی و حمایت از تولید مسکن هدایت شوند.

اقتصاد معرفی عامل اصلی گرانی خانه | آقای پزشکیان منتظر چه هستی؟

سید منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، با اشاره به تأثیر فعالیت‌های بانکی در خرید و فروش املاک، اظهار کرد که این روند موجب افزایش قیمت مسکن در بازار مصرفی شده است. وی توضیح داد که بانک‌ها متوجه شدند که با خرید و انباشت املاک و دارایی‌های غیرمنقول، نظیر ملک و آپارتمان، می‌توانند دارایی‌های خود را افزایش دهند و به این ترتیب اعتبار بیشتری جذب کنند. به گفته غیبی، روند خرید و فروش و انباشت املاک توسط بانک‌ها، به‌ویژه از زمان دولت‌های نهم و دهم و با افزایش تعداد بانک‌ها تحت عنوان بانک‌های قرض‌الحسنه، به دنبال تقویت اعتبار این مؤسسات بوده است.

سید منصور غیبی کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه خرید و فروش ملک توسط بانک‌ها موجب گران شدن مسکن در بازار مصرفی شد، گفت: بانک‌ها به این موضوع پی بردند که می‌توانند از طریق انباشت فیزیکی و اموال غیرمنقول مانند ملک و آپارتمان دارایی‌های خود افزایش دهند، به عبارت دیگر بانک‌ها با افزایش این دارایی‌ها می‌توانند، اعتبار جذب کنند. در نتیجه خرید، فروش و انباشت دارایی بانک‌ها به‌ویژه از دولت نهم و دهم با افزایش بانک‌ها تحت عنوان بانک‌های قرض‌الحسنه به دنبال جذب و افزایش اعتبار خود بودند.

وی افزود: بانک‌ها برای افزایش اعتبار خود شروع به خرید ملک به عنوان پشتوانه و دارایی بانک کردند که به یکباره تقاضا در بازار مسکن افزایش یافت و موجب گرانی مسکن شد. البته در پی این افزایش قیمت در بازار مسکن، ملک به عنوان یک کالای تجاری - سرمایه‌ای شناخته شد و از معنای اصلی خود کالای مصرفی بود، فاصله گرفت.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه فعالیت بانک‌ها در حوزه مسکن موجب افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصد ملک در بازار مسکن شد، گفت: دارایی بانک‌ها باید به جامعه مصرفی و تولید مسکن اختصاص یابد تا میزان عرضه و تقاضا در بازار مسکن به تعادل برسد، تعادل میان عرضه و تقاضای مسکن یکی از معیارهای کاهش قیمت ملک در بازار خواهد بود.

غیبی در پایان تاکید کرد: دولت باید هرچه سریع‌تر برنامه‌های مسکنی خود را تدوین کند، تا بتواند قدرت کنترل کردن بازار مسکن را در دست بگیرد. طی یک دهه اخیر بانک‌ها به سپرده مشتریان خود تا متوسط ۳۰ درصد سود بانکی دادند و با سپرده‌ها حجم زیادی ملک و املاک خریداری کردند، این روند نقطه عطفی برای گرانی مسکن بود، به عبارت دیگر سیاست گران شدن ملک در پی خرید مسکن توسط بانک‌ها در کشور شکل گرفت.

افزایش-قیمت-مسکن

منبع: مهر
کدخبر: 344224 سهیل مافی

ارسال نظر