۱۶ شرکت جدید در راه بورس
رئیس بنیاد مستضعفان از عرضه سهام اولیه ۱۶ شرکت جدید خبر داد.
گسترش نیوز: سید پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به کلیات برنامه بنیاد مستضعفان برای حضور در بورس و استفاده از ظرفیتهای قانونی در بازار سرمایه اظهار کرد: ارتقای نقدشوندگی سهام شرکتهای گروه بنیاد، تسریع در پذیرش شرکتها در بازار سرمایه، ارتقای شفافیت گزارش دهی، هدایت منابع بازار سرمایه به منظور تحقق جهش تولید، بهبود کیفیت صورتهای مالی شرکتها با استفاده از ظرفیت هایی نظیر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها و تکمیل زنجیره ارزش در بنیاد از رئوس برنامههای بنیاد مستضعفان برای حضور در بازار سرمایه است.
تسهیل نقدشوندگی سهام شرکتهای زیرمجموعه بنیاد
رئیس بنیاد مستضفعان با اشاره به لزوم بهبود نقدشوندگی سهام شرکتهای گروه بنیاد از طریق تشکیل صندوقهای بازارگردانی گفت: تشکیل صفهای خرید و فروش سنگین به مدت طولانی برای سهام در بازار سرمایه، از مواردی است که نقدشوندگی سهام را با اختلال مواجه میسازد و به این منظور، به نهادهای مالی فعال زیرمجموعه بنیاد دستور داده شده است، به منظور حفظ منافع سهامداران خرد و برای کمک به افزایش کارایی بازار سرمایه، نقدشوندگی سهام زیرمجموعه بنیاد را مدنظر قرار دهند.
فتاح با اشاره به آثار مثبت پذیرش شرکتها در بازار سرمایه گفت: ارتقای شفافیت و امکان تامین مالی برای توسعه فعالیتها و همچنین بهرهمندی عموم مردم از عواید فعالیت اقتصادی شرکتهای موجود، از آثار مثبت حضور شرکتها در بازار سرمایه است.
هدفگذاری حضور حداکثری در بازار سرمایه
وی ادامه داد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و مردمی شدن اقتصاد، بنیاد مستضعفان اراده جدی دارد تا شرکتهای گروه بنیاد، حضور حداکثری در بازار سرمایه داشته باشند. به همین منظور برای هر شرکت یک برنامه برای پذیرش در بازار سرمایه تهیه شده که اجرایی شدن این برنامه توسط هلدینگها و بنیاد به طور مستمر در حال انجام است.
رئیس بنیاد مستضعفان تأکید کرد: شفافیت همواره مورد تاکید ما بوده و هست و شرکتها موظف هستند از هرگونه تاخیر در اطلاع رسانی و هرگونه مصادیق عدم شفافیت که منجر به توقف طولانی مدت نمادها در بازار سرمایه شود اجتناب کنند.
افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها
وی درباره استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای تحقق جهش تولید در شرکتهای گروه بنیاد، توضیح داد: افزایش سرمایه به شیوهای که منابع لازم برای تحقق افزایش تولید و توسعه فعالیتها را برای شرکتها فراهم کند یکی از الزامات جهش تولید است.
رئیس بنیاد مستضعفان همچنین افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها را از مواردی دانست که میتواند با ساماندهی به صورتهای مالی شرکت ها، علاوه بر متناسبسازی ارقام صورتهای مالی شرکتها با قیمتهای واقعی، به ارتقاء وضعیت اعتباری شرکتها نزد بانکها و اعتباردهندگان و همچنین بهبود نگاه سهامداران در بازار سرمایه به این شرکتها منجر شود.
تجدید ارزیابی داراییهای استهلاک ناپذیر در اولویت
فتاح اظهار کرد: از شرکتهای گروه بنیاد خواسته شده است تا با اولویت تجدید ارزیابی داراییهای استهلاک ناپذیر و در صورت لزوم با ارزیابی جنبههای مختلف تجدید ارزیابی برخی داراییهای استهلاک پذیر، نسبت به پیشنهاد این موضوع به سهامداران اقدام کرده و در عین حال، تأکید شده است که همه این مراحل باید با اطلاع رسانی مستمر به بازار سرمایه در قالب سامانه کدال و بر مبنای مقررات بازار سرمایه انجام شود.
۱۶ شرکت بنیادی در حال پذیرش برای عرضه سهام
فتاح بیان کرد: درحالحاضر ۳۲ شرکت بنیاد مستضعفان در بورس فعال هستند که دو شرکت جنرال مکانیک و دوده صنعتی فام، در سال ۹۸ عرضه شد و هم اکنون ۱۶ شرکت دیگر هم در حال پذیرش برای عرضه سهامشان در بورس هستند.
براساس این گزارش، فتاح پیش از این نیز در این باره گفته بود: ۳۲ شرکت عمده ما در بورس فعال است و امسال بنا داریم هر تعداد شرکت که بتوانیم وارد بورس کنیم، اما بورس به هر حال ضوابطی دارد و هر شرکت باید سه سال متوالی در سود باشد که در حال رعایت ضوابط هستیم.
منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر