۳+۷ بورس را سبز می کند؟
این روزها بسته سیاستی ۳+۷ که به تصویب شورایعالی هماهنگی اقتصادی نیز رسیده موضوع اول صحبت های خانواده بازارسرمایه است، بسته ای که اجرای آن به زعم صاحب نظران بازار سرمایه، آثار مثبت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را به همراه دارد. کارشناسان بازار سرمایه در خصوص این بسته می گویند: ۳+۷ و مجموعه اقدامات مکمل آن به همراه قیمت های جهانی و معادلات سیاسی بین المللی به زودی مسیر بازار سرمایه را تغییر می دهند.
بهروز خدارحمی،در باره بسته پیشنهادی ۳+۷ گفت: تدوین بسته ۳+۷ امری ضروری بود و اجرای آن جهت پیکان شاخص بورس را تغییر می دهد. خدارحمی با تاکید بر اینکه تصمیمات جدید آثار مثبتی در بازار خواهد داشت، افزود: مسیر در پیش گرفته شده آثار مثبت میان مدت و بلند مدت دارد و در صورت سرعت عمل وزارت خانه ها و بانک مرکزی می توان امید داشت تا در کوتاه مدت نیز شاهد تاثیر آن باشیم.علاوه بر این، ۳+۷ از ضمانت اجرای بالایی برخوردار است، به این معنا که قوای سه گانه و شورایعالی هماهنگی اقتصاد کشور آن را تصویب کرده اند و همه نهادها ناچار هستند از آن تمکین کنند. وی ادامه داد: ماه ها است که درباره تزریق پول از صندوق توسعه ملی به بورس صحبت می شود اما هنوز اجرایی نشده و امیدواریم بندهای ۳+۷ در اسرع وقت اجرایی شود. وی خاطرنشان شد: شرایط بازار سرمایه، اخبار مثبت و ارزندگی سهام حاکی از آغاز رویه جدید در این بازار است.
حمیدرضا مهرآور، مدیرعامل کارگزاری بانک سامان، در خصوص بسته پیشنهادی برای بهبود فضای بازارسرمایه گفت: طرح بسته پیشنهادی برای بهبود فضای بازار نشان دهنده اهمیت بازارسرمایه برای مدیران و تصمیم گیران است. با اجرای مجموع بندهای این بسته شرایط بازار تغییر می کند اما در نظر داشته باشید که بهبود فضای بازارسرمایه نیازمند اجرا و اقدام فوری است و در این خصوص باید در اجرای ۳+۷ تعجیل کرد تا آثار تصمیمات اتخاذ شده، سریعتر برای مردم و سرمایهگذاران قابل مشاهده باشد.
عظیم ثابت، مدیرعامل انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه ای در خصوص بسته ۳+۷ به پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا) گفت: تدوین این بسته اقدامی مناسب و ضروری بود، اما اگر شرایط ترس، عدم اطمینان و بی اعتمادی وجود داشته باشد نمی توان بازار را به تعادل رساند. وی با بیان اینکه اجرای بسته ده گانه بازار سرمایه می تواند مسیر بازار را تغییر دهد، تاکید کرد: فلسفه این بسته تقویت تقاضا و ورود نقدینگی به بازار است و اجرای آن فضای بازار سرمایه را تغییر می دهد.
سید علی خسروشاهی، رییس هیئت مدیره شرکت سبدگردان کارا در بررسی بسته پیشنهادی سازمان بورس و بهبود فضای بازارسرمایه اظهار کرد: به نظر من این بسته با تقویت طرف تقاضا به معاملات رونق می دهد. با توجه به اینکه اکنون با کاهش تقاضا در بازار مواجهیم، این اقدام می تواند اثر مطلوبی در بهبود فضای بازار داشته باشد. علی خسروشاهی، لغو ممنوعیت ارایه تسهیلات به شرکتهای سرمایهگذاری و کارگزاری را از دیگر اقدامات مثبت در راستای بهبود فضای بازارسرمایه دانست و افزود: این اقدام نیز به افزایش تقاضا در بازارسرمایه منجر می شود، هرچند که پیش شرط لازم در این خصوص تقویت انگیزه برای معاملهگران و شرکت های سرمایه گذاری برای استفاده از این تسهیلات است که باید در نظر گرفته شود. ۷ بند، در بلند مدت و میان اثرات بسیار مثبتی بر بازار دارد. این موارد شامل معافیت مالیاتیِ سود انباشته شرکت در هنگام استفاده از افزایش سرمایه یا امهال مالیاتی یک ساله ۵۰ درصد از منابع مربوط به خرید سهام شرکت است. وی ادامه داد: انتقال ۸۰ درصد از مالیات نقل و انتقال سهامداری به صندوق تثبیت و نیز لغو خرید سهام توسط بانک ها تا سه سال، نیز می تواند طرف تقاضا را در بازار تقویت کرده و به ایجاد تحرک در بازار کمک کند.
