|

صادرات این میوه محبوب ممنوع شد

نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه ایران اظهار داشت: کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، صادرات کیوی را تا ۱۵ مهر به‌ دلیل کال بودن این میوه محدود کردند. اما متاسفانه برخی از افراد سودجو و صادرکنندگان نامعتبر پشت بار دیگر محصولات، کیوی صادر کردند.

تجارت

صدرالدین نیاورانی در مورد وضعیت صادرات میوه گفت: من پیش‌بینی می‌کنم با توجه به سیاست‌های که دولت برای حل مشکلات صادرکنندگان در پیش گرفته است شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات میوه وتره‌بار در کشور باشیم.

وی با اشاره به کشورهای هدف صادراتی محصولات کشاورزی، گفت: ژاپن، استرالیا، روسیه، عراق،  امارات متحده عربی،انگلستان، هلند، هند، مالزی، اوکراین، لهستان، لبنان، استونی، کانادا و... از جمله واردکنندگان محصولات ما هستند. میوه‌های چون سیب، کیوی، انار، توت، انگور، آلبالو و سبزیجات جزو مهم ترین اقلام صادراتی ما محسوب می‌شوند.

این فعال اقتصادی درباره عمده مشکل صادرکنندگان در روند صادرات میوه، گفت: سال‌های گذشته صادرکنندگان با مشکلاتی چون نبود سردخانه‌ و نداشتن مهارت کافی در بسته‌بندی دست و پنجه نرم می‌کردند اما هم اکنون این مسائل حل شده و آنچه هنوز صادرکنندگان را آزار می‌دهد ضعف در صنعت حمل و نقل است.

نیاورانی در ادامه با اشاره به دشواری در بازگشت ارز به کشور، گفت: اعمال تحریم‌ ها علیه ایران باعث شده است که در ورود و خروج ارز به کشور دچار اختلال شویم و در حال حاضر به‌صورت مستقیم بازگشت ارز نداریم. صادرکنندگان باید ۵ درصد هزینه صرافی بدهند تا بتوانند پول حاصل از صادرات محصول خود را آن هم به صورت ریالی دریافت کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این خبر درست است که برخی از صادرکنندگان اقدام به‌صادرات میوه‌های نارس می‌کنند، گفت: برخی ترخیص کاران غیرحرفه‌ای یا بهتر است بگویم برخی از قاچاقیان و سودجویان، در مرزهای ایران اقدام به صادرات فله‌ای میوه می‌کنند. باید بگویم که این افراد جزو صادرکنندگان به نام و حرفه ای نیستند چرا که هیچ حرفه‌ای برند و اعتبار خود را خدشه‌دار نمی‌کند.

نائب رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه ایران، با اشاره به محدودیت اعمال شده برای صادرات کیوی، گفت: کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، صادرات کیوی را تا ۱۵ مهر به‌ دلیل کال بودن این میوه محدود کردند. اما متاسفانه برخی از افراد سودجو و صادرکنندگان نامعتبر پشت بار دیگر محصولات، کیوی صادر کردند.

به گفته وی، برخی باغداران داخلی برای اینکه محصول خود را زودتر روانه بازار کنند به محصول گاز اتیلن زدند به‌عنوان مثال بیشترین نارنگی موجود در بازار اینگونه است اما باید بگویم که این میوه روانه بازارهای خارجی نشد.

وی در پایان با بیان اینکه انار نیز جزو اصلی‌ترین میوه‌های صادراتی ایران محسوب می‌شود، بیان کرد: انار صادراتی در شهرهای چون ساوه، نی‌ریز و سمنان تولید می‌شود بیشتر انار تولیدی دراین شهرها به  کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر می‌شود.

منبع: ایلنا
کدخبر: 205644
  • بدبخت این جامعه ارسالی در

    به نظرم هرچه میوه داریم باید صادر کنیم < br /> چون مردم پول خرید میوه رو ندارند < br /> می گنده باید دور بریزند
    به قول قدیمی ها نه خود خوری نه کس دهی گنده کنی به یک دهی

  • هموطن ارسالی در

    صادر کنندگان مثلا محترم ور کل دنیا صادرا ت وجود دارد ولی صادرات بعد از تامین داخل ی صورت می‌گیرد.متاسفانه صادر کنندگان ایر انی از آنجایی که این کاره نیستند.بدون در نظرگرفتن مصرف داخلی اقدام به صادرات میک نند.وکارشناسان دولت نیز بی سوادتر وبی تج ربه تر از صادرکنندگان مانع صادرات بی روی ه نمی شوند.در نتیجه میوه درجه سه با چندی ن برابر قیمت واقعی بدست مصرف کننده می‌رس د.باید دولت در این خصوص از کارشناسان خبر ه استفاده کرده وافتخار نکند که فلان مقدا ر صادرات داشتیم.باید در مرحله اول مصرف د اخلی راتامین کند.

  • ناشناس ارسالی در

    چون پول ملی ما آنقدر بی ارزش شده ممیوه جات ایران به کشورهای دیگر رایگان صادر میشود ولی اکثر مردم ایران قدرت خرید ندارند

  • علی ارسالی در

    خودم باغ هلو درشمال کشور دارم.زمان برداش ت هلورا تقریبا مفت وارد بازار میکنیم.درح الی که هزینه تولیدبطور سرسام اوری در حال بالا رفتن هست.ازمزد کارگر .قیمت جعبه پل استیکی .سمپاشی باغ.کرایه حمل ونقل محصول به بازار.ازانطرف قیمت پایین میوه درمیدان بارهنگام برداشت محصول باغدار را متضرر م یکند.درصورتی که قیمت میوه الان بقدری بال ا رفته که کمتر کسی توان خرید میوه موجود در بازار را داره درحالی که میوه های موجو د دربازار دارای کیفیت چندان مناسبی هم نی ستند.مسئول این اشفته بازار چه کسی هست.طب قه متوسط وپایین جامعه چطور توان خرید میو ه با این قیمت را داره.

ارسال نظر