در گفتوگوی گسترشنیوز با رئیس اتحادیه اغذیهفروشان مطرح شد:
ساندویچی چقدر سرمایه میخواهد؟ + جدول رهن و اجاره
حریم صنفی باعث شده است که تعداد اغذیهفروشیهای تهران به نقطه اشباع برسد.
گسترشنیوز: وضعیت کسبوکار اغذیهفروشیهای چگونه است؟ آیا سرمایهگذاری در این حوزه، سودآور است؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود با رئیس اتحادیه اغذیهفروشان و مواد غذایی به گفتوگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
تهران به اشباع رسیده است
رئیس اتحادیه اغذیهفروشان و مواد غذایی اظهارکرد: تهران از نظر تعداد واحدهای اغذیهفروشی به وضعیت اشباع رسیده است. حذف حریم صنفی باعث شده که تعداد واحدها، بیشازحد افزایش یابد. متاسفانه بعضی از افراد، بدون آنکه اطلاع و آگاهی چندانی از این حرفه و ریزهکاریهای آن داشته باشند به آن وارد میشوند. آنها مدت کوتاهی کار میکنند و بعد از کلی ضرر، به کار خود پایان میدهند. از طرف دیگر گرانی و کاهش قدرت خرید مردم هم به رکود منجر شده و روی وضعیت این کسبوکار، تاثیر گذاشته است.
رهن و اجاره چندان افزایش نیافته است
اسدالله احمدی شهریور در ارتباط با نرخ رهن و اجاره در اغذیهفروشیها اظهارکرد: وضعیت رهن و اجاره واحدهای تجاری در مقایسه با سال گذشته در بیشترین حالت حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است. در بعضی از موارد هم، هیچ افزایشی نداشتهایم. دلیل کاهش اندک واحدهای تجاری هم به بالا بودن تعداد مغازهها در شهر تهران مربوط میشود. نرخ فروش واحدها هم افزایش چندانی نداشته است.
رقابت تنگاتنگ است
رئیس اتحادیه اغذیهفروشان در پاسخ این سوال که «آیا ورود و سرمایهگذاری در حوزه اغذیهفروشی را منطقی میدانید؟» اظهارکرد: توصیه من به علاقهمندان این شغل آن است که اگر به این حرفه، علاقه ندارند به آن وارد نشوند. از طرف دیگر فرد باید ماهر و مطلع باشد چون رقابت در صنف ما، تنگاتنگ است و کسی که بهاندازه کافی وارد نباشد بهسرعت حذف میشود. از طرف دیگر باید دانست که کار سخت و طاقتفرساست. ساعات کاری بسیار زیاد است و فرد باید تمام مدت، سرپا باشد.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: آموزشهای اتحادیه از کانال اتاق اصناف انجام میشود. متقاضیان پروانه کسب باید بعد از ثبتنام به مدت سه روز در کلاس اتاق اصناف شرکت خواهند کرد. در این دوره فشرده، نکات مغازهداری به آنها آموزش داده میشود و علاوه بر این با موضوعات و مسائل مربوط به بهداشت و مالیات و دارایی آشنا میشوند.
سرمایه لازم برای راهاندازی اغذیهفروشی
احمدی شهریور در رابطه با هزینههای راهاندازی و تجهیز یک واحد اغذیهفروشی گفت: درحالحاضر، سرمایه لازم به موقعیت، متراژ و نوع دستگاههای استفادهشده، بستگی دارد. نرخ دستگاههای ایرانی و خارجی هم بهنوبه خود تفاوت دارد. اگر همه عوامل را کنار هم بگذاریم اکنون راهاندازی یک مغازه ۲۰ متری حداقل به ۳۰۰ میلیون سرمایه نیاز دارد.
وی در پایان افزود: یکی از بزرگترین مشکلات ما بحث بیمه است. بسیاری از کارگران اغذیهفروشیها، فصلی هستند و مسئولیت بیمه آنها با خود کارفرماست. متاسفانه بسیاری از صاحبان واحدهای صنفی به علت بالا بودن نرخ بیمه، نیروهای خود را بیمه نمیکنند. چهخوب است که نرخ بیمه کاهش یابد که هم میزان اشتغالزایی بالا برود و هم کارگر از مزایای بیمه بهرهمند شود. از طرف دیگر سنگین بودن مالیات تعیینشده باعث گلهمندی بسیاری از همکاران شده است. اداره دارایی همهساله، مالیات را افزایش داده است اما باید به این نکته توجه داشت که واحدهای صنفی بعضی سالها در شرایط سختی به سر میبرند و باید شرایط و وضعیت اقتصادی آنها را هم در نظر گرفت. آخرین افزایش مالیات ۱۵ درصد بوده است.
در ادامه میتوانید نرخ رهن و اجاره در بعضی نقاط شهر تهران را مشاهده کنید.
ارسال نظر