|

دفترچه راهنمای جادویی سهام عدالت

سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد. از میان اطلاعیه های منتشر شده چهار نکته مهم به نظر می رسد.تکلیف سود سهام سهامداران فوت شده، رقم واقعی سود، تکلیف افرادی که سود دریافت نکرده اندو مسیر راهنما سهامداران نکات کاربردی برای سهامداران است.

بورس

در سال ۱۳۸۵ با هدف افزایش عدالت اجتماعی در برخورداری از منابع دولت، سهام عدالت بین اقشار عمدتا کم در آمد جامعه توزیع شد. پس از آن و طی چند مرحله افراد بیشتری از این سهام بهره‌مند شدند و در نهایت نزدیک به ۴۹ میلیون ایرانی دارنده سهام عدالت شدند. بر اساس قوانین تصویب شده در زمان اجرای طرح سود سهام عدالت تا ۱۰ سال تحت عنوان هزینه مربوط به صدور این سهام مستهلک شد و در نهایت از سال ۹۶ سود دهی سالیانه سهام عدالت به مردم آغاز شد.

در ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، رهبر انقلاب، با در خواست حسن روحانی، رئیس‌جمهور مبنی بر آزادسازی سهام عدالت موافقت کرد. دارندگان سهام عدالت با مراجعه به سایت سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس می‌توانستند به دو روش مستقیم و غیر مستقیم سهام خود را در اختیار بگیرند. در روش مستقیم آزادسازی سهام عدالت و سهامداری، مالکیت و مدیریت سهام عدالت بدون هیچ گونه واسطه به خود فرد سهام دار منتقل می‌شود. در روش غیر مستقیم برای آزادسازی سهام عدالت مالکیت و مدیریت این سهام به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واگذار خواهد شد.

پرداخت نیمی از سود سهام عدالت به سهامداران

در ابتدای سال ۱۴۰۰ مرحله نخست توزیع سود سهام عدالت به میزان ۵۰ درصد از سود متعلق به هر سهام دار، در هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم به ۴۳ میلیون و ۶۵۰ هزار و ۶۱۸ نفر از سهام داران که پیشتر اطلاعات خود را در سامانه سجام ثبت کرده بودند، انجام شد. تعداد کل مشمولین سهام عدالت ۴۹ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۷۷۵ نفر است. سهام عدالت مجموعهای از سهام ۴۹ شرکت است که ۳۶ شرکت از آن‌ها در بورس حضور دارند و ۱۳ شرکت نیز در مسیر ورود به بازار سرمایه هستند.

افرادی که برگه ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت دارند ۱۹۷ هزار و ۸۲۳ تومان سود کرده‌اند که به صورت علی الحساب ۹۸ هزار و ۹۱۱ تومان به حساب آنان واریز شده است. کسانی که برگه یک میلیون تومانی دارند تقریبا دو برابر این رقم را به صورت علی الحساب دریافت کرده اند. سود پرداختی به دارندگان این میزان برگه ۳۷۱ هزار تومان تعیین شده است.

جدول پرداخت سود به سهامداران عدالت

پرداخت سود به هر سهامدار روش مستقیم، منوط به تملک وی نسبت به سهام شرکت سرمایه‌پذیر در روز برگزاری مجمع عمومی آن شرکت بوده و به تناسب آن میزان سهم، سود مقرر پرداخت می‌شود. همچنین، پرداخت سود به هر سهامدار روش غیرمستقیم، منوط به آن است که سهام شرکت سرمایه‌گذاری استانی را تا تاریخ ۲۵ اسفند ۹۹ در تملک خود داشته و نسبت به فروش آن اقدام نکرده باشد.

تکلیف پرداخت سود افراد فاقد شماره حساب

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درباره افرادی که اطلاعات حسابهای ایشان برای واریز سود سهام دردسترس نیست اعلام کرد: آن دسته از سهامدارانی که هنوز شماره حسابی را برای دریافت سود معرفی نکرده‌اند میتوانند از طریق ثبت نام در سامانه سجام به نشانی www. sejam. ir شماره حساب خود را اعلام یا از طریق مراجعه به سایت www. sahamedalat. ir مشخصات حساب خود را تکمیل کنند.

تلفن راهنما برای سهامداران عدالت

سمات در اطلاعیه دیگری با اشاره به اینکه برخی سهامداران عدالت پیامک وجه واریز دریافت نکرده بودند اعلام کرد با توجه به گستردگی عملیات واریز سود، پیامکهای اطلاع‌رسانی توسط شبکه بانکی به تدریج برای هموطنان ارسال خواهد شد. اما سهامداران می‌توانند مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه با شماره ۱۵۶۹ آماده راهنمایی و پاسخگویی به پرسشهای سهامداران در زمینه توزیع سود سهام عدالت و نحوه ثبت نام در سامانه‌های تعیین شده برای دریافت مشخصات هستند.

تکلیف سود سهام افراد فوت شده

بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار دارنده سهام عدالت در طول ۱۵ سال گذشته فوت کرده‌اند سود سهام این گروه، در حساب‌های آنان تا زمان تعیین تکلیف قانونی باقی خواهد ماند. عمده متوفیان سهام عدالت از استان تهران هستند.

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد برای تعیین تکلیف این تعداد سهام در حال فراهم کردن زیر ساختی است تا عملیات انتقال قهری سهام به وراث قانونی مشمولان سهام عدالت که فوت کرده‌اند با کمترین هزینه و حداقل نیاز به مراجعه حضوری به خصوص در شرایط شیوع کرونا صورت پذیرد.

بخشی از اقدامات فراهم شدن زیرساخت‌ها برای واگذاری الکترونیک این سهام به وراث است و بخشی دیگر پیوستن و لینک شدن دو ارگان و دستگاه قوه قضاییه و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است. طبق مصوبات، مالیات سهام عدالت وراث هم بخشیده شده است.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 161814

ارسال نظر