توضیحات میرزایی درباره صید ماهی با شوک برقی
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: واژه کشتیهای چینی در آبهای ایران اصطلاح غلطی است که باید اصلاح شود و حضور این کشتیها را در آبهای ایران تکذیب میکنم.
نبیالله خون میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی گفت: اگرچه بیماری کووید ۱۹ تولید، عرضه، فرآوری و صادرات محصولات شیلاتی را تحت تأثیر قرار داد اما تراز تجاری همچنان مثبت بود و امیدواریم شرایط دوباره به حالت عادی برگردد.
میرزایی در خصوص حمایت از تولیدکنندگان آبزی گفت: خرید حمایتی آبزیان با همراهی شرکت پشتیبانی و سازمان تعاون روستایی انجام میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: محصولات آبزیان شامل قیمتگذاری دولتی نیستند و تنها کنسرو ماهی تن شامل این قیمتگذاری بوده و مابقی محصولات به صورت عرضه و تقاضا به فروش میرود.
ناوگان صیادی ایران رتبه نخست را در غرب آسیا دارد
رئیس سازمان شیلات ایران در خصوص برداشته شدن ارز واردات ماهی تن و امکان خودکفایی در تولید این محصول گفت: در جنوب کشور ذخایری از خانواده تن ماهیان وجود دارد همچنین ناوگان صیادی ایران در اقیانوس هند رتبه دوم و در غرب آسیا جایگاه نخست را دارد.
میرزایی تأکید کرد که ۶۵ هزار تن از ماهی تن صید شده از آبهای فراساحلی استحصال میشود.
وی در ارتباط با سهمیه سوخت بنزین شناورهای صیادی اظهار داشت: براساس پیگیریهایی که انجام شده سهمیه سوخت به صیادان اختصاص یافته این در حالی است که در ابتدا سهمیهای به این منظور در نظر نگرفته بودند.
رئیس سازمان شیلات ایران تأکید کرد که این سهمیه براساس استانداردهای فائو بوده و مورد رضایت اتحادیههای صیادی و سازمان شیلات است.
ایران رتبه نخست تولید قزلآلا در جهان است
میرزایی همچنین گفت: ایران در تولید ماهی قزلآلا رتبه نخست را در جهان دارد و ۱۸۰ هزار تن از این محصول در سال تولید میشود.
وی در مورد واردات تخم ماهی قزلآلا عنوان کرد: مخاطرات ویروس کرونا مشکلاتی را در زمینه واردات و تولیدکنندگان ایجاد کرده است.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: درصد تولید در تخم ماهی چشمزده قزلآلا از ۲۷ درصد به ۳۳ درصد رسیده و امیدوار هستیم که این رقم در سال جاری افزایش یابد.
ماجرای وارد کردن شوک برقی برای صید ماهی
میرزایی درباره حضور کشتیهای چینی در آبهای کشور و کلیپی که اخیراً در زمینه صید توسط وارد کردن شوک برقی در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: چیزی تحت عنوان کشتیهای چینی در آبهای سرزمینی ایران وجود ندارد و در داخل مجوزی به کشتیهای خارجی برای صید داده نشده است و واژه کشتیهای چینی اصطلاح غلطی است که باید اصلاح شود.
وی افزود: به نظر میرسد کلیپی که در این زمینه منتشر شده بود با توجه به انواع کشتی و ماهی که در آن نمایش داده میشد در محدوده آبهای سرزمینی ما نیست.
رئیس سازمان شیلات ایران در خصوص کشتیهای چینی که توسط نهادهای مختلف از جمله سپاه توقیف میشوند، گفت: بنده هیچگاه نشنیدهام که کشتیها مالکیت غیر ایرانی داشته باشد. در چنین شرایطی اصلاً حق ورود به محدوده آبهای سرزمینی ما را ندارند. بنابراین حضور کشتیهای چینی در آبهای سرزمینی را تکذیب میکنم و اگر چنین اتفاقی بیفتد تجاوز محسوب میشود.
ارسال نظر