عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با گسترشنیوز؛
سیاست فعلی بانک مرکزی تبعات جبرانناپذیری دارد
آقاپور علیشاهی گفت: بانک مرکزی بهعنوان وظیفه نظارت، سختگیرانه رفتار میکند و اگر این موضوع به همین منوال باقی بماند در آینده تبعات جبرانناپذیری به اقتصاد کشور وارد میکند.
گسترش نیوز: معصومه آقاپور علیشاهی عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در مورد راههای تأمین درآمد واحدهای تولیدی در شرایط تحریمی کنونی، اظهار کرد: ایران در مقایسه با دیگر کشورها دارای مزیت نسبی در مقایسه با همسایگان اطراف خود است که همین امر موجب شکار بازار هدف آنها میشود.
آقاپور علیشاهی با تأکید بر اینکه کشورهای زیادی در مرز آبی و خاکی ایران وجود دارد، افزود: وجود چنین مزیتی میتواند بزرگترین فرصت برای یک تولیدکننده باشد چراکه با نیازسنجی صحیح و کشف خصوصیات بازار هدف میتوانند با کشورهایی همچون ترکیه رقابت کنند و درنهایت بازار هدف همسایگان را شکار کنند.
وی ادامه داد: افزایش ساختوساز در ارمنستان طی چند سال اخیر، مصرفی بودن بازار عراق و... حاکی از وجود فرصتهای بسیار برای صادرکنندگان و همچنین اقشار تحصیلکرده، است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای بیان کرد: درحالحاضر عرصه برای صنایعی همانند خدمات مهندسی، پتروشیمی، دانشبنیانها و... بسیار گسترده است که با استفاده از این فرصتها میتوان علاوه بر تأمین نیاز داخلی، صادرات و تولیدات خود را از جنبه کیفی و کمی تقویت کرد.
این نماینده مردم مطرح کرد: از طرفی باید به تقویت گردشگری کشور پرداخت چراکه علاوه بر اینکه بر درآمدهای ارزی کشور افزوده میشود، سبب رونق مشاغل زیادی میشود.
آقاپور علیشاهی معتقد است: بخش دولتی و بانکها توجه خوبی به بنگاههای اقتصادی دارند و با رعایت این فاکتورها میتوان از تنگناهای اقتصادی عبور کرد.
وی تشریح کرد: در کشورمان دارای نقاط قوت زیادی هستیم که با تقویت آنها میتوانیم ایران را به کشوری قدرتمندتر مبدل سازیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای عنوان کرد: اکنون شرایط بسیار مناسبی برای صادرات و کشت زنبورعسل وجود دارد. صادرات این صنعت دارای ارزشافزوده ۴۰۰ درصدی است. درنتیجه با تمرکز و تقویت چنین صنایعی، رتبه خوبی در جهان رقم خواهد خورد.
این نماینده مردم تصریح کرد: متأسفانه در دهههای گذشته تکیه زیادی بر درآمدهای نفت و مشتقات آن داشتهایم که همین امر باعث ضعف دیگر صنایع و ایجاد تنگنا درحالحاضر کشور شده است. ازاینرو با تمرکز بر انرژیهای تجدید پذیر میتوانیم زمینه را برای بازگرداندن "قدرت اقتصادی ایران" تلاش کنیم.
آقاپور علیشاهی در مورد سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا باوجود تحریمها و بحرانهای متفاوت آیا زمان برای جبران اشتباههای گذشته فراهم است؟ پاسخ داد: شاید اگر کمی زودتر به این نکته میرسیدیم میتوانست کمک بیشتری به شرایط فعلیمان کند اما نمیتوان بهاصطلاح دست روی دست گذاشت و بالاخره باید حرکت را از نقطهای آغاز کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد ارزیابی سیاستهای بانک مرکزی در حمایت از تولیدکنندگان، اظهار کرد: گمان میکنم سختگیریهای بیشازحد باعث تضعیف بنگاههای اقتصادی شده است. پتروشیمیها و صنایع خودروسازی تحت حمایت دولت هستند بنابراین با مشکلی روبهرو نمیشوند اما شرایط کنونی برای بخش خصوصی بهقدری دشوار شده است که با مشقتهای زیادی به حیات خود ادامه میدهند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای تشریح کرد: بانک مرکزی باید از ابلاغ بخشنامههای مکرر و مملوء خود که عایدی به جزء آسیب به واحدهای تولیدی ندارد، دست بردارد.
این نماینده مردم بیان کرد: باید تولیدکنندگان را آزاد گذاشت تا بتوانند بهراحتی مواد اولیه موردنیاز خود را وارد کنند و به عبارتی آنها اختیار اداره کردن خود را داشته باشند.
آقاپور علیشاهی تصریح کرد: درحالحاضر سختگیریهای بانک مرکزی به بخش تولید، به خصوص بخش کوچک و متوسط آسیبهای زیادی وارد کرده است و تهدید و احتمال بیکاری را برای نیروی کار آنها به وجود آورده است.
این نماینده مردم معتقد است: بانک مرکزی بهعنوان وظیفه نظارت، سختگیرانه رفتار میکند و اگر این موضوع به همین منوال باقی بماند در آینده تبعات جبرانناپذیری به اقتصاد کشور وارد میکند.
وی با شاره به گله تولیدکنندگان و صادرکنندگان در خصوص تقسیم و تخصیص ارز، ابراز کرد: اعتراض بازرگانان و تولیدکنندگان بهحق است و معتقدم باید نرخ ارز آزادسازی شود. دولت باید دخالتهای خود را در تعیین نرخ و ایجاد مسیرهای گوناگون برای آن کاهش دهد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای در مورد چند نرخی شدن ارز، بیان کرد: شکلگیری بازار متشکل ارزی تا حد زیادی بازار ارز را سامان میدهد و اکنون باید منتظر چگونگی و کیفیت اجرا و نتایج آن باشیم.
آقاپور علیشاهی گفت: اکنون بستر فعالسازی بازار متشکل ارزی وجود دارد و باید باثبات نسبی بازار عملیاتی شدن آن پیشگرفته شود.
ارسال نظر