|

علت رشد بورس چه بود؟

رکوردشکنی‌های بورس در آخرین روز هفته هم با شاخص ۷۴۱ هزار تایی ادامه یافت تا برخی اعلام کنند با توجه به تشدید ورود نقدینگی، انتظار برای اصلاح سهام نمی‌تواند منطقی باشد.

گسترش نیوز: بورس ایران در حالی هفته گذشته هم با حمایت‌های دولت و هجوم نقدینگی و عطش خریداران به رکوردشکنی‌ها ادامه داد که شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری اماکو درباره آخرین روز معاملات اعلام کرد: پس از معاملات دو نوبته چهارشنبه، شاخص کل با رشد ۱۵ هزار و ۸۱۵ واحدی به ۷۴۱ هزار و ۹۵۲ واحد و شاخص هم وزن با افزایش ۵ هزار و ۸۹۷ واحدی به ۲۵۲ هزار و ۵۷ واحد رسیدند.

در حالی ۱۰۷۰ میلیارد تومان پول توسط حقیقی‌ها به بازار تزریق شد که نماد‌های " فارس، رمپنا و کچاد " بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند و ارزش معاملات بورس و فرابورس نیز ۷.۳۵ و ۴.۲ هزار میلیارد تومان بود. بیشترین ارزش معاملات هم متعلق به نمادهای "وبملت، شبندر و ونوین" بود. ارزش معاملات "وبملت" ۴۲۵ میلیارد تومان بود و حتی عرضه‌های سنگین در این نماد نتوانست به عقب‌نشینی خریداران منجر شود. "شبندر" نیز معاملات پرحجمی را تجربه کرد و ارزش معاملات آن به ۳۶۰ میلیارد تومان رسید.

در معاملات "شستا" هم بیش از هزار میلیارد تومان صف خرید سهام تشکیل شد و "صبا" از دیگر نمادهای تازه‌ وارد نیز صف خرید سنگین داشت ولی به دلیل نوسان قیمت بیش از ۵۰ درصد به منظور برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی ناشر متوقف شد. ارزش بازار "صبا" درحال‌حاضر به ۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وضعیت بازارهای جهانی و بازارهای موازی

در شرایطی قیمت نفت خام امریکا تا منفی ۴۰ دلار نیز سقوط کرد که اصولا این موضوع زمانی رخ می‌دهد محصول تولید شده نه مشتری و نه امکانی برای ذخیره‌سازی توسط تولیدکننده را داشته باشد. این سقوط تاریخی باعث شد تا شاخص‌های وال‌استریت در پایان معاملات روز سه‌شنبه (بامداد چهارشنبه به وقت تهران) سقوط کنند.

اگر مطابق انتظارات معامله‌گران، افت تقاضای ناشی از ویروس کرونا به زودی احیا نشود و یا تولیدکنندگان بزرگ نفت برای کاهش معنادار تولیدات اقدامی انجام ندهند این رویداد بی‌سابقه می‌تواند برای سایر قراردادهای نفتی با نزدیک شدن به سررسید دوباره تکرار شود.

در بازار جهانی نفت برنت ۱۹ دلار و نفت خام در محدوده ۱۱ دلار داد و ستد شد. مس در قیمت۵۰۷۱ دلار معامله شد. روی به ۱۹۲۲ دلار و هر انس طلا نیز به ۱۷۲۲ دلار رسید.

بررسی بازارهای موازی نیز نشان می‌دهد نرخ دلار در بازار آزاد به ۱۶هزار و ۲۰۰ تومان رسید و صرافی ملی نرخ فروش دلار را ۱۵ هزارو ۵۰۰ تومان اعلام کرد. قیمت سکه نیز حدود ۶ میلیون و چهارصد و سی هزار تومان گزارش شده است.

بررسی چند رویداد

رئیس‌جمهوری با لزوم اتکا به صادرات غیرنفتی گفت در روزهای آینده شاهد فروش ETF‌ها در بورس خواهیم بود. خبرهای خوبی از بورس و بازار سرمایه به مردم خواهد رسید. بورس یکی از راه‌های حرکت اقتصادی ما است. چون اتکا به نفت خام خواسته یا ناخواسته، نسبت یه کشورهای دیگر کمتر بوده، خسارات کمتری خواهیم دید.

علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی‌سازی در خصوص واگذاری‌ها اعلام کرد که در گام اول واگذاری به روش ETF افراد بدون نیاز به کد بورسی می‌توانند در سامانه صندوق مورد نظر تنها با کد ملی پذیره‌نویسی کنند؛ اما برای ادامه باید کد بورسی بگیرند.

پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان با اعلام حمایت از بورس و افزایش سرمایه بنگاه‌ها از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها از برنامه پذیرش و عرضه اولیه ۱۶ شرکت زیرمجموعه خبر داد.

مهدی نیکدل مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با پیش‌بینی روند سودآوری صندوق تا سال ۱۴۰۲ و تهاتر ۳۶۱.۱ میلیارد تومان مطالبات اعلام کرد که ورود به بورسِ بیشتر زیرمجموعه‌ها دنبال می‌شود.

سعید خوشرو مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران گفت مبنای تعیین قیمت نفت خام ایران هیچ ارتباطی با WTI ندارد. براساس منابع مختلف مقدار تقاضا برای نفت در ماه‌های آینده از ۱۰ تا ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان اعلام کرد اینستکس پس از نخستین تراکنش با ایران هنوز در مرحله رشد قرار دارد و در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستیم و تراکنش جدید در سریعترین وقت ممکن صورت خواهد پذیرفت.

ترامپ گفته مهاجرت به امریکا را به منظور حفاظت از کسانی که بیکار شده‌اند برای ۶۰ روز معلق می‌کند. او می‌گوید که این تصمیم بعد از ۶۰ روز برای "تمدید یا اصلاح" براساس "شرایط وقت اقتصادی" ارزیابی خواهد شد. و در نهایت هم‌زمان با بزرگ‌ترین افت شاخص‌های بورس نیویورک در سه هفته گذشته، بسته حمایتی ۴۸۴ میلیارد دلاری امریکا برای کمک به کسب و کارهای کوچک در مجلس سنا تصویب شد.

آینده بازار سهام

به دنبال قدرت گرفتن بازار سهام، حتی حقوقی‌های مطرح نیز نقش انحصاری خود را در تعیین‌ روند قیمت از دست داده‌اند. از این رو انتظار می‌رود در امسال سهامداران حقیقی به‌ویژه تازه‌واردها نقش بیشتری را در روند معاملات ایفا کنند. از یک طرف کاهش نرخ سود سپرده بانکی و از طرف دیگر افزایش انتظارات تورمی ناشی از اثرات مخرب کرونا بر اقتصاد و همچنین کاهش درآمد ارزی ناشی از سقوط نفت، باعث افزایش ورود جریان نقدینگی به بازار سهام شده است.

با توجه به ورود این حجم از نقدینگی، انتظار برای اصلاح سهام نمی‌تواند منطقی باشد. در این میان احاطه بر تحولات بنیادین کلان، همراه با بررسی تحولات صنایع و شرکت‌ها اعم از بنیادین و تکنیکالی و همچنین تحولات معامله‌گری نظیر ورود و خروج جریان پول و رفتار سهامداران می‌تواند بر تصمیم گیری‌های معاملات موثر باشد.

منبع: بورس پرس

کدخبر: 95437
  • بهرام دست پس ارسالی در

    سایت شما(گسترش)همیشه ۴۰ روز عقب است لطفا بروز رسانی فرمائید

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین