پیش بینی جذاب از بازار بورس
بورس تهران دیروز کار خود را با تقاضای نسبتا خوبی آغاز کرد. در پایان معاملات روز دوشنبه ۳۰ آبان با رشد ۰.۳۲ درصدی شاخص کل، ۴ هزار و ۴۲۸ واحد افزایش یافت به محدوده یک میلیون و ۴۰۹ هزار و ۵۵ واحدی رسید.
بورس تهران در روز پایانی آبانماه ۱۴۰۱ دو فاز متفاوت داشت. معاملات در ابتدای روز با فشار تقاضای نسبتا خوبی آغاز شد اما یک ساعت پایانی بازار فشار عرضهها شدت گرفت. در پایان روز شاخص کل بورس، ضمن رشد ۰.۳۲ درصدی گام ۴ هزار و ۴۳۷ واحدی در جهت مثبت برداشت و در محدوده ۴ هزار و ۴۳۷ واحد ایستاد.
نماگر هموزن بازار نیز همسو با شاخص کل حرکت کرد و با رشد هزار و ۶۸۶ واحدی در ارتفاع ۴۰۴ هزار و ۵۴۱ واحدی ایستاد. این در حالی است که بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی نشان از خروج ۱۶۱ میلیاردی پول از بازار سرمایه دارد.
گرچه ارزش معاملات در روزهای اخیر روند صعودی را آغاز کرده است اما نسبت به رکورد ارزش معاملات در آبان ماه که در ۱۷ آبان ثبت شد(۵ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان) ۴۰ درصد پایین تر و در محدوده ۳ هزار و ۳۰۲ میلیاردی قرار دارد.
نکته مثبت اما در این باره آن است که ارزش معاملات خط روند نزولی خود که از شهریور ماه سال گذشته پایین تر از آن قرار داشت را شکسته است و با معاملات امروز مجددا در بالای آن قرار گرفته است.با افزایش ارزش معاملات شاهد افزایش پویایی معاملات و رشد احتمالی شاخص در ماهای آتی خواهیم بود.
نمودار ارزش معاملات بورس تهران
کاویان عبداللهی کارشناس بازار سرمایه فضای بازار سرمایه در آخرین روز آبانماه را خاص توصیف کرد و گفت: شرایط امروز بازار سرمایه به مراتب نشانههایی از مساعد بودن معاملات داشت و جریان عرضه و تقاضا فضای مناسبی را برای سهامداران به ارمغان آورد.
این کارشناس ادامه داد: این شرایط عمدتا ناشی از واکنش مثبت بازار به تغییر جایگاه ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار بود. اما پس از بازار این موضوع تکذیب شد و نتوانستیم شاهد تاثیر این تکذیبیه در بازار باشیم.
وی با بیان اینکه معاملات فردا قطعا تحت تاثیر اتفاقات امروز بازار خواهد بود، تصریح کرد: فشار فروش در انتهای بازار بعضا افزایش پیدا کرد. همچنین با توجه به اتفاقات سازمان بورس احتمالا فردا جریان دادوستدهای بورس با فشار طرف عرضه حداقل در ابتدای بازار مواجه خواهد شد.
عبداللهی بزرگترین مشکل صنعت خودرو را بحث قیمتگذاری دستوری دانست و در این رابطه بیان کرد: موضوع فروش خودرو در بورس کالا به ویژه خودروهای شرکتهای ایرانخودرو و سایپا که مورد توجه بازار هستند و تقاضا برای این دست خودروها وجود دارد، اتفاق مثبتی برای بازار ارزیابی میشود.
وی ادامه داد: نمادهای تولیدکننده خودرو با فروش کالای خود با نرخهای نزدیکتر به بازار آزاد در بورس کالا به کمک مکانیسم عرضه و تقاضا گام در جهت حذف قیمتگذاری دستوری در این صنعت بردارند. همچنین این اتفاق باعث کاهش زیان انباشته این شرکتها میشود و چشمانداز مثبتی را برای نمادهای این گروه ترسیم میکند.
ارسال نظر