کرونا چقدر بدهی برای کشورها به بار آورد؟
موسسه مالی بینالمللی IIF اعلام کرد که بحران کرونا و بیماری همه گیر کووید_۱۹ طی سال گذشته ۲۴ تریلیون دلار به کوه بدهیهای جهانی اضافه کرده و آن را به رقم بیسابقه ۲۸۱ تریلیون دلار رسانده است.
بر اساس این گزارش، هزینه دولتها برای مقابله با بحران کرونا حدود نیمی از این افزایش بدهی را به خود اختصاص داده است.
شرکتها ۵.۴ تریلیون دلار به کل این مبلغ اضافه کردند در حالی که بانکها و خانوارها به ترتیب ۳.۹ تریلیون دلار و ۲.۶ تریلیون دلار از این بدهی را به خود اختصاص دادند.
به گفته موسسه مالی بینالمللی، بررسی بدهیهای جهانی که اکنون رکورد ۲۸۱ تریلیون دلار را شکسته است، نشان میدهد نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی جهانی ۳۵ درصد افزایش یافته و به بیش از ۳۵۵ درصد رسیده است.
این افزایش بدهی بزرگتر از رقمی است که طی بحران مالی جهانی در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ مشاهده شد. طی این دوسال نسبت بدهی جهانی به تولید ناخالص داخلی جهانی به ترتیب ۱۰ و ۱۵ درصد افزایش یافت.
انتظار میرود امسال میزان وام دهی در بسیاری از کشورها و بخشها به مراتب بالاتر از سطح پیش از شیوع همه گیری باشد چرا که نرخ بهره هنوز پایین است.
بر اساس این گزارش، افزایش بدهیها به ویژه در اروپا شدید بود به طوری که نسبت بدهی بخش غیر مالی به تولید ناخالص داخلی در فرانسه، اسپانیا و یونان ۵۰ درصد افزایش یافت.
ارسال نظر