|

بازار نفت روی ریتم کند

روند بازیابی توازن بازار نفت در چند ماه گذشته که از محدودیت عرضه تولیدکنندگان کاسته شده و احیای مصرف در ابتدای سه ماهه سوم سال کندتر از حد انتظار بوده، آهنگ آهسته تری پیدا کرده است.

انرژی بازار نفت روی ریتم کند

اعضای اوپک و شرکایشان در گروه اوپک پلاس نشانه هایی از کاهش پایبندی به کاهش تولیدی که در آوریل با آن موافقت کرده بودند، نشان داده‌اند. اوپک پلاس مدام درگیر مذاکره در خصوص مازاد تولید چندین کشور عضو این گروه به دلایل متعدد، تاکید بر ضرورت کاهش تولید جبرانی در آینده و درخواستها برای معافیت از کاهش تولید بوده است.

همزمان با ضعیف شدن حس ضرورتی که در ابتدای بحران بازار نفت وجود داشت و تولیدکنندگان را به موافقت با پیمان کاهش تولید ترغیب کرده بود، پایبندی به این پیمان سست شده است. از سوی دیگر مصرف به سرعتی که چند ماه پیش انتظار می‌رفت زیرا بحران ویروس کرونا مهارناپذیر مانده و اقتصادهای بزرگ با خیل گسترده بیکاری مواجه شده‌اند.

توازن میان تولید و مصرف جهانی که پیش‌بینی می‌شد با کمبود قابل توجه عرضه روبه‌رو شود اکنون انتظار می‌رود حداقل در آینده نزدیک همچنان دچار مازاد عرضه بماند.

دورنمای در حال تغییر توازن تولید و مصرف در قیمتهای معاملات آتی و بازار فیزیکی منعکس شده و برخی از سرمایه‌گذاران موسسه‌ای بزرگ با پیش‌بینی کاهش قیمتها، شمار معاملات فروش را در بازار افزایش داده‌اند.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اظهار کرده که تقاضای جهانی برای نفت امسال تحت تاثیر پیامدهای شیوع کووید ۱۹ به میزان ۹ تا ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داشت که این پیش‌بینی مطابق با گزارش ماه گذشته اوپک است که کاهش تقاضای جهانی برای نفت به میزان ۹.۰۶ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ را پیش‌بینی کرد. با این حال وی اعلام کرد روسیه پیش‌بینی می‌کند با اخبار مربوط به تولید واکسن کووید ۱۹ که باعث احیای اقتصادی می‌شود، میانگین قیمت هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۱ به ۵۰ تا ۵۵ دلار خواهد رسید.

با وجود تلاشهای اوپک پلاس برای تاکید بر پایبندی، فضای بازار به میزان چشمگیری تیره شده و سرمایه‌گذاران نسبت به توانایی این پیمان برای کاهش سطح ذخایر نفت به میزان کافی در مواجهه با تبعات دنباله دار پاندمی ویروس کرونا بدبینی بیشتری پیدا کرده‌اند.

قیمت نفت امریکا هفته گذشته در واکنش به نگرانیهای فزاینده نسبت به دورنمای تقاضا و سقوط بازارهای سهام برای نخستین بار از ژوئن به پایین ۴۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 120518

اخبار مرتبط

ارسال نظر

 

آخرین اخبار