|

کمپانی آمریکایی به خاک سیاه نشست

بررسی صورت‌های مالی فورد نشان می‌دهد که این شرکت در سال ۲۰۲۴ با ضرر هنگفت ۵.۱ میلیارد دلاری دست و پنجه نرم کرده که رقم بالایی است. همچنین مدیران این کمپانی تأکید داشته‌اند که سال جاری به مراتب بدتر خواهد بود و پیش‌بینی می‌کنند که ضرر آن‌ها در انتهای سال، ۵ تا ۵.۵ میلیارد دلار باشد. البته فورد قصد تسلیم شدن ندارد و به آینده خوشبین و امیدوار است.

اقتصاد

دولت‌ ها به دنبال حذف خودروهای درون سوز و بنزینی و جایگزین کردن آن‌ها با ماشین‌ های برقی هستند، اما آمارها نشان می‌دهد که مشتریان علاقه زیادی به خودروهای الکتریکی که امروزه تولید می‌شود ندارند. برای مثال اتحادیه اروپا به خودروسازان هشدار داده تا سال ۲۰۳۵ مهلت دارند که خودروهای بنزینی و گازوئیلی را حذف کنند، اما آیا این اتفاق رخ می‌دهد؟

خودروسازان علاقه زیادی به تولید خودروهای برقی ندارند، زیرا هزینه‌های تولید چنین محصولاتی بالا و سود عملیاتی آن‌ها کم است. علاوه بر این، قیمت آن‌ها در مقایسه با مدل‌های درون سوز بالاتر بوده و همین باعث می‌شود تا مشتریان سراغ خرید خودروهای برقی نروند. شاید پیش خودتان بگویید که پس شرکت تسلا چطور سود می‌کند؟

خودرو-برقی

مشکل فورد با تولید خودروهای برقی

کمپانی تسلا تا سال ۲۰۲۰ میلادی هیچ سودی از فروش تولیدات خود نمی‌کرد و همین چند ماه قبل هم گروه بزرگ جنرال موتورز آمریکا اعلام کرد که پس از سال‌ها تلاش، تازه به سودآوری رسیده است. فورد اخیرا مدعی شده که سال ۲۰۲۵ را با شرایط سخت و دشواری سپری می‌کند.

بررسی صورت‌های مالی فورد نشان می‌دهد که این شرکت در سال ۲۰۲۴ با ضرر هنگفت ۵.۱ میلیارد دلاری دست و پنجه نرم کرده که رقم بالایی است. همچنین مدیران این کمپانی تأکید داشته‌اند که سال جاری به مراتب بدتر خواهد بود و پیش‌بینی می‌کنند که ضرر آن‌ها در انتهای سال، ۵ تا ۵.۵ میلیارد دلار باشد. البته فورد قصد تسلیم شدن ندارد و به آینده خوشبین و امیدوار است.

تا به امروز فورد مدل e بازدهی مناسبی نداشته، اما با همین اوضاع، میزان فروش خودروهای برقی فورد در آمریکا با رشد ۳۴.۸ درصدی مواجه شده و ۹۷.۸۶۵ دستگاه خودرو الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به فروش رسیده است. از طرفی فورد موفق شده میزان فروش محصولات هیبریدی خود را ۴۰ درصد نسبت به بازه مشابه سال قبل افزایش دهد و از آستانه ۱۸۷ هزار دستگاه خودرو عبور کند.

علیرغم مثبت بودن روند رشد محصولات برقی و هیبریدی، عمده فروش این شرکت آمریکایی مربوط به ماشین‌های درون سوز یا بنزینی بوده است. رشد ۰.۲ درصدی خودروهای بنزینی نسبت به سال ۲۰۲۳ و فروش ۱.۷۹ میلیون دستگاهی، فورد را همچنان سرپا نگه داشته است. فورد سری F موفق شد سال گذشته را با لقب پرفروش‌ترین پیکاپ آمریکایی به اتمام برساند.

به گفته رئیس شرکت فورد، مشکلات خودروهای برقی بزرگ و حل نشدنی هستند و فناوری خوبی برای یدک کشی ندارند، زیرا باتری آن‌ها بیش از حد بزرگ است. یکی دیگر از مشکلات ماشین‌های الکتریکی که جیم فارلی به آن‌ها اشاره کرده، آیرودینامیک و وزن بالای آن‌ها در مقایسه با مدل‌های بنزینی است. در واقع برای اینکه توان پیمایشی چنین محصولاتی افزایش یابد، باید از باتری‌های بزرگ‌تر استفاده شود.

فورد

برنامه‌های فورد برای آینده

یکی از برنامه‌های مهم شرکت فورد که از سال ۲۰۲۴ آغاز شده، توسعه یک پلتفرم اقتصادی جدید به منظور طراحی و تولید ماشین‌های برقی ارزان قمیت است. خودروهایی که روی این پلتفرم سوار می‌شوند، رقبای خوبی برای ماشین‌های تسلا و برندهای چینی مثل بی وای دی خواهند بود. برنامه هیجان انگیز دیگری که فورد پیگیری می‌کند، توسعه سیستم افزایش دهنده توان پیمایش یا EREV است که پیشرانه بنزینی را در نقش ژنراتور تأمین کننده شارژ باتری به کار می‌گیرد.

سال گذشته دیدیم که فورد برنامه تولید و عرضه شاسی بلند برقی سه ردیفه خود را در سال ۲۰۲۴ لغو کرد و وعده داد که تا سال ۲۰۲۷ وارد بازار شود، اما کمی بعد به این نتیجه رسید که به کلی این پروژه منتفی شود. تصمیم فورد برای لغو این شاسی بلند برقی، ۱.۹ میلیارد دلار هزینه روی دست شرکت گذاشت. جان لاور مدیر مالی ارشد فورد در خصوص این پروژه گفته بود:

«ما به کلاس‌های خودرویی مختلف و رقبا و نیازهای مشتریان نگاه می‌کنیم تا بتوانیم ابعاد باتری‌های موردنیاز خودروها را به دست بیاوریم. با در نظر گرفتن ساختار هزینه‌ای و قیمت گذاری و تمامی این موارد، باز هم موفق نمی‌شویم خودرویی تولید کنیم که در یک سال ابتدایی سودآوری داشته باشد.»

 

منبع: گجت نیوز
کدخبر: 346877 امیر خیرخواهان

ارسال نظر