محمدرضا عربی مزرعه شاهی، مدیر عامل شرکت رتبه بندی پارس کیان با تاکید بر اینکه بسته پیشنهادی ۳+۷ و تایید نهایی آن تحریک تقاضا و ورود نقدینگی جدید به بازار سرمایه را در پی دارد، افزود: علاوه بر این به هرحال بازارسرمایه به زودی روند جدیدی را آغاز می کند. در بازارهای موازی از جمله طلا و ارز شاهد روند کاهشی و در مسکن و خودرو شاهد رکود هستیم. این بازارها از ظرفیت تحول تازه ای برخوردار نیستند و منابع همواره به سمت بازاریی حرکت می کند که از ظرفیت بازدهی برخوردار باشد و در شرایط فعلی تنها گزینه بازار سرمایه است. وی ادامه داد: با اجرای بسته ۳+۷ ، هیچ کدام از بازارها رقیب جدی برای بازار سرمایه نخواهند بود.
حسین محمد پورزرندی، اقتصاد دان و مدیر بازارهای مالی به تاثیر مثبت اجرای بسته ۳+۷ تاکید کرد و گفت: این بسته به بازار سرمایه کمک بزرگی می کند. اجرای بندهای این بسته همراه با تزریق نقدینگی جدید به بازار سمت تقاضا را نیز تقویت می کند. وی ادامه داد: تقویت سمت تقاضا به معنای تغییر مسیر شاخص و حرکت جدید بازار است. در شرایط فعلی، عملیاتی شدن تزریق سریع نقدینگی از صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه ضروری است و بازارگردان ها به پول تازه نیاز دارند. پورزرندی افزود: تدوین ۳+۷ اقدام ارزنده ای است که نشان می دهد در سازمان برای تغییر مسیر شاخص عزم جدی وجود دارد.
موسی احمدی، تحلیلگر بازارهای مالی می گوید: این بسته، دستاورد ارزشمندی است که در صورت اجرا اثرات مثبت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی دارد. این تحلیلگر بازارهای مالی، ایجاد ابزارها و نهادهای جدید و نقشآفرینی کامل نهادهای مالی موجود را در زمره موضوعاتی دانست که در کنار مصوبات فوق باید با جدیت دنبال شوند تا کارکردهای واقعی خود را نشان دهند. وی ادامه داد: هرچند بسته ۳+۷ و مجموعه اقدامات دیگر مسیر بازار سرمایه را تغییر می دهد اما شرایط فعلی بازارسرمایه، قیمت های جهانی و معادلات سیاسی بین المللی به نحوی است که به هرحال طی روزهای آتی شاهد حرکت جدید شاخص و تغییر جهت آن خواهیم بود.
سید فرهنگ حسینی، مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر با بیان اینکه پیگیری های اخیر سازمان بورس و تدوین ۳+۷، گام مثبتی در جهت بازگشت اعتماد و حمایت از بازار سرمایه است، بیان کرد: همچنین، بررسی موضوع بازار سرمایه و طرح بسته ۳+۷ در جلسات آن گواه این مدعا است که بازار سرمایه ابعاد کلان یافته و یک موضوع ملی است. وی ادامه داد: راهکار ترکیبی به کار گرفته شده در بسته ۳+۷ حتی اگر تنها برخی از بند های آن اجرا شود به نحوی است که به زودی شاهد تاثیرات مثبت، کوتاه مدت و میان مدت آن در بازار خواهیم بود.
احسان عسکری، کارشناس بازارسرمایه گفت: ورود منابع مالی جدید برای خرید سهام از دل خود بازار ماحصل بسته ۳+۷ است و این امر می تواند روندها را در بورس تغییر دهد. افزایش تقاضا، محدودیت در عرضه های اولیه، افزایش ضریب اعتباری سرمایه گذاران و افزایش سقف اعتبار کارگزاران، اعطای وام از سوی بانک ها به هلدینگ ها برای خرید سهام در کنار اجرای کامل مصوبه نرخ سود بانکی ١٨ درصدی از سوی بانک ها و افزایش نرخ تسعیر ارز می تواند بازار را از وضعیت کنونی خارج کند.
آقاچرت وپرته هنوزهیچی اجرایی نشده من خود م پالایش یکم خریدم ضررکردم تف هم بلانسبت درکونم نزدن که گفتن سهام جبرانی میدن...