تاثیر آزادسازی سهام عدالت بر بازار بورس چیست؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایطی که بازار سرمایه تشنه عرضه و به واسطه تقاضای خیلی زیاد ملتهب است، آزادسازی سهام عدالت به رونق بیشتر بازار سرمایه و کاهش تب تقاضا منجر میشود.
گسترشنیوز: علی اکبر کریمی با اشاره به آزادسازی سهام عدالت گفت: ابلاغیه مقام معظم رهبری در باره سهام عدالت یک اقدام بسیار شایسته در راستای احقاق حقوق مردم و سهامداران عدالت و توسعه عدالت بود؛ اگر چه آزادسازی سهام عدالت اقدامی دیرهنگام بود و سهامداران باید خیلی پیشتر به این حق قانونی خود میرسیدند.
وی افزود: با توجه به اینکه فلسفه سهام عدالت و واگذاری آن به آحاد مردم، گسترده کردن مالکیت در بین مردم، سپردن بخشهایی از اقتصاد به مردم و مردمی کردن اقتصاد بود، این هدف زمانی محقق میشد که مردم به طور واقعی بتوانند حقوق مالکانه خود را در بنگاههای مشمول سهام عدالت اعمال کنند و در این عرصه و در مدیریت بنگاهها نقش آفرین باشند.
نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نزدیک به ۱۴ تا ۱۵ سال یعنی از زمانی که سهام عدالت واگذار شد طول کشید که این سهام آزاد شود. در حالی که قرار بود کل وجه سهم از محل سود سهم مستهلک و پرداخت شود و پس از ۱۰ سال مردم بتوانند مالک واقعی سهام شوند و هم حقوق مالکانه و هم مدیریت آن را در دست گیرند.
کریمی بروکراسی اداری و اختلاف نظرهایی را که در دولت و همچنین در مجلس وجود داشت، از دلایل تاخیر درآزادسازی سهام عدالت عنوان کرد و گفت: در نهایت دولت لایحهای را به مجلس فرستاد و این لایحه در فضای پر اختلاف متوقف شد و در نهایت در مجلس دهم هم به سرانجام نرسید. از این رو ابلاغیه مقام معظم رهبری که با نامه رئیسجمهوری در این باره صادر شد یک اقدام انقلابی برای احقاق حقوق مردم و سهامداران عدالت- جمعیتی بیش از ۴۰ میلیون نفر- است.
سهام عدالت تحول عظیمی در بازار سرمایه ایجاد میکند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این جمعیت با ارزش سهامی بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میتواند تحولی عظیم در بازار سرمایه باشد. در شرایطی که بازار سرمایه ما تشنه عرضه و به واسطه تقاضای خیلی زیاد ملتهب است این اقدام به رونق بیشتر بازار سرمایه و کاهش تب تقاضا منجر میشود.
کریمی گفت: سهام عدالت ارائه شده به مردم به حدود ۶۰ شرکت واگذار شد در مواردی میخواستند سهام یک شرکت خاص را به یک شخص بدهند که این رویه عوض شد و سهام شرکتهای سرمایهگذاری سهام استانی که در اصل به منزله یک صندوق سرمایهگذاری است ایجاد و سهم شرکتهای مشمول سهام عدالت به این شرکتها واگذار شد.
وی افزود: الان سامانهای برای آزادسازی سهام تعبیه شده- البته هنوز به صورت کامل ازآن رونمایی نشده است. با توضیحاتی که رئیس سازمان خصوصیسازی ارائه داد، افراد میتوانند گزینههای تعبیه شده را انتخاب کرده و شرایط خود را در این سامانه تعریف کنند.
کریمی به سهامداران پیشنهاد کرد: همچنان سهامدار شرکتهای سرمایهگذاری بمانند و یک سبد سهام را از شرکتهای مختلف را در آن شرکت سرمایهگذاری به صورت غیر مستقیم مالک باشند. از نظر اعمال حقوق مالکانه و اختیارات مجمعی و اختیارات سهامداران، شرکتهای سرمایهگذاری میتوانند به نیابت از آحاد مردم در مجامع عمومی این شرکتها حضور یابند و در تصمیم گیریهای آنها شرکت کنند و در هیات مدیره این شرکتها افراد و عناصری متناسب با میزان سهام انتخاب کنند.
نماینده مردم اراک در مجلس اضافه کرد: برای مثال سهام عدالت در یک شرکت ۵۰ درصد، در شرکتی دیگر ۳۰ و در دیگری ۲۰ درصد سهم دارد. سهامداران متناسب با درصد سهم در بخشهای مختلف هیات مدیره امکان انتخاب خواهند داشت و میتوانند در هیات مدیره این شرکتها نقش آفرین و موثر باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه امکان واگذاری برای کسانی که مایل باشند سهام خود را بفروشند، وجود دارد، گفت: آنها بعد از طی فرآیند تعریف شده به سامانه مراجعه میکنند و میتوانند سهام عدالت خود را در بازار سرمایه به فروش برسانند. اما با توجه به شرایط رو به رشد بازار سرمایه ، فروش سهام قطعا به نفع سهامداران نیست و منطقیترین راه این است که سهامداران عدالت سهام خود را نگهداری کنند و از عواید و سود سهام خود در شرکتهای سرمایهگذاری درآینده منتفع شوند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر