|

بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری را بشناسید

نماینده مردم تهران در مجلس پتروپالایشگاه‌ها را بهترین محمل برای سرمایه‌گذاری مردمی دانست و گفت: بهتر است مجموعه نقدینگی سرگردان در جامعه را به سمت سرمایه‌گذاری کلان در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی سوق داد.

انرژی بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری را بشناسید

 مالک شریعتی نیاسر در خصوص چگونگی توسعه پتروپالایشگاه‌ها، توضیح داد: اگر عزم دولت برای توسعه پتروپالایشگاه‌ها جدی باشد باید وارد میدان شده و با بورسی کردن شرکت‌های مذکور، اعتماد مردم را جلب کند، اینگونه می‌توان نقدینگی هنگفتی که در جامعه سرگردان است به سمت پتروپالایشگاه‌ها سوق داد.

تامین ۷۰ درصد فناوری‌های مورد نیاز صنعت پتروپالایشگاه در کشور

 نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فاز سوم ستاره خلیج‌فارس کاملا ایرانی ساخته شده و بیش از ۷۰درصد فناوری‌های مورد نیاز در صنعت پتروپالایشگاه در داخل کشور وجود دارد، افزود: از آنجا که مجموعه سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز غالبا ریالی است، می‌توان با سرمایه‌گذاری ریالی تا ۸۰ درصد بودجه مورد نیاز جهت توسعه پتروپالایشگاه‌ها را تامین کرد.

وی با تاکید بر اینکه پتروپالایشگاه‌ها بهترین محمل برای سرمایه‌گذاری مردمی هستند، اظهار کرد: بهتر است مجموعه نقدینگی سرگردان در جامعه - که هر چند وقت یکبار به بازارهای کاذب مسکن، خودرو، طلا و ارز حمله می‌کند- را به سمت سرمایه‌گذاری کلان صنعت نفت و گاز و پتروشیمی سوق داد.

شریعتی نیاسر اضافه کرد: دولت می‌تواند با استفاده یا کسب مجوزهای قانونی از مجلس با حمایت‌هایی از جانب خود همچون انتشار اوراق و یا عرضه سهام اولیه بورسی، سرمایه‌های مردمی و نقدینگی‌های سرگردان در جامعه را جذب توسعه پتروپالایشگاه‌ها کرده و با کنترل تورم، مانع از التهاب بازارهای دیگر شود که در ادامه نیز مردم نیز سود خواهند برد.

مالک شریعتی نیاسر به دلایل عدم رونق صنایع پایین دستی پتروشیمی اشاره کرد و گفت: با توجه به رانتی بودن بخشی از خوراک پتروشیمی‌ها به نسبت بخش صادراتی و واقعی نبودن خصوصی‌سازی در آن‌ها، محصولات‌شان به سمت محصولاتی با ارزش افزوده بالا نمی‌رود، یعنی بیشتر شرکت‌های پتروشیمی ظاهرا خصوصی شده‌اند اما عمدتا سهام‌داران‌شان نهادهای عمومی یا صندوق‌های بازنشستگی هستند لذا به تولید محصول اولیه کفایت می‌کنند در حالی که زنجیره‌ ارزش محصولات پتروشیمی بسیار گسترده است و اگر در عمق زنجیره ارزش گسترش پیدا کند ده‌ها برابر امکان رشد قیمت و ارزش‌افزوده دارند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان شواهدی درخصوص عدم رغبت شرکت‌ها جهت سرمایه‌گذاری در بخش صنایع پایین دستی پتروشیمی‌ها، توضیح داد: در عسلویه یک زمینِ بسیار مرغوب به صنایع پایین‌دستی پتروشیمی اختصاص پیدا کرده است اما شرکت‌های پتروشیمی به دو دلیل هیچ رغبتی برای برپا کردن صنایع پایین دستی در آنجا ندارند.

وی نخستین دلیل بی‌رغبتی شرکت‌ها برای برپا کردن صنایع پایین‌دستی را خصولتی بودن آنها عنوان کرد و توضیح داد: از آنجا که عموم شرکت‌ها واقعا خصوصی نیستند مدیران آنها انگیزه‌ای برای تاسیس واحدهای جدید ندارند و به کسب سود اولیه ناشی از فروش "محصولات مادر" در بازارهای بین‌المللی رضایت می‌دهند اما اگر واحدهای پایین دستی تاسیس شوند، اشتغال‌زایی و سود بیشتری به دنبال دارد. دوم اینکه؛ محل انتخاب شده به دلیل دور بودن از بازار مصرف نهایی داخلی یعنی مراکز جمعیتی چندان مناسب نیست.

منبع: خانه ملت
کدخبر: 103762

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین